KeLBaYKuŞ Forum

Geri git   KeLBaYKuŞ Forum > Genel Başlıklar > Genel Kültür


Genel Kültür - Bilginizi arttırmak istiyorsanız buraya tıklayın


Cevapla
 
Seçenekler
  #1 (permalink)  
Alt 21.01.10, 23:03
HarektOrdusu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Profesör Baykuş
 
Kaydolma: 14.11.09
Erkek - 15
Mesajlar: 2.127
Teşekkürler: 376
Üyeye 306 kez teşekkür edildi
Thumbs up Baykuş Türleri (Resimli)

Baykuş (Gece yırtıcı kuşları), kuşlar (Aves) sınıfının, karinalılar (Carinatae) bölümünün, gökkuzgunumsular (Coraciiformes) takımına giren gece yırtıcı kuşları (Strigiformes) alt takımında yer alan türlere verilen genel ad.

Başları büyük ve tüylüdür. Kuyrukları kısa olmakla beraber, kanatları enli ve uzundur. Bir kısmının kanat açıklığı, bir adam boyuna ulaşır. Serçe kadar küçük olanları da vardır. Gagaları kıvrık, pençeleri keskin kanca tırnaklı ve döner parmaklıdır. Kuvvetli pençeleri adeta avına kenetlenir. Kavramaları o kadar sıkıdır ki, bazan inatçı bir baykuş tarafından tutulan insan bileğini kurtarmanın yolu, hayvanın ayak tendonlarını (kirişlerini) kesmektir.

Baykuşlar tam bir sessizlik içinde avlanır. Bütün vücudu yumuşak ve ince tüylerle kaplıdır. Tüyler, uçuş sırasında tabii bir susturucudur. Uçuş esnasında kanatlarının “pırpır” sesi duyulmaz. İri gözleri, başlarının yanında değil önündedir. Aşırı büyüklükteki gözleri, göz oyuğunda hareket edemez. Araba farı gibi yuvalarında sabittir. Ama baykuş boynunu 300 derecelik alan içinde rahatça çevirerek çevresini kontrol edebilir. Dişi baykuş erkeklerinden daha iri olup, 2-10 yumurta yumurtlarlar. Kuluçka süresi 30-40 gündür. Yumurtadan çıkan yavruların göz ve kulakları kapalıdır. Yavruların yuvada kalma süresi farklıdır.

Tam karanlıkta görme kabiliyetleri yoktur. Az bir ışık avlarını yakalamaya kafidir. Gözlerindeki ağ tabaka sarı renklidir. Büyütücü özellik sağlar. Gözlerinde esas olarak çubuk (rod) duyu hücreleri mevcuttur. Bu hücrelerde “visual purple” yani “mor ışık görüntüsüne” sebeb olan kimyasal bir madde bulunur. Rod hücreleri, en küçük bir ışığı bile kimyasal bir sinyale çevirirler. Böylece insanın sadece bir ışık parıltısını fark ettiği yerde baykuş buradaki cismi bütün teferruatı ile görür. Bütün kuşlarda üst göz kapağı alttakine geldiği halde baykuşlarda olay tersinedir.

Baykuşların görme ve işitme kabiliyetleri son derece hassastır. Çok az ışıkta avlarını yakalayabildikleri gibi, zifiri karanlıkta da işitme duyularıyla yerini tespit ederek yakalarlar. Kulakları, en küçük hışırtıyı işitebilecek duyarlıktadır. Hassas kulaklarıyla, gecenin sessizliğinde uçan pervanenin kanat sesini veya bir tohumun çiğnenişini, hatta tam sessizlikde düşen iğnenin sesini bile işitebilirler.

Baykuşun geniş yüzü, nispeten sert ve kavisli tüylerle kaplıdır. Tüyler bir kepçe gibi sesleri toplar ve kulağa yansıtır. Bazı baykuş cinslerinin kulak delikleri öyle büyüktür ki, başın yan tarafını tamamen kaplar. Ayrıca baykuşların başı geniştir ve kulakları diğer kuşlara göre birbirinden daha uzaktır. Böylece ses dalgası bir kulağa çarptıktan sonra diğerine gelir. Baykuş bu son derece küçük zaman aralığı içinde sesin geldiği yönü tayin eder. Baykuşların ilginç özelliklerinden biri de kulaklarının perdeli oluşudur. İstedikleri zaman açar, istediklerinde kaparlar. Dinlenme halinde ve yavaş uçuşlarında kulak perdesini açar, hızlı uçuşlarında ise kaparlar.

