KeLBaYKuŞ Forum

Geri git   KeLBaYKuŞ Forum > Genel Başlıklar > Haberler


Haberler - Tüm haberleri buradan okuyun


Cevapla
 
Seçenekler
  #1 (permalink)  
Alt 09.03.10, 17:58
okyanuso1 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Profesör Baykuş
 
Kaydolma: 01.12.09
Erkek
Mesajlar: 2.209
Teşekkürler: 89
Üyeye 83 kez teşekkür edildi
Smile En Büyük Destek Trabzon'dan

Bursa maçının yankıları Türkiye genelinde sürerken , Diyarbakır’a en büyük destek Trabzon’dan geliyor.Trabzon’un yanı sıra Kayseri taraftarlarıda Diyarbakır’a kucak açıyor(e haklılar)


"Umarım D.Bakırspor mağdur olmaz"
Spordan sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, Diyarbakır'da geçen hafta yarıda kalan Diyarbakırspor-Bursaspor maçından, Diyarbakırspor ve Türk futbolunun zararlı çıktığını söyledi.
Zaman Gazetesi'nin ''Yılın Sporcusu'' ödül törenine katılan Bakan Özak, ''Diyarbakırspor-Bursaspor maçından, Diyarbakırspor ve Türk futbolu zararlı çıktı. Diyarbakırspor'a büyük zarar verdiler. Bu bakımdan son derece üzüntülüyüz'' dedi.

''Türkiye'nin imajı açısından, Diyarbakır şehri için üzüntülüyüz'' diyen Faruk Nafiz Özak, ''Ne olursa olsun, gerginlik sahaya böyle yansımamalıydı. Bunun son olmasını diliyorum. Bundan sonra sebep-sonuç ilişkisine bakmadan, böyle görüntülerin olmamasını diliyoruz'' diye konuştu.

Bakan Özak, Diyarbakırspor'un daha önceki bazı maçlarını izlediğini ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü: ''Kendi sahasında yenilmesine rağmen centilmenlik ve hoşgörü vardı. Bu maçta, ilk maçta başlayan bir gerginlik olduğu kesin. Böyle olmamalıydı, bunu tasvip etmemiz mümkün değil. Diyarbakırsporlu futbolcuları ve kulüp başkanını tebrik etmek lazım. Maçın oynanması için ellerinden geleni yapmalarına rağmen başaramadılar. Onların da üzgün olduğunu düşünüyorum ve inşallah bu son olur. Bir daha olmamasını diliyoruz. Çok üzülen Diyarbakırspor'un, bundan çok mağdur olmamasını diliyorum.''



"Ben olsam D.Bakır'a hafif ceza veririm"
Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener, Diyarbakırspor-Bursaspor maçında yaşanan olaylarla ilgili yaptığı değerlendirmede, ''Ben olsam, olayları hafif cezalarla geçiştiririm'' dedi.


Sadri Şener, Zaman Gazetesi'nin ''Yılın Sporcuları'' ödül töreninde yaptığı açıklamada, onaylanmayacak olaylar yaşandığını dile getirerek, ''İlk maçta Bursaspor için hatırı sayılır bir ceza ya da Diyarbakır halkının bozulan moralini düzeltecek karar verilebilseydi, mesele hallolurdu'' diye konuştu. Şener, Diyarbakırspor'un, Turkcell Süper Lig için özel bir takım olduğunu kaydederek, ''Karar verilirken çok dikkatli olunmalı. Ben olsam, hafif cezalarla geçiştiririm. Bu insanları dışlayarak buraya gelindi'' ifadesini kullandı.

Diyarbakırspor-Bursaspor maçında açılan, ''Bir özür borcunuz var'' yazılı bir pankartın dikkatini çektiğini dile getiren Şener, ''Ben bunu yaptım, Diyarbakır Belediye Başkanı'ndan özür diledim, tüm stat 'Trabzonspor' diye bağırdı. Çok kolay halledilebilirdi'' açıklamasında bulundu.


