KeLBaYKuŞ Forum

Geri git   KeLBaYKuŞ Forum > Genel Başlıklar > Haberler


Haberler - Tüm haberleri buradan okuyun


Cevapla
 
Seçenekler
  #1 (permalink)  
Alt 06.04.10, 19:20
ViCToR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Haber Müdürü
 
Kaydolma: 24.01.10
Erkek
Mesajlar: 1.712
Teşekkürler: 83
Üyeye 493 kez teşekkür edildi
Yeni İsrail'den küstah açıklama

UyarıGörmek için lütfen buradan üye olunuz.

İsrail Dışişleri Bakanı Lieberman haddini aştı: Erdoğan Kaddafleşiyor!

İsrail Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın İsrail'in Gazze ve Kudüs'e yönelik son eleştirilerinin ardından, Erdoğan'in "giderek, Libya lideri Muammer Kaddafi'ye dönüştüğünü" söyledi. Lieberman'ın Erdoğan'a cevabı ilişkilerin bir kez daha gerileceğine işaret ediyor. İşte dünya basınından manşetler:

YNET NEWS: Liberman: "Erdoğan giderek Kaddafi'leşiyor"
İsrail'in Yedioth Ahronoth gazetesinin internet sitesinde yayımlanan röportajda Lieberman, "Erdoğan’ın yavaş yavaş Kaddafi veya Hugo Chavez’e dönüştüğüne inandığını" ifade etti.

Lieberman, "Bu onun seçimi, sorun Türkiye değil, Erdoğan" diye de ekledi.

Haber sitesi, Lieberman'ın, İran'ın nükleer silah sahibi olmaya doğru ilerlemesine, Türkiye'den yönelen eleştirilere, Filistinlilerin bir devlet ilanı tehdidiyle karşı karşıya bulunulmasına ve ABD Başkanı Barack Obama'nın Kudüs’teki inşaatların kontrol altında tutulmasını istemesine rağmen, "Lieberman’ın iyimserliğini koruduğunu" belirtti.

"Biz Firavun'u atlattık, bu dönemin de üstesinden geliriz" diye konuşan Lieberman, İsrail'in bağımsızlığı ve varlığını korumak için mücadele edenlerin bu baskılara da göğüs germesi gerektiğini ifade edip, "Başka bir seçenek yok" diye konuştu.

THE JERUSALEM POST: İsrail’den Erdoğan’a cevap: Chavez’e benzeme
İsrail’den Pazartesi gecesi yapılan açıklamada Başbakan Tayyip Erdoğan’ın İsrail pahasına Arap dünyasıyla bütünleşmeye çalıştığı ifade edildi. Açıklamada Erdoğan’a “Hugo Chavez gibi radikal bir lider olmaması” tavsiye edildi.

Bir Dışişleri yetkilisinin ağzından yapılan açıklamada İsrail’in Türkiye dahil hiçbir ülkeyle sorun çıkarma peşinde olmadığı ancak Erdoğan’ın İsrail pahasına Türkiye’yi Arap dünyasıyla bütünleştirmek istediği izleniminin yaratıldığı ifade edildi.

Yetkili, “Kendisine hem Müslüman hem de Batı dünyasıyla bütünleşmek için daha yaratıcı bir yol bulmasını ve Hugo Chavez gibi radikal bir lidere dönüşmemesini öneriyoruz” dedi. Açıklamada ayrıca İsrail’in Erdoğan’ın Müslümanlarla ilgili kaygılı ifadelerinin ardından teröristlerce öldürülen masum Pakistanlılar ve Iraklılar için de üzüntüsünü ifade etmesini beklediği belirtildi.

İsrail’in açıklaması Erdoğan’ın dün yaptığı, “İslam dünyasının ya da Kudüs’ün sorunlarına kayıtsız kalamayız. Araplar ve Türkler kardeştir, aynı değerleri taşıyoruz. Gazze’deki çocuk katlini arkamıza yaslanıp izleyemeyiz” açıklamasının ardından geldi.

ERDOĞAN'DAN JET YANIT

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İsrail Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman'ın ''Erdoğan giderek Kaddafi ve Chavez'e dönüşüyor'' değerlendirmesiyle ilgili soruları yanıtlarak Lieberman'a cevap verdi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İsrail Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman'ın ''Erdoğan giderek Kaddafi ve Chavez'e dönüşüyor'' değerlendirmesiyle ilgili, ''Medya üzerinden değerlendirmesi yapılmaz. Kaldı ki o adam benim muhatabım değil'' dedi.

Başbakan Erdoğan, Holiday Inn Oteli'nde basın mensuplarının sorusunu yanıtladı.

Erdoğan, ''Lieberman, TRT Arapça kanalının açılışında yaptığınız konuşmayı eleştirerek, üslubunuzu Kaddafi ve Chavez'e benzetmiş'' sözleri üzerine, ''Medya üzerinden değerlendirmesi yapılmaz. Kaldı ki o adam benim muhatabım değil'' dedi.
Alıntı ile Cevapla
Sponsor
Cevapla






© 2013 KeLBaYKuŞ Forum | AtEsH
Telif Hakları vBulletin v3.8.4 - ©2000-2024 - Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0'e Aittir.
Açılış Tarihi: 29.08.2006