firmasının, Bugatti Veyron olarak bilinen Veyron 16.4 modeli; dünyanın en yüksek hıza ulaşabilen (407 km/sa.), en fazla motor gücüne sahip (1001 bg) ve en pahalı (1 milyon ) seri üretim halindeki . Veyron, ismini, Bugatti yarış pilotu ve 24 saatlik 'nı 'da kazanan 'dan almaktadır.
'nin torunu dönemin Genel Müdürü 'in 'nda dünyanın en hızlı, en güçlü ve en pahalı arabasını üretmek üzere söz vermesiyle başlayan Bugatti Veyron projesi, yılında üretime hazır hale geldi.
Aynı yıl, dünyanın en zor pistlerinden biri 'da yapılan test sürüşleri sırasında aracın pistten çıkması nedeniyle üretimin durdurulmasına karar verildi.
Ferdinand Piech'in yılında emekli olmasının ardından, yeni Genel Müdür projenin başına 'i getirdi. Bscher, yaklaşık bir yıl içinde performansı biraz daha düşük ama testlerde devrilmeyen bir Bugatti Veyron geliştirdi. 2003 Bugatti Veyron'un 0'dan 100 kilometreye çıkışı 2,5 saniyeyken; 2005 Bugatti Veyron'unki 2,9 saniyedir.
Bugatti Veyron ekonomik olarak Volkswagen'e büyük zarar teşkil etmektedir. Veyron'un fiyatı 1 milyon Avro gibi yüksek bir tutar olsa da, toplam üretim masrafı yaklaşık 4 - 5 milyon Avrodur.
Üretim halindeki Bugatti Veyron ilk olarak , tarihinde 'nda gösterildi.
2005 yılındaki 'nda, teşhir edilen Veyron dahil 6 adet satılması ve 45 adet Veyron'un da Şubat ayına sipariş edilmesiyle Bugatti Veyron projesinin akışı tamamen değişti. 5 yılda 300 adet üretilmesi öngörülen Bugatti Veyron'un üretim süresi 8 yıla yükseltilmiştir, bu süre içinde üretilecek Bugatti Veyron sayısının bine yakın olması beklenmektedir.
'da ilk kez yılındaki 'nda sergilendi.
Bugatti Veyron ile yapılan en yüksek hızı (407 km/sa.), dergisinin editörü , Volkswagen'in test pistinde gerçekleştirdi.
7 vitesi olan Bugatti Veyron'un 0'dan 321,9 km/sa. hıza çıkışı; McLaren F1'in 193,1 km/sa.'ten 321,9 km/sa. hıza çıkışından daha hızlıdır.
Bugatti Veyron, fabrika dışında dünyada 20 bayiinde satılır. Servisleri de Bentley bayilerinde yapılabilmektedir.
NOT:3 km/h hısla bu ünvanı viper venom a kaptırmıştır