KeLBaYKuŞ Forum

Geri git   KeLBaYKuŞ Forum > Genel Başlıklar > Kariyer


Kariyer - İş hayatı ile ilgili bilgiler burada


Cevapla
 
Seçenekler
  #1 (permalink)  
Alt 15.02.07, 11:17
ZipMaker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
İlk KeLBaYKuŞ!
 
Kaydolma: 28.08.06
Erkek
Mesajlar: 12.101
Teşekkürler: 516
Üyeye 12.629 kez teşekkür edildi
Standart İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi

İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ

Çalışma Ekonomisi ve Endüstriyel İlişkiler: Çalışma ekonomisi, iş hukuku, sosyal güvenlik hukuku konularına ağırlık veren bir öğretim programı yürütülmektedir. Mezunların işçi-işveren ilişkileri, iş hukuku, sosyal sigorta ve personel yönetimi, çalışma psikolojisi gibi, geniş bir alana yayılmış mesleklerde görev alma olanakları bulunmaktadır. Kamu ve özel kuruluşların personel yönetimi bölümlerinde bu program mezunları tercih edilmektedir.
Ekonometri: Temel olarak teorik ve uygulamalı iktisat, yöneylem araştırması,İstatistik, matematik ve uygulamalı bilgisayar dersleri ağırlıklı bir öğretim programı uygulanmaktadır. Uygulamaya yönelik bir eğitimden geçmeleri, kamu ve özel sektör kuruluşlarının, özellikle iktisadi araştırma birimleri bölüm mezunlarının en çok istihdam edildiği kuruluşlardır.
Enformatik Almanca:Enformatik, işletme içinde gerekli bilgi akışının düzenlenmesi, bilgi işlem yoluyla işlenmesi ve yönetime yararlı hale getirilmesi için gerekli yazılım ve donanım bilgisinin verildiği, uygulandığı bir bilim dalıdır.Bu bölüm, öğrencilerine sorunların bilgisayar yoluyla çözümlenebilmesi için gerekli sistemleri, yöntemleri, programları uygulamalı olarak öğretmeyi ve tanıtmayı hedefler.Enformatik Bölümü sadece Marmara Üniversitesi'nde eğitim ve öğretim vermektedir.Bölümde öğretim dili Almanca'dır.Bölümün açılma amacı, Türkiye Cumhuriyeti ile Almanya arasındaki bilimsel işbirliğinin geliştirilmesinin yanı sıra Alman Akademik Mübadele Örgütü'nün (DAAD) teknik, bilimsel ve mali desteğini alarak Türkiye'deki üniversite öğrencilerini işletme ve enformatik alanlarında yetiştirmektir.Bölümün eğitim-öğretim süresi Almanca hazırlık ile beş yıldır.Mezunlarına "Enformatik " lisans diploması ve "İşletmeci" ünvanı verilir.
Mesleği seçecek adaylarda aranan özellikler :Enformatik bölümünü seçen adayların işletme ve ekonomi kadar bilgisayar bilimlerine ve ofis malzemelerine de ilgili olması şarttır.Matematik, istatislik, muhasebe ve hukuk alanlarında başarılı olmaları gerekir.İnsanlarla çabuk ve etkili iletişim kurabilen, yabancı dil öğrenmeye yatkın adaylar alanda daha kısa zamanda başarıya ulaşabilirler.
Çalışma alanları ve iş bulma imkânları: Mezunlar, işletmelerde bilgisayarın kullanıldığı tüm birimlerde Muhasebe, Finans, Bütçe ve Pazarlama gibi departmanlarda bilgi akışının düzenlenmesi ve bilgisayar aracılığı ile kontrolü, işlenmesi gibi alanlarda çalışabilirler.Özellikle, özel sektördeki banka ve işletmelerde çok kolay iş bulabilmektedirler.
İktisat:Genelde kişilerin, kuruluşların ve ülkenin kaynak sınırlaması ve
kullanımının nasıl olması gerektiğini öğrenerek, iktisat teorisi, tarihi, politikası, iktisadi gelişme ve çalışma ekonomisi ve istatistik gibi iktisadın temel bilim dallarında, ayrıca çeşitli sosyal bilim ve matematik gibi diğer bilim dallarında asgari zorunlu dersleri almakta, buna ek olarak fakülte kurulu tarafından belirlenen serbest derslerle ( sektör iktisatları, maliye, planlama, ekonometri gibi ), Türkiye'nin özel ve kamu kuruluşlarının gereksinimlerini karşılayabilecek bütün bilgileri elde etmektedirler.
İktisat İngilizce
İşletme: İşletme bölümü, genel iktisat, maliye yönetim bilimi, ticaret hukuku ve sayısal yöntemlerle bilim dalları ile ilgili asgari zorunlu derslerin yanı sıra, öğrenciyi başlıca işletme yönetimi, üretim yönetimi, pazarlama, muhasebe ve işletme finansmanı bilim dallarında yetiştirmekte ve bu konudaki çalışma alanlarına hazırlamaktadır.
İşletme İngilizce
İşletme Almanca
Kamu Yönetimi Fransızca
Maliye: Maliye Bölümü; muhasebe ve mali hukuk ağırlıklı bir programla, başlıca Maliye ve Gümrük Bakanlığı'nın çeşitli kademelerine ve özel işletmelerin muhasebe ve mali danışmanlık hizmetlerine eleman yetiştirmeyi amaçlamaktadır. Maliye Müfettişliği, Sayıştay Denetmenliği, Hesap Uzmanlığı, Gelirler Kontrolörlüğü,Kontrol Memurluğu, çeşitli mali kuruluşlarda denetçilik, murakıplık bütçe uzmanlığı, bu bölümün mezunlarının görev alabileceği temel kamu görevleridir.
Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler
Alıntı ile Cevapla
Sponsor
Cevapla

Konuya Ait Popüler Kelimeler
iktisat bölümü iş olanakları iktisadi ve idari bilimler fakültesi iş olanakları iktisadi ve idari bilimler fakültesi iş alanları maliye bölümü iş olanakları iktisadi ve idari bilimler fakültesi iş imkanları maliye mezunlarının iş alanları maliye bölümünün iş olanakları forum ingilizce işletme mezunlarının iş olanakları maliye bölümünün iş alanları işletme mezunlarının iş alanları iktisat bölümü iş imkanları maliye iş olanakları iktisat fakültesi iş imkanları iktisadi ve idari bilimler iş alanları iktisat bölümü iş alanları





© 2013 KeLBaYKuŞ Forum | AtEsH
Telif Hakları vBulletin v3.8.4 - ©2000-2024 - Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0'e Aittir.
Açılış Tarihi: 29.08.2006