Bir insanın imanını kurtarmak, onu ölümden kurtarmaktır.
ALTUĞ BERKER: Peygamber Efendimiz (s.a.v), Ahir Zaman’da gelecek olan topluluktan Ebu Hureyre’ye bahsederken şöyle buyurmuştur; “Ey Ebu Hureyre! Bu topluluk zor ve güç bir yola girerek, Peygamberlerin derecesine kavuşurlar.” diye buyurmuş Peygamber Efendimiz (s.a.v.)
ADNAN OKTAR: Biraz şerh et.
ALTUĞ BERKER: Estağfirullah, Ahir Zaman’da deccalden büyük bir fitne olmayacağını, Peygamber Efendimiz (s.a.v.) söylemiş. Dolayısıyla Sahabelerin, elli Sahabe karşılığında sevabı olacağını Ahir Zaman’daki Müslümanlar’ın, topluluğun ve Ahir Zaman cemaatinin diye buyurmuşlar. Makamlarının yüksek olduğunu burada da Peygamberler’le kıyaslayarak bildirmiş Peygamber Efendimiz (s.a.v.)
ADNAN OKTAR: Bir daha oku.
ALTUĞ BERKER: “Ey Ebu Hureyre! Bu topluluk zor ve güç yola girerek, Peygamberler’in derecesine kavuşurlar”
ADNAN OKTAR: MaşaAllah, Hz. Mehdi (a.s.)’ın talebeleri, evet maşaAllah.
ALTUĞ BERKER: Peygamberimiz (s.a.v), Hz. Ali (r.a.)’a, Ehl-i Kitap’a tebliğ yapmayı emretmiştir. Peygamber Efendimiz (s.a.v) Hayber’in fethi için İslam ordusunun hazırlandığı sırada, sancağı Hz. Ali (r.a.)’a vererek şöyle demiştir, “Ya Ali! Onların yanlarına kadar ağır ağır yürü, sonra onları İslam’a çağır ve üzerlerine vacip olan ilahi hakları onlara söyle. Allah’a yemin ederim ki, Allah’ın bir kimseye senin vasıtanla hidayet vermesi, senin için sürü sürü kırmızı develere malik olmaktan daha hayırlıdır.”
ADNAN OKTAR: Tabii, bir insanın imanını kurtarmak, onu ölümden kurtarmak gibi, inşaAllah. Ve çok sevabı olan, mükemmel bir ibadet, inşaAllah.
ALTUĞ BERKER: Şöyle söylemiştiniz Hocam, “Korku insanı hasta eder, her şeyden korkuyorlar. İnsan ruhu zayıftır. Allah ayette; “insan zayıf yaratıldı” diyor. Bu kadar baskıyı kaldırmaz insan. Allah esirgesin insanın basireti bağlanır, feraseti bağlanır, gücü kırılır; onun için özgürlük esastır, demokrasi esastır. Laik ortamda, sevecen ortamda herkes samimi candan fikirlerini söylemek durumundadır. Ama hakaret ızdırap verir, küfür ızdırap verir, saldırmak ızdırap verir; bunlar ahlaksızlıktır, vicdansızlıktır. Bunların tabii ki durması gerekiyor” dediniz Hocam, inşaAllah.
ADNAN OKTAR: Karmaşık bir şey yok, dünyada kısa bir imtihan dönemi var. Herkes iyi ve güzel olmak durumunda, güzel huylu olmak durumunda. Allah’ın varlığı apaçık görülüyor, çok aşikar. Sürekli Allah’la beraber olmak lazım, unutmamak lazım Allah’ı. Kalben dua halinde olmak lazım, sürekli. Her ihtiyacını Allah’tan istemek lazım, sebebe sarılarak. Allah’a daima hüsn-ü zanla bakılır, ona çok dikkat etmek lazım; yani hep hayır gözüyle bakılması lazım, hep güzellik gözüyle bakılması lazım. Ne yaparsa, hayır olduğunu düşünmek lazım. Bu gözle, bu tavırda olursak, dünyamız da, ahiretimiz de güzel olur, inşaAllah.