Göz ve kulaklarının hassaslığının daha az işe yaradığı gündüzlerde, tüneklerinde uyuklar veya ağaç dallarında güneşlenirler. Tüylerinin rengi, bulundukları çevreye uygun olduğundan fark edilmeleri zordur. Haşin yırtıcı kuşlardır. Kendilerinden büyük hayvanlara saldırmaktan çekinmezler. 70 cm boyuna ulaşan puhu, yıkık yerlerde ve orman kenarındaki ağaçsız kayalıklarda yuva yapar. Tavşan, fare, ev kedisi ve kümes hayvanlarına saldırdığı gibi kartalları dahi kaçırtır. Gece yırtıcıları olmakla beraber kar baykuşları, gündüz de avlanırlar. Kar baykuşunun tabii yaşama çevresi, soğuk kutup bölgeleridir. Buranın gündüz geçen yaz ve gece geçen kış aylarında normal beslenmelerini devam ettirirler.

En büyük düşmanları gündüz yırtıcılarıdır. Gündüzleri bunlardan çekinen baykuşlar, gece olunca hınçlarını alırlar. Atmaca, şahin ve kartallara karanlıkta sessizce saldırarak tüneklerinde onları ustaca avlarlar. Baykuşlar eski çağlardan beri insanların ilgisini çeken hayvanlardır. Haklarında çok şey söylenmiştir. Baykuşun ötüşünü ölüm haberi veya uğursuzluk sayanlar bile olmuştur. Aslında bu tip yorumlar, uykuya dalamayan insanların kuruntusundan başka bir şey değildir. Bu veya başka hayvanların, işlerinin uğursuzluğuna inanmak, batıl, aslı olmayan şeylerdir. Hadis-i şerifte; “Baykuşlarda uğursuzluk diye bir şey yoktur. En doğru yorum, hayra yormaktır. Göz değmesi haktır ve gerçektir.” buyruldu. Esasen baykuşlar faydalı hayvanlardır. Bir peçeli baykuşun bir gecelik fare avı, on kedinin yakaladığından fazladır. Kemirgen sayısını avlayarak kontrol altında tutan atmaca gibi hayvanlardan daha çok fayda sağlar. Çoğunun beslenme listesinde, kemirgen ve diğer küçük zararlı hayvanlar başta yer alır. İki kilometrelik bir arazide baykuşlar, senede 24 bin kadar fare, kemirgen, haşere gibi zararlı hayvan avlarlar. Bir çok ülkede kanunlarla korunarak çoğaltılmaya çalışılmaktadırlar.

Özellikler
Başları büyük ve tüylüdür. Kuyrukları kısa olmakla beraber, kanatları enli ve uzundur. Bir kısmının kanat açıklığı, bir adam boyuna ulaşır. Serçe kadar küçük olanları da vardır. Gagaları kıvrık, pençeleri keskin kanca tırnaklı ve döner parmaklıdır. Kuvvetli pençeleri adeta avına kenetlenir.

Baykuşlar tam bir sessizlik içinde avlanır. Bütün vücudu yumuşak ve ince tüylerle kaplıdır. Tüyler, uçuş sırasında tabii bir susturucudur. Uçuş esnasında kanatlarının “pırpır” sesi duyulmaz. İri gözleri, başlarının yanında değil önündedir. Aşırı büyüklükteki gözleri, göz oyuğunda hareket edemez. Araba farı gibi yuvalarında sabittir. Ama baykuş boynunu 270 derecelik alan içinde rahatça çevirerek çevresini kontrol edebilir. Dişi baykuş erkeklerinden daha iri olup, 2-10 yumurta yumurtlarlar. Kuluçka süresi 30-40 gündür. Yumurtadan çıkan yavruların göz ve kulakları kapalıdır. Yavruların yuvada kalma süresi farklıdır.

Görme Yetenekleri
al purple” yani “mor ışık görüntüsüne” sebep olan kimyasal bir madde bulunur. Rod hücreleri, en küçük bir ışığı bile kimyasal bir sinyale çevirirler. Böylece insanın sadece bir ışık parıltısını fark ettiği yerde baykuş buradaki cismi bütün teferruatı ile görür. Bütün kuşlarda üst göz kapağı alttakine geldiği halde baykuşlarda olay tersinedir.

