KeLBaYKuŞ Forum

Geri git   KeLBaYKuŞ Forum > Yaşam & Eğlence > Anketler


Anketler - Anketler oluşturabilir ve olanları oylayabilirsiniz


Cevapla
 
Seçenekler
  #1 (permalink)  
Alt 16.02.07, 10:17
ZipMaker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
İlk KeLBaYKuŞ!
 
Kaydolma: 28.08.06
Erkek
Mesajlar: 12.101
Teşekkürler: 516
Üyeye 12.629 kez teşekkür edildi
Standart Hangisi???

sizce hangi araba? hangsini seçerdiniz? hangisiyle sevgilinizi gezdirirdiniz?
Alıntı ile Cevapla
Sponsor
  #2 (permalink)  
Alt 16.02.07, 10:19
ZipMaker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
İlk KeLBaYKuŞ!
 
Kaydolma: 28.08.06
Erkek
Mesajlar: 12.101
Teşekkürler: 516
Üyeye 12.629 kez teşekkür edildi
Standart M6

BMW M GmbH, 6 Serisi Lüks Coupé'nin en dinamik ve sportif versiyonu BMW M6'yı, zarif bir otomobilde maksimum sürüş keyfi hedefleyenler için pazara sunuyor. Şimdiye kadar 6 Serisi'nde bulunan en lüks ve en güçlü araç olan BMW M6, 5 litrelik motor kapasitesi, 10 silindiri, 507 bg'si (373 kW), 520 Nm maksimum torku ve 8,000 dev/dak ötesindeki motor devri ile büyük coupé otomobiller arasında dünyanın en güzel otomobillerinden biri olarak tanımlanıyor. Özellikle sportif performans için tasarlanarak üretilmiş eşsiz ve vazgeçilmez süspansiyonu ile birlikte bu üstün güç birimi, BMW M6'ya safkan bir spor otomobil niteliği kazandırıyor. Genellikle 2 koltuk sunan rakiplerinin aksine BMW M6, lüks performans sunan tipik bir BMW'nin üstün niteliklerine ek olarak, 2+2 koltuğun sağladığı alan ve konforu da verebiliyor.

Benzersiz Pakette Gerçek Güç = Başarı

BMW M6'nın üstün güç birimi, BMW M5'in motorunun tüm özelliklerini taşıyor. BMW M5'in örnek "spor sedan" olarak kabul edilmesindeki önemli öğelerden biri olan bu motor, üstün güç birimleri için tam bir referans noktası olarak kabul ediliyor.

Daha da üstün performans değerleri sunan BMW M6, bu yüksek performansı ile 2+2 koltuklu lüks spor otomobilleri segmentinde yeni bir standart oluşturuyor. Bu eşsiz modeli üreten BMW M GmbH mühendisleri, çalışmalarında sadece motorun saf gücüne odaklanmayıp, gövdenin ağırlığına ve dolayısıyla da yolda mümkün olduğunca çabuk hızlanması gereken kütleye yönelik teknolojiler geliştirdiler. Ağırlığı makul bir minimum düzeye indiren M6, sürüş konforu ve donanımı açısından dünyadaki tüm yollarda rahatlıkla kullanılabileceği gibi, yarış pisti için gerekli bütün sürüş dinamiklerine de sahip. BMW Coupé'nin şık ve zarif görünüşü, tüm M modellerinin karakteristik özellikleri temel alınarak, benzersiz bir biçimde modifiye edildi.

Gelişmiş hafif gövde teknolojisiyle üretilen şık gövde ve geniş lüks donanım yelpazesi kadar, yedi ileri vitesli SMG şanzımanı, üstün şasi ve süspansiyonu ile on silindir yüksek devirli motoru müşterilerine sürüş performansında yepyeni bir boyut getiriyor.

