KeLBaYKuŞ Forum

Geri git   KeLBaYKuŞ Forum > Genel Başlıklar > Haberler


Haberler - Tüm haberleri buradan okuyun


Cevapla
 
Seçenekler
  #1 (permalink)  
Alt 30.01.08, 16:03
karabey - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kovuldu!
 
Kaydolma: 28.08.07
- 34
Mesajlar: 1.177
Teşekkürler: 0
Üyeye 82 kez teşekkür edildi
Standart İsviçre’de, “soykırım yok” diyene dava

UyarıGörmek için lütfen buradan üye olunuz.



İsviçre’de, “soykırım yok” diyene dava


Zürih Başsavcılığı, Norman Stone’a ait 1915 olaylarının soykırım olup olmadığını sorgulayan yazıyı yayınlayan haftalık dergi hakkında dava açtı.



İsviçre’de ‘soykırım yok’a yine dava
İsviçre’de Zürih Başsavcılığı tirajı 85 bin 500 olan ve Almanca olarak yayınlanan haftalık dergi Die Weltwoche hakkında derginin yayınladığı İngiliz tarihçi ve Bilkent Üniversitesi Öğretim Üyesi Norman Stone’a ait bir yazı nedeniyle dava açtı. Konu, Ekim ve Kasım 2006 tarihlerinde yayımlanan ve 1915 Ermeni olaylarının ’soykırım’ olup olmadığına ilişkin, ikisi de tarihçi olan Hans-Lukas Kieser ve Norman Stone arasındaki bir tartışmaya ilişkin. Kieser bir yazıda olayların “soykırım” olduğu görüşünü ortaya koymuştu. Stone ise bir soykırım olmadığını iddia ediyordu. İsviçre Ceza Kanunu’nun 261 sayılı yasası ırkçılık içeren söylem ve propagandayı ve soykırım suçlarının inkar edilmesini suç sayıyor. Bunun yanı sıra Ermeni olaylarının “soykırım” olarak nitelenmesi 2003’te İsviçre Ulusal Konseyi’nde kabul edilmişti. Weltwoche’nin Genel Yayın Yönetmeni Roger Köppel söz konusu yasanın artık işlemediğini söyledi.




Perinçek yargılanmıştı
İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, 2005 yılında İsviçre’nin Winterthur kentinde düzenlenen bir konferans sırasında, “Ermeni soykırımı emperyalist bir yalandır” dediği için, İsviçre’de Ermeni iddialarını “inkar” yasasını ihlal ettiği gerekçesiyle 2007 yılında Lozan’da yargılanmıştı. Lozan Mahkemesi, Perinçek’i 90 gün hapis cezası karşılığında, 9 bin İsviçre Frangı para cezasına çarptırmış ve bu cezayı iki yıl tecil etmişti. Perinçek’in karara yaptığı itirazı reddeden İsviçre Federal Mahkemesi, Lozan Mahkemesinin kararını 19 Aralık Çarşamba günü onamıştı.
Alıntı ile Cevapla
Sponsor
Cevapla






© 2013 KeLBaYKuŞ Forum | AtEsH
Telif Hakları vBulletin v3.8.4 - ©2000-2024 - Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0'e Aittir.
Açılış Tarihi: 29.08.2006