İşitme Yetenekleri
Baykuşların görme ve işitme kabiliyetleri son derece hassastır. Çok az ışıkta avlarını yakalayabildikleri gibi, zifiri karanlıkta da işitme duyularıyla yerini tespit ederek yakalarlar. Kulakları, en küçük hışırtıyı işitebilecek duyarlıktadır. Hassas kulaklarıyla, gecenin sessizliğinde uçan pervanenin kanat sesini veya bir tohumun çiğnenişini, hatta tam sessizlikte düşen iğnenin sesini bile işitebilirler.

Baykuşun geniş yüzü, nispeten sert ve kavisli tüylerle kaplıdır. Tüyler bir kepçe gibi sesleri toplar ve kulağa yansıtır. Bazı baykuş cinslerinin kulak delikleri öyle büyüktür ki, başın yan tarafını tamamen kaplar. Ayrıca baykuşların başı geniştir ve kulakları diğer kuşlara göre birbirinden daha uzaktır. Böylece ses dalgası bir kulağa çarptıktan sonra diğerine gelir. Baykuş bu son derece küçük zaman aralığı içinde sesin geldiği yönü tayin eder. Baykuşların ilginç özelliklerinden biri de kulaklarının perdeli oluşudur. İstedikleri zaman açar, istediklerinde kaparlar. Dinlenme halinde ve yavaş uçuşlarında kulak perdesini açar, hızlı uçuşlarında ise kaparlar.

Çeşitleri
Yaşadığı yerler: Ağaç kovukları, harabeler, kuleler, terk edilmiş kuş yuvaları. Antartika hariç dünyanın her yerinde yaşarlar. Gece avlanan yırtıcı kuşlardır. Ömrü: 60-70 yıldır. Çeşitleri: Boyları 18-70 cm arasında değişen 123 kadar türü vardır. Bunlardan alaca baykuş, ak baykuş, cüce baykuş, puhu, kukumav, peçeli baykuş meşhurlarıdır.
Bazı baykuş Türleri:

-Ülkemizde bulunan baykuşlar-
Alaca Baykuş

Alaca baykuş (Strix aluco), boyu 37-39 cm, kanat açıklığı 94-104 cm. olan Baykuşgiller familyasına ait bir kuş türüdür.Yaşam yerleri ormanlar, büyük parklardır. Geceleri hareketlidir, gündüzleri ağaçlarda dinlenerek geçirir. Ötüşü çok belirgindir. Genellikle geceleri duyulur

Alem: Animalia (Hayvanlar)
Şube: Chordata (Kordalılar)
Sınıf: Aves (Kuşlar)
Takım: Strigiformes (Gece yırtıcı kuşları)
Familya: Strigidae (Baykuşgiller)
Cins: Strix
Tür: S. aluco
Binominal adı: Strix aluco

UyarıGörmek için lütfen buradan üye olunuz.


UyarıGörmek için lütfen buradan üye olunuz.


Balık Baykuşu


Balık baykuşu (Bubo zeylonensis), baykuşgiller (Strigidae) familyasından bir baykuş türü.Büyük bir (55cm) baykuşdur. Üst parçaları, kırmızımsı kahverengidir, ayrıca siyah veya koyu kahverengi çizgileri vardır. Alt parçalar kahverengimsi sarı ve kahverengi çizgilidir. Boğazı beyazdır. Gözler sarı renktir. Kulakları çıkıktır. Eşeyler benzerdir. 1 ya da 2 yumurta bırakırlar. Başka kuşların eski yuvalarında ya da kaya çatlaklarında yaşarlar. Kuluçka süreleri 38 gündür. Yavrularını tüyleri çıkana kadar, yaklaşık 7 hafta beslerler. Geceleri gezerler. Genellikle balık ve kurbağalarla beslenirler. Ötüşü, yumuşak bir huphuphuphuphuphup veya gürültülü bir huhuhuhuhuhuhu şeklindedir.