Aslında, M6'ya gerçek bir rakip bulmak diğerlerinin ya "süpersporlara" ya da "spor sedanlara" yakın olması ve çeviklik konusunda M6'ya göre çok daha geride olmaları sebebiyle oldukça zor. Aracın yenilikçi sürüş konsepti, M5'ten bile daha iyi olan güç-ağırlık oranı ile eşsiz tutuşu ve tüm bunlara büyük bir Coupé'nin günlük sürüş niteliklerinin eklenmesiyle, yeni BMW M6'nın kendine ait bir sınıf yarattığını iddia etmek yersiz olmaz. Tüm bu nedenler M6'nın kendine rakip bir otomobil bulmasını güçleştiriyor.
Yarış Hızında Giden V10 Güç Birimi

BMW M5 ve M6 tarafından paylaşılan BMW V10 yüksek devirli güç birimi, seri sedan ve coupé üretiminde nadiren kullanılıyor. Teknik anlamda BMW ailesinin en talepkar motoruyla BMW M6, şüphesiz her yönden zirvedeki gerçek bir performans otomobili.

Ancak güç ve performans her şey değil. Bir otomobilde asıl önemli olan, yoldaki ivmelenmesi ve sürüş dinamikleri. Bu da, önce aracın ağırlığına sonra da lastiklere giden itişe ve güce bağlı. Tüm bunlar da motor torkunun ve şanzıman oranının bir sonucu. BMW yüksek devirli motor konsepti, her durumda optimum şanzıman performansı ve diferansiyel oranı, yolda her an etkileyici bir itiş ve momentum garanti ediyor.

Mükemmel Seçim: Yüksek Devir Konsepti

Kompakt, yüksek devirli normal çekişli bir motor, maksimum motor çıkışı üretirken kullanılan bütün stratejilerin en iyisi: 8,250 dev/dak'lık bir hız sağlayan V10 şimdiye kadar sadece safkan yarış otomobillerinde bulunan bir hıza ulaşıyor. Sonuç olarak motor, etkileyici bir limit olan litre başına 100 bg değerini kolaylıkla aşıyor ve yine sadece motor sporlarında bulunan standartta özel bir güç çıkışı elde ediliyor.

Krank milinin ataleti sayesinde sürüş konforunu ve titreşim kontrol standardını optimize etmek için iki setlik beş silindir yani V10, 90º'lik bir açıyla yerleştirildi. Yanma sürecinin önemli dinamiklerini, yüksek motor hızını ve titreşimleri dikkate alan motor bloğu taban plakası şeklinde gelmektedir. Mukavemeti son derece yüksek olan krank mili de altı krank yatağıyla çalışmaktadır.

Değişken çift-VANOS kam mili kontrolü çok hızlı valf zamanlaması için optimum silindir çevrimi sağlamaktadır. Bu da yolda daha fazla performans, daha iyi bir tork eğrisi, optimum tepki verme, daha az yakıt tüketimi ve minimuma düşürülen emisyon anlamına geliyor. Yine motor sporlarının tipik bir özelliğini yansıtarak, bütün silindirler her silindir dizisi için tam elektronik olarak tasarlanan kendilerine ait bir gaz kelebeğiyle çalışıyor.
Paslanmaz Çelikten Çift Çıkışlı Egzoz Sistemi

BMW M'in egzoz sistemi, birbiriyle bağlantısı olmaksızın paslanmaz çelikten yapılarak, egzoz emisyonlarının dört egzoz borusu içine bırakılmadan önce, susturuculara giden yolda ikiye ayrılmasını sağlıyor. Avrupa AB4 ve ABD LEV2 standartlarına uyan egzoz emisyonları ile M6, tüm bu özelliklerine ek olarak daha güçlü ve özellikle sportif sesiyle de M5'ten ayrılıyor.

