KeLBaYKuŞ Forum

Geri git   KeLBaYKuŞ Forum > Genel Başlıklar > Haberler


Haberler - Tüm haberleri buradan okuyun


Cevapla
 
Seçenekler
  #1 (permalink)  
Alt 05.03.10, 14:55
ViCToR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Haber Müdürü
 
Kaydolma: 24.01.10
Erkek
Mesajlar: 1.712
Teşekkürler: 83
Üyeye 493 kez teşekkür edildi
Yeni Clinton: 'Şartlar çok değişti'

UyarıGörmek için lütfen buradan üye olunuz.

Clinton: Kongre'nin yasa üzerinde bir tesirde bulunmayacağına inanıyoruz.

CİHAN


ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, ABD Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi'nin kabul ettiği sözde Ermeni Soykırımı yasa tasarısı üzerinde Kongre'nin herhangi tesirde bulunmayacağına ve bulunmaması gerektiğine inandıklarını söyledi. Clinton, bütün taraflara da bunu açıkça dile getirdiklerini kaydetti.
Bir gazetecinin, "Hem siz hem de Başkan Barack Obama, göreve gelmeden önce 1915 olaylarını ’soykırım’ olarak tanınmasına yönelik kampanyayı desteklemiştiniz. Ancak son günlerde, hem siz hem Obama, Komitenin başkanı Howard Berman’a tasarıya karşı çıkılması için doğrudan çağrılarda bulundunuz. Neden bu konuda yön değiştirdiniz?" şeklindeki sorusu üzerine Clinton, "Durumlar çok ciddi bir şekilde değişti." dedi.
Clinton, "Başkan Obama göreve geldiğinde, ben de dışişleri bakanı olduğumda, İsviçre tarafından Türk ve Ermeni hükümetlerini biraraya getirme yolunda üstlenilen süreci, çok kıymetli olduğu düşüncesiyle desteklemeye karar verdik ve destekledik. İki ülke ilişkilerinin normalleştirilmesini amaçlayan protokollerin Zürih’te imzalanması sırasında ben de oradaydım. İlişkilerin normalleştirilmesinin önünde duran sorunların ele alınmasında uygun yolun bu olduğunu düşünüyoruz" dedi.Protokollerin, geçmişte yaşanan olayların incelenmesi için bir tarih komisyonunun kurulması yolunda üzerinde anlaşılan bir yaklaşımı da içerdiğini ifade eden Clinton, iki ülkenin aralarındaki sorunları nasıl çözebileceğini belirlemenin başka hiçbir ülkeye düşmediği, ABD’nin bu noktada girişeceği eylemlerin de süreci sekteye uğratabileceği düşüncesini dile getirdi.Clinton, "Dolayısıyla gerek Başkan Obama, gerekse ben, hem geçen yıl hem de bu yıl, Kongre’nin bir eylemde bulunmasının uygun olduğuna inanmadığımızı ve buna karşı çıktığımızı açıkça belirttik. Kongre’nin bu tasarı üzerinde tesirde bulunmayacağına ve bulunmaması gerektiğine inanıyoruz ve bunu ilgili tüm taraflara açıkça dile getirdik" diye konuştu.
Alıntı ile Cevapla
Teşekkür Edenler:
Sponsor
  #2 (permalink)  
Alt 06.03.10, 09:43
charlotte - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Black.Cat
 
Kaydolma: 11.09.09
Kadın
Mesajlar: 3.235
Teşekkürler: 1.312
Üyeye 445 kez teşekkür edildi
Standart Cevap: Clinton: 'Şartlar çok değişti'

su kisimda hakli ; iki ulkenin arasindaki sorunlari nasil cozebilecegini belirlemek baska bir ulkeye dusmez , bu bizim aramizda bir problem...islerimize burunlarini sokmasinlar , bitanesine de sokmasinlar yani ...
Alıntı ile Cevapla
Cevapla






© 2013 KeLBaYKuŞ Forum | AtEsH
Telif Hakları vBulletin v3.8.4 - ©2000-2024 - Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0'e Aittir.
Açılış Tarihi: 29.08.2006