Alem: Animalia (Hayvanlar)
Şube: Chordata (Kordalılar)
Sınıf: Aves (Kuşlar)
Takım: Strigiformes (Gece yırtıcı kuşları)
Familya: Strigidae (Baykuşgiller)
Cins: Bubo
Tür: B. zeylonensis
Binominal adı: Bubo zeylonensis

UyarıGörmek için lütfen buradan üye olunuz.


UyarıGörmek için lütfen buradan üye olunuz.


İshakkuşu


İshak kuşu (Otus scops), uzun kulak püskülleri olan, 19-21 cm uzunluğunda küçük bir baykuş türüdür. Ağaçlık alanlarda, yerleşim bölgelerinin yakınında ve bahçelerde yaşar. Tüyleri değişik tonlarda kahverengi ve boz desenlidir. Kanat açıklıkları 47-54 cm kadardır. Ağaç deliklerine 3-6 yumurta bırakırlar. Gece avlanırlar. Böcekler ve diğer küçük omurgasızlarla beslenirler.

Alem: Animalia (Hayvanlar)
Şube: Chordata (Kordalılar)
Sınıf: Aves (Kuşlar)
Takım: Strigiformes (Baykuşlar)
Familya: Strigidae (Baykuşgiller)
Cins: Otus
Tür: O. scops
Binominal adı: Otus scops

UyarıGörmek için lütfen buradan üye olunuz.


UyarıGörmek için lütfen buradan üye olunuz.


-Çizgili İshakkuşu -
UyarıGörmek için lütfen buradan üye olunuz.



Kır Baykuşu


Kır baykuşu (Asio flammeus), baykuşgiller (Strigidae) familyasından bir baykuş türüdür. Asio cinsine ait baykuşlar "Kulaklı baykuşlar" olarakta bilinirler. Çünkü memeli kulaklarına benzeyen tepelikleri vardır. Bu tüy tepelikler görünür veya görünmez olabilir. Asio flammeus savunma durumunda tepeliklerini gösterir bu durum dışında pek görünmez.

Özellikler
Başları ve gözleri büyük, boyunları kısa ve kanatları geniştir. Boyları 34-43 cm, ağırlıkları 206-475 gr kadardır. Gagaları çengel gibi, kısa, kuvvetli ve siyah renklidir. Kahverengi tüyleri üzerinde sarımtrak-kahverengi benekler görülür. Kuyrukları ve kanatları çizgilidir. Kanat açıklıkları 85-103 cm kadardır. Dişiler erkeklere kıyasla biraz daha büyüktür. Sarı-turuncu gözlerinin etrafını çevreleyen siyah bir halka vardır.

Beslenme
Çoğunlukla geceleri avlanırlar. Başta tarla fareleri olmak üzere kemirgenlerle beslenirler. Bunun yanısıra küçük memeliler ve büyük böcekleri de yerler. Bazen küçük kuşları da yemeye çalışırlar.

Yuva ve üreme
Bir yılda üreyebilecek kadar olgunluğa ulaşırlar. Üreme sezonları Kuzey yarım kürede, marttan hazirana kadar sürer. En verimli olduğu dönem nisan ayıdır. Bu dönem boyunca sürüler oluşturabilirler. Genellikle tek eşlidirler. Çoğunlukla 4-7 adet beyaz yumurta bırakırlar bu sayı bazen 12'ye kadar çıkabilir. Kuluçka süresi 21-37 gün kadardır. Yavrularını 4 hafta boyunca yani tüyleri çıkana kadar beslerler. Yuvalarını tundra, savanna ve geniş çayırlık alanlarda yaparlar.

Alem: Animalia (Hayvanlar)
Şube: Chordata (Kordalılar)
Sınıf: Aves (Kuşlar)
Takım: Strigiformes (Gece yırtıcı kuşları)
Familya: Strigidae (Baykuşgiller)
Cins: Asio
Tür: A. flammeus
Binominal adı: Asio flammeus

UyarıGörmek için lütfen buradan üye olunuz.


UyarıGörmek için lütfen buradan üye olunuz.


Kukumav


Kukumav (Athene noctua), baykuşgiller (Strigidae) familyasından küçük bir baykuş türü.

