KeLBaYKuŞ Forum

Geri git   KeLBaYKuŞ Forum > Genel Başlıklar > Haberler


Haberler - Tüm haberleri buradan okuyun


Cevapla
 
Seçenekler
  #1 (permalink)  
Alt 10.04.10, 17:20
ViCToR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Haber Müdürü
 
Kaydolma: 24.01.10
Erkek
Mesajlar: 1.712
Teşekkürler: 83
Üyeye 493 kez teşekkür edildi
Ünlem Netanyahu Türkiye'den korktu

UyarıGörmek için lütfen buradan üye olunuz.

Netanyahu, Türkiye ve Mısır'ın İsrail'in nükleer silahlarını gündeme getirmesinden çekindiği için Washington'da düzenlenecek Nükleer Güvenlik Zirvesi'ne katılmaktan vazgeçti.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu (Bibi), Türkiye ve Mısır'ın, İsrail'in elindeki nükleer silahları gündeme getirmesinden çekindiği için gelecek hafta Washington'da düzenlenecek olan Nükleer Güvenlik Zirvesi'ne katılmaktan vazgeçti.

İngiliz Reuters ajansına konuşan üst düzey bir İsrailli hükümet yetkilisi, "Başbakan, Türkiye ve Mısır'ın da aralarında bulunduğu bazı ülkelerin İsrail'in Nükleer Silahların Yayılmasının Önlenmesi Antlaşması'nı (NPT) imzalaması konusunu gündeme getirmeye hazırlandıklarını öğrendikten sonra Washington ziyaretini iptal etmeye karar verdi" dedi.

Reuters da, "Netanyahu konferansta İslami pusuya düşürülmekten korktu" diye yazdı.

Mısırlı bir diplomat ise, 12-13 Nisan'daki zirvede İsrail'in hedef alınacağı yönünde bir bilgisi olmadığını belirtti ve "Netanyahu'nun, Başkan Barack Obama'yla yüz yüze gelmek istemediği için zirveden çekildiğini ve Mısır ile Türkiye'yi bahane olarak kullandığını düşünüyoruz" dedi.

Ancak Reuters, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın zirvede, nükleer silahlardan arındırılmış bir Ortadoğu kapsamında İsrail'in silahsızlanmasını talep edeceğinin Türk Dışişleri Bakanlığı tarafından doğrulandığını kaydetti. ABD Başkanı Barack Obama da Netanyahu'nun zirveye katılmaktan vazgeçmesiyle ilgili olarak, "Elbette Başbakan'ın aramızda olmasını isterdik " dedi.

Ortadoğu'da nükleer silahlara sahip tek ülkenin İsrail olduğuna inanılırken, İsrail yönetiminden şimdiye kadar bu konuda herhangi bir teyit veya yalanlama yapılmadı. Uzmanlar, İsrail'in 100 ila 200 adet gelişmiş nükleer silaha sahip olabileceğini belirtiyor.
(Milliyet)
Alıntı ile Cevapla
Sponsor
Cevapla






© 2013 KeLBaYKuŞ Forum | AtEsH
Telif Hakları vBulletin v3.8.4 - ©2000-2024 - Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0'e Aittir.
Açılış Tarihi: 29.08.2006