KeLBaYKuŞ Forum

Geri git   KeLBaYKuŞ Forum > Genel Başlıklar > Haberler


Haberler - Tüm haberleri buradan okuyun


Cevapla
 
Seçenekler
  #1 (permalink)  
Alt 25.11.09, 15:00
birbakıpçıkıcam - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
KeLBaYKuŞ
 
Kaydolma: 29.06.09
Kadın - 31
Mesajlar: 4.187
Teşekkürler: 247
Üyeye 174 kez teşekkür edildi
Standart Memur Eylemi Başladı

TCDD'de çalışan işçilerin, memur konfederasyonlarının aldığı bir günlük ''uyarı grevi''ne destek amacıyla işbaşı yapmamaları nedeniyle Haydarpaşa Garı'ndan, banliyö, ana hat ve bölgesel yolcu trenleri sefere çıkmadı...

Haydarpaşa Garı'na gelerek beraberindeki sendikacılarla basın açıklaması yapan KESK Genel Başkanı Sami Evren, demir yolu işçilerinden ''uyarı grevi''ne büyük destek olduğunu belirterek, ''İstanbul, İzmir, Ankara, Eskişehir ve Diyarbakır gibi büyük şehirlerde greve büyük destek var. Bu şehirlerde banliyö ve ana hat trenleri bugün çalışmayacak. Trenlerin yanı sıra hastaneler, yatan hastaları ve acil hastalar dışında bugün hizmet vermeyecek. Greve öğretmenlerden de büyük katılım bekliyoruz'' dedi.

Evren ayrıca, grevin bayramdan önce gerçekleştirilmesinin kasıtlı olarak belirlenmediğini kaydederek, ''Daha ağır koşullarda bu grevi gerçekleştirmek istemedik. Vatandaşlarımızdan eylemimize anlayış göstermelerini umuyoruz. Yaptığımız eylem, özünde onlara daha iyi hizmet sunabilmek içindir'' şeklinde konuştu.

Evren ve beraberindekiler, garda görevli olan ve greve katılan çalışanları ziyaret ederek, trenlere ve garın çeşitli yerlerine ''Bu iş yerinde grev var'' pankartlarını astı.




ÖĞRETMENLER DERSE GİRMEDİ

Memur konfederasyonlarınca "Uyarı Grevi" olarak adlandırılan iş bırakma eylemi başladı. ''Uyarı grevi''nin eğitimin yanı sıra ulaşım, sağlık ve maliye olmak üzere, çeşitli kamu hizmetlerinde aksamalara yol açması bekleniyor.


KESK ve Türkiye Kamu Sen'in çağrısıyla bugün 5 memur konfederasyonuna bağlı yaklaşık 2.5 milyon memur "uyarı grev"ine çıkıyor. Memur konfederasyonlarının temel talebini, kamu çalışanlarına grevli, toplu sözleşmeli sendika hakkı verilmesi ve toplu pazarlığın alt yapısının kurulması oluşturuyor. Eyleme destek veren öğretmenler de derslere girmeyerek grev kararına uydu. Bahçelievler'de bulunan Yenibosna Lisesi'nde eyleme katılan öğretmenler okulun önüne "Bu iş yerinde grev var" afişi asarak derslerekatılmadı.

Eyleme destek veren Felsefe Öğretmeni Mehmet Kemir, ''Bu grev bizim en doğal hakkımız sonuna kadar kullanacağız, bu gün derslere girmeyeceğiz" dedi.

Lisen öğretmenlerinden Yunus Öztürk de ''Bu eylem sadece öğretmenlerin değil tüm kamu
kesiminin eylemidir. Kamudan herkes destek vermektedir. Bu bize Anayasanın ve Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesinin verdiği haklardır. Bu uyarı grevi tüm kamu çalışanlarının özlük hakları içindir" diye konuştu. Öğretmenlerin derslere girmemesi üzerine dersleri boş geçen öğrencilerin bir kısmı okulun bahçesinde futbol oynadı, bir kısmı da evlerine gitti.