Özellikleri
Tüyleri üst kesimde koyu kahve üzerine küçük beyaz lekelerle kaplıdır, alt kısmında ise bu beyazlıklar geniş çizgiler halini alırlar. Sarı renk gözlerinin üstünde ona sert bir bakış kazandıran beyaz kaşlar bulunur. Alın kısmı ise düz ve alçaktır.ev ortamına gırdıgınde son derece dost canlısıdır

Yaşam alanı
Kukumav yerleşik bir türdür. Kırsal bölgelerde tarlaların ve bahçelerin yakınlarında yaşar. Özellikle bu yeşillik yerleri sever, ancak çok yoğun ormanlık alanlarda yaşamayı da sevmez.

Beslenme ve üreme
En önemli besini tarla faresidir ve ayrıca çeşitli küçük memeli ve sürüngenlerle de beslenir. Kukumav kuşları genellikle ağaçların gövdelerindeki kovuklarda ya da kayaların arasındaki oyuklarda kendilerine yuva kurarlar. Dişi kukumav üç ile beş arasında yumurta yapar ve 28-30 gün boyunca kuluçka donemi sürer. Kuluçkadan sonra yavru kukumavların tüylenip kendilerine bakabilecek hale gelmeleri 30 günü bulur.

Dağılımı
Çin’den başlayıp Türkiye'nin de içinde bulunduğu Akdeniz Havzası ve Batı Avrupa'ya kadar uzanan geniş Avrasya coğrafyasında ılıman bölgelerde yayılmışlardır. Ayrica cesitli bölgelerde değişim gosteren alt türleri de vardır. Suriye'de Athene Noctua Lilith solgun gri-kahve renklidir, yine solgun renkli Athene Noctua Desertae Kuzey Afrika'da yaşar, Türkiye'nin de içinde bulundugu Güney Avrupa bölgesinde Athene Noctua Indigena ve Orta Asya'da ise Athene Noctua Bactriana alt türleri bulunur.iç anadoluda da bulunur.catılara yuva yaparlar.

Alem: Animalia (Hayvanlar)
Şube: Chordata (Kordalılar)
Sınıf: Aves (Kuşlar)
Takım: Strigiformes (Gece yırtıcı kuşları)
Familya: Strigidae (Baykuşgiller)
Cins: Athene
Tür: A. noctua
Binominal adı: Athene noctua

UyarıGörmek için lütfen buradan üye olunuz.


UyarıGörmek için lütfen buradan üye olunuz.


Orman Baykuşu


Kulaklı orman baykuşu (Asio otus), baykuşgiller (Strigidae) familyasından büyük, dimdik duran ve gece gezen bir baykuş türü.

Istrahat halinde toparlak görünür, ancak uyarı halinde gergin, ince ve dimdik durur. Uyarı halinde iken kulak tüylerini dikleştirir ve koyu turuncu gözlerinin üstündeki siyah beyaz yüz deseniyle bir ‘V’ oluşturur. Oldukça benekli ve çizgilidir, alt tarafı kır baykuşundan daha koyudur. Kanatlarda kır baykuşundakine benzer el bileği lekesi vardır, primerleri daha parlak turuncu-kirli sarıdır ve beyaz firar hattı yoktur. Gür, inlemeye benzeyen ve kısa bir ötüşü vardır.

Alem: Animalia (Hayvanlar)
Şube: Chordata (Kordalılar)
Sınıf: Aves (Kuşlar)
Takım: Strigiformes (Gece yırtıcı kuşları)
Familya: Strigidae (Baykuşgiller)
Cins: Asio
Tür: A. otus
Binominal adı: Asio otus

UyarıGörmek için lütfen buradan üye olunuz.


UyarıGörmek için lütfen buradan üye olunuz.


Peçeli Baykuş

-Bayağı Peçeli Baykuş-

Bayağı peçeli baykuş (Tyto alba), baykuşlar takımının peçeli baykuşgiller familyasındandır. Tüyleri, beyaz, sarı, kahverengi ve turuncudur. Peçe ve karın tüyleri genellikle daha açık renkli ve çok belirgindir.

Baykuşlar tam bir sessizlik içinde avlanır. Bütün vücudu yumuşak ve ince tüylerle kaplıdır. Tüyler, uçuş sırasında tabii bir susturucudur. Uçuş esnasında kanatlarının “pırpır” sesi duyulmaz. İri gözleri, başlarının yanında değil önündedir. Aşırı büyüklükteki gözleri, göz oyuğunda hareket edemez. Araba farı gibi yuvalarında sabittir. Ama baykuş boynunu 270 derecelik alan içinde rahatça çevirerek çevresini kontrol edebilir. Dişi baykuş erkeklerinden daha iri olup, 2-10 yumurta yumurtlarlar. Kuluçka süresi 30-40 gündür. Yumurtadan çıkan yavruların göz ve kulakları kapalıdır. Yavruların yuvada kalma süresi farklıdır.

