Akbank'tan 'Düşünce Klübü'
Türkiye’nin geleceğine değer yaratmak için gençlerle birlikte yola çıkılan Akbank Düşünce Kulübü’nde üniversitelerin başarılı gençleri geleceğin trendlerini belirliyor. Düşünce Kulübü üyeleri 2. yıl çalışmalarında “Hayatları etkileyen trendler nelerdir ve bu trendler doğrultusunda finansal ürün ve hizmetler neler olabilir?” teması çerçevesinde geleceğin finansal ürün ve hizmetlerini kurguladılar.
Akbank Düşünce Kulübü üyeleri 4’er kişiden oluşan toplam 7 takım halinde düzenlenen 3 çalıştayda var olan akımları inceleyerek, bu akımlar paralelinde 175 gözlem raporu oluşturdu. Gözlem raporları sonucunda ise 32 trend belirlendi. Bu trendlere bağlı olarak geliştirdikleri ürün ve hizmet fikirleri seçici kurul tarafından değerlendirilen takımlardan birinci olan 4 öğrenci Harvard Summer School’da 4 hafta süreli programa gitmeye hak kazandı. Öğrenciler ödüllerini Akbank Genel Müdürü Ziya Akkurt’tan aldı.
Düşünce Kulübü’nün Sabancı Üniversitesi Sakıp Sabancı Müzesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen ödül törenine Akbank Genel Müdürü Ziya Akkurt, Akbank İnsan Kaynaklarından sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Zeki Tuncay ile birlikte Akbank Genel Müdür Yardımcıları ve Sabancı Üniversitesi Yönetim Birimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Oğuz Babüroğlu katıldı.
“Ortak geleceğimiz için “bugün-burada-şu anda” senaryolar oluşturmalıyız”
Ödül töreninde bir konuşma yapan Akbank Genel Müdürü Ziya Akkurt, Akbank’ın tüm faaliyetlerinde sürdürülebilir değer yaratma bilinci ile hareket ettiğini belirterek ;
“Sürdürülebilirliğin ana unsurları arasında yer alan kültür-sanat, eğitim, gençlik, girişimcilik ve çevre alanlarında “ortak geleceğimiz” için çalışmaya devam ediyoruz. “Ortak geleceğimiz” deyince, elbette ilk aklımıza gelen değer gençlerimiz ve onlara bırakacağımız miras. Biz bu mirası uzak bir tarihte düşünmemiz gereken ve erteyelebileceğimiz bir konu olarak değil, bugün-burada-şu anda birlikte oluşturduğumuz bir gelecek senaryosu olarak görüyoruz.
Bu senaryoda en büyük söz hakkının ise aslında bu mirası devralacak gençlerimize ait olduğuna; gelecekte Türkiye’nin yönetiminde yer alacak gençlerimizin bu geleceği bizlerle beraber şimdiden şekillendirmeye başlayabileceklerine ve geleceğe ışık tutabileceklerine inanıyoruz.
Diğer taraftan, biliyoruz ki Türkiye’nin küresel anlamda yükselmesi yaratıcı fikirlere değer veren bir kültürün oluşması ile mümkün olacak. Yaratıcı kültürü geliştirecek olanlar ise yine geleceğimizin güvencesi gençlerimizdir. Buna gönülden inanıyoruz.
Düşünce Kulübü’nun bu yılki çalışmaları bu inancımızda ne kadar haklı olduğumuzu bir kez daha gösterdi: bu yıl “Hayatları etkileyen trendler nelerdir? ve “Bu çerçevede Finansal Ürün ve Hizmetler neler olabilir?” konularına odaklanan Düşünce Kulübü üyeleri geleceğimize ışık tutan ve bizleri gerçekten çok etkileyen bir çalışmaya imza attılar. Tüm üyeleri tebrik etmek istiyorum.” dedi.
“Bu yıl başvuru sayısı %40 yükseldi”
En önemli paydaşlarından biri olan gençlerle birarada olmaktan, fikir alışverişinde bulunmak ve Türkiye’ye bir değer yaratmaktan doğan memnuniyetlerini belirten Akbank İnsan Kaynaklarından sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Zeki Tuncay ise konuşmasında “İlk yılımızda 1650 olan başvuru sayısı bu yıl %40 artışla 2300’e yükselmiştir. Daha 2. yılımızda başvurulardaki bu artış öğrencilerin Kulübe ilgisini gösteriyor. Bu yükselişte geçen seneki ilk üyelerimizin de etkisi büyüktür diye düşünüyoruz. Onlar “ dilden dile ” ve birçok farklı ortamını kullanarak, tanıtımlarını yakın çevrelerine gerçekleştiriyorlar ve bizden bağımsız olarak kulüplerini sahipleniyorlar. Bu da bize oluşturduğumuz Kulübün amacına ulaştığını gösteriyor ve bizleri fazlasıyla mutlu ediyor, heyecanlandırıyor. “ dedi.
“Düşünce Kulübü sadece fikirlerin yarıştığı tek seferlik bir çalışma değil, bir süreç olarak tasarlandı”
Sabancı Üniversitesi Yönetim Birimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Oğuz Babüroğlu da Akbank Düşünce Kulübü’nün Akbank’ın yaratıcılık ve yenilikçiliğe yaptığı bir yatırım olduğuna ve bu tip uygulamalara kıyasla önemli farklılıklar içerdiğine dikkat çekti. Babüroğlu “Bu farklılıkların başında, Akbank Düşünce Kulübü’nün, benzerlerinin aksine, sadece fikirlerin yarıştığı tek seferlik bir çalışma değil, bir süreç olarak tasarlanmış olması gelmektedir. Her yıl, kulüp üyesi gençlere yöntemsel bir destek sunulmakta, çalıştaylar yapılmakta, kısacası, bir süreç koşturulmaktadır. Bu yılın kulüp üyeleri ise takımlar halinde çalışarak finansal hizmetlere yönelik yaratıcı ve yenilikçi fikirler üretmek ve bunları projelendirmek için çalıştılar. Dün bu takımlar, oluşturdukları önerileri seçici kurula sundular, seçici kurul da değerlendirmelerini yaptı. Bugünse birinci grubun ödüllendirilmesiyle, bu yılın düşünce süreci sona ermiş olacak. Ancak Akbank Düşünce Kulübü, süreklilik arzeden bir oluşum,her yıl yeni üyeler eklenerek büyüyecek. Bir kulüp olduğu için, önümüzdeki yıllarda da bu tip aktivitelerine devam edecek.” dedi.
|