YOLCULAR 5 SAAT BEKLEDİ

Memur konfederasyonlarınca ''uyarı grevi'' olarak adlandırılan iş bırakma eylemi kapsamında, çeşitli illere seferler düzenleyen Anadolu, Güney, Ankara, Fatih ve İç Anadolu Mavi ekspresleri 5 saat boyunca Sakarya'nın Arifiye ilçesindeki tren garında bekletildi. Uzun süren bekleyişin ardından Fatih ve Anadolu ekspresleri Ankara'ya hareket etti.

Arifiye Tren Garı'nda memurların 1 günlük iş bırakma eylemi, gara gelen trenlerin görevlilerce durdurulmasıyla başlatıldı. Eyleme Türk Ulaşım-Sen Sakarya Şubesi üyeleri de destek verdi. Eylem nedeniyle Fatih, Anadolu, Ankara, Güney ve İç Anadolu Mavi ekspres trenlerinde bulunan çok sayıda yolcu garda beklemek zorunda kaldı. Vatandaşlar bekleyişin uzaması üzerine yetkililere tepki gösterdi.

Sakarya Valisi Hüseyin Atak, gara gelerek sendika ve TCDD yetkilileri ile görüştü. Yaklaşık iki saat süren görüşmenin ardından Fatih ve Anadolu ekspresleri Ankara yönüne hareket etti.

Atak, görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, söz konusu uygulamanın Türkiye çapında yapıldığını belirterek, ''Trenler peyderpey hareket edecek. Arkadaşlarımızla görüştüm, onlar da sağ olsunlar genel merkezleriyle görüştüler. Trenler 15'er dakika arayla kalkacak'' diye konuştu.

5 saatlik bekleyişin ardından Fatih ve Anadolu ekspresleri Ankara'ya doğru hareket etti. Güney, Ankara ve İç Anadolu Mavi ekspresleri ise garda bekletiliyor.


(STAR)

Alıntırdır!!!
Alıntı ile Cevapla
Teşekkür Edenler:
Sponsor
  #2 (permalink)  
Alt 25.11.09, 18:12
Joannie - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Lonely...
 
Kaydolma: 15.07.09
Kadın
Mesajlar: 10.176
Teşekkürler: 1.351
Üyeye 613 kez teşekkür edildi
Standart Cevap: Memur Eylemi Başladı

Ülkemizdeki memurlar Afrika'da ki memurlardan bile az maaş alıyor.
Bu eylem onların en doğal hakkı.

Bu mesaj; Joannie tarafından '25.11.09 - 18:38' tarihinde değiştirildi.
Alıntı ile Cevapla
  #3 (permalink)  
Alt 25.11.09, 18:24
Sonduraq - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Efendi Baykuş
 
Kaydolma: 06.10.09
Erkek - 32
Mesajlar: 1.534
Teşekkürler: 157
Üyeye 238 kez teşekkür edildi
Standart Cevap: Memur Eylemi Başladı

Bence Memurlardan Önce Açlıktan Ölen İnsanlar Var Onlar Azda Olsa 1000tl nin Üzeri Maaş alıyolar. Askeri Ücret 600 ytl Falan haLen Ama Ne yAzikki Milletvekilne yüzde 30 falan Zam İşçiye Memura qelince yüzde 5 Zam Elektirikler bile bu sene yüzde 50 nin üZerinde zam yedi. Başbakan diyor bide Kişi başına bilmem Kaç bin dolar. Hani Nerde?
Alıntı ile Cevapla
  #4 (permalink)  
Alt 25.11.09, 18:39
Joannie - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Lonely...
 
Kaydolma: 15.07.09
Kadın
Mesajlar: 10.176
Teşekkürler: 1.351
Üyeye 613 kez teşekkür edildi
Standart Cevap: Memur Eylemi Başladı

Bakanlar durmaksızın kendilerine zam yapılamsını oylarlarken...
Bu iş kolay görünmüyor.
Alıntı ile Cevapla
Cevapla






© 2013 KeLBaYKuŞ Forum | AtEsH
Telif Hakları vBulletin v3.8.4 - ©2000-2024 - Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0'e Aittir.
Açılış Tarihi: 29.08.2006