Tam karanlıkta görme kabiliyetleri yoktur. Az bir ışık avlarını yakalamaya kafidir. Gözlerindeki ağ tabaka sarı renklidir. Büyütücü özellik sağlar. Gözlerinde esas olarak çubuk (rod) duyu hücreleri mevcuttur. Bu hücrelerde “visual purple” yani “mor ışık görüntüsüne” sebep olan kimyasal bir madde bulunur. Rod hücreleri, en küçük bir ışığı bile kimyasal bir sinyale çevirirler. Böylece insanın sadece bir ışık parıltısını fark ettiği yerde baykuş buradaki cismi bütün teferruatı ile görür. Bütün kuşlarda üst göz kapağı alttakine geldiği halde baykuşlarda olay tersinedir.

Alem: Animalia (Hayvanlar)
Şube: Chordata (Kordalılar)
Sınıf: Aves (Kuşlar)
Takım: Strigiformes(Gece yırtıcı kuşları)
Familya: Tytonidae(Peçeli baykuşgiller)
Cins: Tyto
Tür: T. alba
Binominal adı: Tyto alba

UyarıGörmek için lütfen buradan üye olunuz.


UyarıGörmek için lütfen buradan üye olunuz.


Puhu

-Bayağı Puhu-

Bayağı puhu (Bubo bubo), baykuşgiller (Strigidae) familyasına ait en iri baykuş türü.

Özellikler
70 cm uzunluğundadır. Uzun kulak püskülleri ve turuncu renkli kocaman gözleri vardır ve sabahları bir güvercin, akşamlarıysa insandan 2-3 kat daha iyi görürler. Görüş açıları 110° olmasına karşın kafalarını 270° sağa sola ve 180° tam geriye çevirebilirler. Erkeğinden daha iri olan dişi puhunun kanat açıklığı 2 metreyi bulur. Ancak dişiye ve yavrulara yemeği erkek getirir. Dişi de bu sayede güçlenerek yavruları daha iyi koruyabilir. Çok büyük ve güçlü bir kuştur, boyut olarak mukayese edildiğinde kaya kartalından biraz daha küçüktür. Peçeli baykuş 500 gram tartılırken puhunun erişkin dişileri 4 kg'dan fazla tartılabilir. Erkek ve dişinin arasında fark, erkeğin kulak tutamlarının, dişininkinden daha dik ve bükülür olmasıdır.

Beslenme
Çoğunlukla, küçük memelilerle beslenirler, ancak küçük geyik yavrusu gibi daha iri hayvanları da avladıkları bilinmektedir.

Davranış ve yuva
Erkek puhunun ötüşü ilk hecede vurguyla derin çınlayan bir ooh hu, ve dişi için daha çok tiz bir uh hu'dur. Kuvvetli ve direkt bir uçuşu vardır. Gececidirler ve dağlarda bulunurlar. Bazı baykuş türleri gibi göçebe değillerdir. Ancak eğer avları azalırsa yuvalarını değil avlarını değiştirirler. Genellikle uçurumlar, kayalık alanlarla ormanlar ve uçurum çıkıntılarında yuva yaparlar.

Alem: Animalia (Hayvanlar)
Şube: Chordata (Kordalılar)
Sınıf: Aves (Kuşlar)
Takım: Strigiformes(Gece yırtıcı kuşları)
Familya: Strigidae(Baykuşgiller)
Cins: Bubo
Tür: B. bubo
Binominal adı Bubo bubo

UyarıGörmek için lütfen buradan üye olunuz.


UyarıGörmek için lütfen buradan üye olunuz.


-Diğer-
Cüce Baykuş


Cüce baykuşu, baykuşgiller (Strigidae) familyasından Otus cinsini oluşturan 'baykuş türlerine verilen ad.Yenidünya'da çok geniş bir dağılım gösteren yaklaşık 30 cm uzunluğundaki cüce baykuşların peçeleri ve kulak tüyleri, kahverengi ve boz tonlarında, ağaç kabuklarını andıran nakışları vardır.