"BİZ DİYARBAKIR'DA ÇOK İYİ AĞIRLANMIŞTIK"

Trabzonspor Genel Sekreteri Hasan Yener , Diyarbakırspor - Bursaspor maçında yaşanan gergin ortamla ilgili olarak da şunları söyledi:

"İlk maçta Diyarsakırspor'a yapılan olumsuz tezahüratlar var. O zaman buna hepimiz üzülmüştük. Bana göre Bursaspor Kulübü'nün taraftarlarının yapmış olduğu bu olumsuzluk nedeniyle en azından Diyarbakırspor Kulübü'nden özür dilemesi gerekirdi. Biz Diyarbakır'a gittiğimizde bir çok takıma oranla daha iyi ağırlandık. Diyarbakır Valisi'nin yanı sıra kulüp başkanı Çetin Sümer ve yönetim kurulu üyeleri bizi bir dakika yalnız bırakmadılar. Çok iyi ilgilendiler. Ayrıca Diyarbakırspor taraftarlarına da çok çok teşekkür ediyoruz. Çünkü o maçta her iki takım futbolcularını birlikte tribünlere çağırdılar, maç sonrası da galip gelmemize rağmen bizi centilmence alkışladılar. Bu maçta böyle oluyorsa, sebeplerini araştırmak lazım. Diyarbakır önemli illerimizden biri. Diyarbakırspor yönetimi imkanları doğrultusunda bir gayret içerisindeler. Her suçun bir cezası olacaktır ama Diyarbakır'ı kendi şartları içerisinde değerlendirmek ve biraz da anlayışlı olmak lazım."

Kayserili taraftarlardan Diyarbakır'a jest!
Kayseri Grup 38 Taraftar Derneği, Diyarbakırspor'un ceza alması halinde maçlarını Kayseri'de oynamasını istedi. Dernek, Futbol Federasyonu'nu da taraftar eğitimi için çalışma yapmaya çağırdı.
Grup 38 Taraftar Derneği Başkanı Hasan Yaldızlı, Bursa'da başlayıp Diyarbakır'da noktalanan çirkin görüntüler yönetici, taraftar, futbolcu ve TFF'nin hareketlerine ne kadar dikkat etmesi gerektiğini gözler önüne serdiğine dikkati çekti. Yaldızlı açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

"Bursa'daki ırkçı ve aşağılayıcı tezahüratların ve çıkan arbedenin gerek Bursaspor Başkanı Yazıcı, gerekse TFF tarafından iyi okunamayıp basit cezalarla geçiştirilmesi ve Bursa Başkanının özür dilememesi bugünkü olayların temelini oluşturmuştur.

Bursa'da provokatörlerin başlattığı oyun her türlü provokeye açık olan Diyarbakır'da terör örgütü yandaşları tarafından misliyle provoke edilerek spor üzerinden ülkemizdeki barış ve huzur ortamının bozulması amaçlanmış ve maalesef başarıya ulaşılmıştır! Kayserispor ile Diyarbakırspor arasındaki maçta şehrimizde yaşanan dostluk bugün Kayseri taraftarının ne kadar önemli bir olaya imza attığıının göstergesidir. Biz Diyarbakır'a gitmek ve Diyarbakırspor-Kayserispor maçını izlemek istiyoruz. Yüz milyonlarca dolarlık yayın ihalesi yapan TFF hakemleri ve gözlemcileri eğitim seminerine tabii tutuyor.

Oysa işin en önemli ayağı olan taraftarı eğitmek, bilinçlendirmek için hiçbir çaba göstermiyor. Taraftarı sadece cezada hatırlıyor. TFF en centilmen taraftarı ödüllendirmeli ve teşvik etmelidir. Ayıracağı yüzde bir payla taraftar olaylarını en aza indirmeyi amaçlamalıdır. Eğer ceza verilirse Diyarbakırspor'un cezalı maçlarını Kayseri'de oynamasını öneriyoruz. Bilsinler ki burası onların da evidir. Bu bayrağın dalgalandığı her yer Türk ve Kürdüyle hepimizindir."


kaynak:
UyarıGörmek için lütfen buradan üye olunuz.
Bravo kayseri ve trabzon Diyarbakırlılar Sizi Seviyor
Alıntı ile Cevapla
Sponsor
Cevapla






© 2013 KeLBaYKuŞ Forum | AtEsH
Telif Hakları vBulletin v3.8.4 - ©2000-2024 - Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0'e Aittir.
Açılış Tarihi: 29.08.2006