KeLBaYKuŞ Forum

Geri git   KeLBaYKuŞ Forum > Genel Başlıklar > Haberler


Haberler - Tüm haberleri buradan okuyun


Cevapla
 
Seçenekler
  #1 (permalink)  
Alt 08.03.10, 18:57
ViCToR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Haber Müdürü
 
Kaydolma: 24.01.10
Erkek
Mesajlar: 1.712
Teşekkürler: 83
Üyeye 493 kez teşekkür edildi
Yeni Ürküten deprem açıklaması

UyarıGörmek için lütfen buradan üye olunuz.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş'tan ürküten açıklama

"Depremin ayak seslerini duyuyoruz" "Kandilli Resathanesi ve İstanbul Boğaziçi ve diğer Üniversiteler ile yaptığımız araştırmalar sonucunda çıkan verilere göre, 30 bin insanımız hayatını kaybecek. Hasarlı yapı sayısının 50 bin olacağı ortaya çıkıyor"

Kandilli'den Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Mustafa Erdik ise Elazığ'da meydana gelen depremin ardından yaptığı açıklamada yeni bir yırtılma beklediklerini vurguladı. İşte alarm niteliğinde açıklamadan satırbaşları:- Bu bölgede yoğun hareket görüyoruz. Doğu Anadolu fay hattında yeni yırtılma bekliyoruz.
- Bu durumda şaşırtıcı olan 5’ten büyük 3 tane deprem var.
- Tabi bu deprem aktivitesi takip edilmesi gereken bir konu. Hasarlı evlere girmemeleri gerekir. Bu tip binalara girmek çok tehlikeli olabilir.
- Bu depremde merkezde deprem 7 şiddetinde hissedildi. 7 şiddetinde deprem de kırsal kesimde yıkıcı olur.

VATANDAŞI İKNA EDEMİYORUZ Depreme ilişkin bir soruya Topbaş, tekniğin ve bilimin doğru kullanılmasının önemli olduğunun altını çizerek, "İstanbul'un yenilenmesi için kentsel dönüşüm için adımlar atarken ana muhalefetin söylemeleri vatandaşı korkuttu. Dediiler ki buraları peşkeş çekecekler. Doğru olan şey destek vermeleri gerekirdi. Ama malasef, bir çok yerde Kartal'da, Maltepe'de, Sarıyer'de gidin halka sorun. Vatandaşa sizi buradan çıkaracaklar. Buraları peşkeş çekecekler dediler. Siyasiler bunu siyasi menfeatleri için kullandılar. Vatandaşa da buna inandırdılar. Mülkiyet hakkı var. Vatandaşı zorla çıkaramassınız. Zeytinburnu'nda bu kapsamda bir proje başlattık. Ancak, vatandaşı ikna edemiyoruz. Anlaşmak uyuşmak şart" diye yanıt verdi.


İSTANBUL DEPREME HAZIR MI? İstanbul depreme hazır mı? sorusuna Topbaş şöyle yanıt verdi: "Şu anda Tokyo'daki deprem riski taşıyan yapıların oranı yüzde 20. Yani siz herşeyi yaptım bitti diyemessiniz. Ama biz ne yaptık. Hastane, okul gibi bir çok yapıyı tamamladık. Ancak bireysel şahıs yapıları doğru yapılmamışsa...halen direniliyorsa. Kendi imarının üzerine ilaveler yapmış Önce bunu kaldırsın bakalım. Yıkıp yeniden yapmak ancak kentsel yenileme ile mümkün olabilir. Kandilli Resathanesi ve İstanbul Boğaziçi ve diğer Üniversiteler ile yaptığımız araştırmalar sonucunda çıkan verilere göre, 30 bin insanımız hayatını kaybecek. Hasarlı yapı sayısının 50 bin olacağı ortaya çıkıyor. Daha önce Japonların yaptığı araştırma ise, daha dar alanda mukayeseli yaptığı bir araştırmaydı. Bu nedenle sayı daha çok çıkıyordu.

Halkımız buna hazırlıklı olmalı. Beraberce el ele vererek bu sorunları çözebiliriz" Konuşmanın ardından binanın yıkım işlemi gerçekleşti. Yıkım sırasında Topbaş, bazı baretlere de günün tarihini attı.
Alıntı ile Cevapla
Teşekkür Edenler:
Sponsor
  #2 (permalink)  
Alt 08.03.10, 20:26
charlotte - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Black.Cat
 
Kaydolma: 11.09.09
Kadın
Mesajlar: 3.235
Teşekkürler: 1.312
Üyeye 445 kez teşekkür edildi
Standart Cevap: Ürküten deprem açıklaması

urkunc bir haber ... :/
Alıntı ile Cevapla
Cevapla






© 2013 KeLBaYKuŞ Forum | AtEsH
Telif Hakları vBulletin v3.8.4 - ©2000-2024 - Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0'e Aittir.
Açılış Tarihi: 29.08.2006