Alem: Animalia (Hayvanlar)
Şube: Chordata (Kordalılar)
Sınıf: Aves (Kuşlar)
Takım: Strigiformes (Gece yırtıcı kuşları)
Familya: Strigidae (Baykuşgiller)
Cins: Otus

UyarıGörmek için lütfen buradan üye olunuz.


UyarıGörmek için lütfen buradan üye olunuz.


Cin Baykuşu


Cin baykuşu (Micrathene whitneyi), baykuşgiller (Strigidae) familyasından Meksika'da ve ABD'nin güneybatısında yaşayan baykuş türü.Kaktüslü çöllerde en bol bulunan kuşlardandır, ayrıca ormanlık alanlarda, bozkırlarda ve nemli savanlarda da görülür. Kaktüs ve ağaç gövdelerinin içine yuva yapar; geceleri böcek avlayarak beslenir.Baykuşların en küçüğü olan cin baykuşunun oval başı gövdesine oranla iri, gözleri büyük ve sarıdır

Alem: Animalia (Hayvanlar)
Şube: Chordata (Kordalılar)
Sınıf: Aves (Kuşlar)
Takım: Strigiformes (Gece yırtıcı kuşları)
Familya: Strigidae (Baykuşgiller)
Cins: MicratheneCoues, 1866
Tür: M. whitneyi
Binominal adı Micrathene whitneyi

UyarıGörmek için lütfen buradan üye olunuz.


Kar Baykuşu


Kar baykuşu (Bubo scandiacus), baykuşgiller (Strigidae) familyasından tundralarda yaşayan beyaz baykuş türü.
Özellikleri
Büyük sarı gözleriyle tanınan beyaz bir kuştur. Uzunlukları 60 cm, kanat açıklığı 125-150 cm olup uzun ve geniştir. Yetişkin erkekler neredeyse bembeyazdır. Gençler irice, benekli olup, düz çizgiler hakimdir. Ayakları tüylerle kaplıdır. Kulak püskülleri bulunmaz.

Beslenme
Başta kemirgenler olmak üzere küçük memelileri ve kuşları yiyerek beslenir. Yuvaları açık alanlarda ve toprak üstündedir. Dişi kuş yuvaya 5-14 arasında yumurta bırakır.

Ötüşü
Kar baykuşunun değişik ötüşleri vardır. Ötüşü hemen hemen ördek sesine benzeyen krek-krek-krek-krek, ve pyee-pyee-pyee-pyeedir.

Dağılımı
Kuzey Kutup Bölgesi'ne yakın tundralarda yaşayan bu kuşlar bazen Avrasya ve Kuzey Amerika'nın güneyine doğru iner.

Alem: Animalia (Hayvanlar)
Şube: Chordata (Kordalılar)
Sınıf: Aves (Kuşlar)
Takım: Strigiformes (Gece yırtıcı kuşları)
Familya: Strigidae (Baykuşgiller)
Cins: Bubo
Tür: B. scandiacus
Binominal adı Bubo scandiacus

UyarıGörmek için lütfen buradan üye olunuz.


UyarıGörmek için lütfen buradan üye olunuz.


KeLBaYKuŞ



© 2010 KeLBaYKuŞ Forum | AtEsH
Telif Hakları vBulletin v3.7.6 - ©2000-2010 - Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0'e Aittir.
Açılış Tarihi: 29.08.2006


UyarıGörmek için lütfen buradan üye olunuz.




.Konuyu okuyana, yorum yapana, repi eksik etmeyene teşekkür ederim.
Tartışıp konunun kilitlenmesine sebebiyet vermezseniz veya konu sabitlenirse ayrıca mutlu olacağım..

Bu mesaj; HarektOrdusu tarafından '22.01.10 - 22:59' tarihinde değiştirildi. Sebep: Başlıklar Ortalanmıştır...
Alıntı ile Cevapla
Teşekkür Edenler:
Sponsor
  #2 (permalink)  
Alt 21.01.10, 23:30
jjjensen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
bi rain
 
Kaydolma: 28.10.09
Kadın
Mesajlar: 4.924
Teşekkürler: 549
Üyeye 526 kez teşekkür edildi
Standart Cevap: Baykuş Türleri (Resimli)

çok çeşitlilermiş emeğine sağlık.
Alıntı ile Cevapla
  #3 (permalink)  
Alt 21.01.10, 23:34
Orangepuff - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
V.I.P.
 
Kaydolma: 05.12.09
Kadın - 29
Mesajlar: 15.128
Teşekkürler: 432
Üyeye 1.349 kez teşekkür edildi
Standart Cevap: Baykuş Türleri (Resimli)

güzel paylaşım sağ ol biz baykuşların ilginisini çeker bu
Alıntı ile Cevapla
  #4 (permalink)  
Alt 22.01.10, 17:28
HarektOrdusu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Profesör Baykuş
 
Kaydolma: 14.11.09
Erkek - 15
Mesajlar: 2.127
Teşekkürler: 376
Üyeye 306 kez teşekkür edildi
Standart Cevap: Baykuş Türleri (Resimli)

Ergen baykuş, acemi baykuş, efendi baykuş bi sürü varda bu kadar paylaştım boş vakit buldukça ekleme yapacağım...
Alıntı ile Cevapla
  #5 (permalink)  
Alt 22.01.10, 17:38
fairytale - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
V.I.P.
 
Kaydolma: 01.09.09
Kadın - 35
Mesajlar: 5.406
Teşekkürler: 620
Üyeye 402 kez teşekkür edildi
Standart Cevap: Baykuş Türleri (Resimli)

güzel gerçekten.
Alıntı ile Cevapla
  #6 (permalink)  
Alt 22.01.10, 17:59
jjjensen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
bi rain
 
Kaydolma: 28.10.09
Kadın
Mesajlar: 4.924
Teşekkürler: 549
Üyeye 526 kez teşekkür edildi
Standart Cevap: Baykuş Türleri (Resimli)

bu kuşlar beni nedense çok ürkütürler. hele de gecenin bir vakti ötünce.
Alıntı ile Cevapla
  #7 (permalink)  
Alt 22.01.10, 22:53
HarektOrdusu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Profesör Baykuş
 
Kaydolma: 14.11.09
Erkek - 15
Mesajlar: 2.127
Teşekkürler: 376
Üyeye 306 kez teşekkür edildi
Standart Cevap: Baykuş Türleri (Resimli)

Alaca baykuş acayip sevimli gözüktü gözüme. Annem kızmasa bi tane alıp beslerim bile
Alıntı ile Cevapla
  #8 (permalink)  
Alt 25.01.10, 01:56
Joannie - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Lonely...
 
Kaydolma: 15.07.09
Kadın
Mesajlar: 10.176
Teşekkürler: 1.351
Üyeye 613 kez teşekkür edildi
Standart Cevap: Baykuş Türleri (Resimli)

Ne güzel paylaşım Can
Ellerine sağlık =))
Alıntı ile Cevapla
  #9 (permalink)  
Alt 25.01.10, 01:59
HarektOrdusu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Profesör Baykuş
 
Kaydolma: 14.11.09
Erkek - 15
Mesajlar: 2.127
Teşekkürler: 376
Üyeye 306 kez teşekkür edildi
Arrow Cevap: Baykuş Türleri (Resimli)

Joannie demiş ki:
- Ne güzel paylaşım Can
Ellerine sağlık =))
Teşekkür ederim
Alıntı ile Cevapla
  #10 (permalink)  
Alt 26.01.10, 04:40
charlotte - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Black.Cat
 
Kaydolma: 11.09.09
Kadın
Mesajlar: 3.235
Teşekkürler: 1.312
Üyeye 445 kez teşekkür edildi
Standart Cevap: Baykuş Türleri (Resimli)

verebilsem inan +10rep lik konu ama +rep veremedim ya cidden kusura bakma , teşekkürümü ediyorum ve kesinlikle "sabit" !!! adı kelbaykuş olan bu gibi bi forumda , kesinlikle "sabit" olması gereken bi konu bence =)
ayrıca cidden ilgimi çekti çok güzelmiş

bu arada , ilk fırsatta sana +rep verebilmek için uğraşıcam .. güzel paylaşımlarının devamı dileğiyle...
Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Konuya Ait Popüler Kelimeler
bayagı puhu





© 2013 KeLBaYKuŞ Forum | AtEsH
Telif Hakları vBulletin v3.8.4 - ©2000-2024 - Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0'e Aittir.
Açılış Tarihi: 29.08.2006