M6'nın etkileyici performansı ve emisyon yönetimi, otomobillerde bulunabilecek en güçlü işlemcilere sahip ve merkezi motor idaresi birimi tarafından yönetiliyor. Bu işlemciler, çok yüksek motor hızı ile tüm kontrol ve idare fonksiyonlarının toplamının kusursuz bir biçimde işlemesini sağlıyor.

Motorun herhangi bir darbe, ateş alma ve yanma ihtimalini belirlemek için ise mevcut iyon teknolojisi kullanılıyor. Bu akıllı kontrol birimi, her silindirde bulunan özel buji sayesinde, herhangi bir darbe ihtimalini sezebiliyor ve doğru yanma düzenini kontrol ederek ateş alma ihtimalini fark ediyor. Motorun teorik limitlerine mümkün olduğunca yakın çalışmasını sağlayan iyon teknolojisi, süreç esnasında optimum güç ve performans üretiyor. Bu süreçte buji hem yanma için bir erişim düzeneği, hem de yanma sürecini gözlemleyen bir sezici olarak görev yapıyor.
Yedi İleri Vitesli SMG Şanzımanla M Gücü Yollarda

Yüksek hızlı bir güç birimi, niteliklerinin ve değerlerinin geliştirilmesi için doğru şanzımanla birleştirilmelidir. Doğru şanzıman oranlarının mevcut olması, güç aktarma organları ve motorun otomobile optimum itiş ile ileri hareketi vermesi ve sağlanan güç ve torkun da geliştirmesi için gerekli tek yolun bu olduğu rahatlıkla söylenebilir.

BMW'nin yedi ileri vitesli SMG şanzımanın, V10'un gücünü, güç aktarma organları yoluyla arka tekerleklere iletmesinde kullandığı yol manuel şanzımandır. BMW M'e ait bu vites kutusu aslında dünyanın yedi ileri vitese ve Drivelogic'e sahip tek sıralı şanzıman. 6 ileri vitesli bir SMG şanzımandan daha üstün nitelikleri olan bu şanzıman, sürücüye oldukça kısa sürede vites değiştirme avantajı tanıyor. Manuel vites seçme olanağının yanı sıra, otomatik vites seçme fonksiyonu sayesinde de rahat seyir nitelikleri sunan şanzıman, yeni eklenen 7. vitesi ile motor hızı ve tork arasındaki farkları da en aza indirerek, bir vitesten ötekine yumuşak geçişler sağlıyor.

Sürücü SMG şanzımandaki vitesleri, vites kolundan ya da direksiyondaki pedallar yoluyla değiştirebiliyor. Yeni nesil SMG teknolojisi, bütün vites değiştirme sürecini birinden ötekine doğrudan geçirerek yüzde 20 daha hızlı gerçekleştirmektedir. Sonuç olarak vites değiştirirken kaçınılmaz olarak gerçekleşen güç akışı kesintisi artık güçlükle fark edilebiliyor. BMW M6 durur pozisyondan en yüksek hıza çıkarken en ufak bir sarsıntı ya da kesinti olmadan hız alabiliyor.

Drivelogic: SMG'nin Nasıl Vites Değiştireceğine Siz Karar Verin!

BMW M6'nın özel Drivelogic fonksiyonuna sahip SMG'si, sürücüye SMG şanzımanın vites değiştirme özelliklerini kendi kişisel sürüş tarzına göre ayarlamasını sağlayan toplam 11 vites değiştirme seçeneği sunar.

Bu sürüş programlarından altısı sıralı manuel fonksiyonuyla (S-modu), yumuşaktan başlayarak süper sportife doğru giden yolda dinamik bir şekilde bulunmaktadır. S-modunda sürerken sürücü bütün vitesleri manuel olarak değiştirebilmektedir. Başlama kontrol fonksiyonu sayesinde SMG Drivelogic vitesleri otomatik olarak ve motor maksimum devrine ulaşmadan kısa bir süre önce değiştirerek, BMW M6'nın en yüksek hıza giden yoldaki optimum dönüş kontrolünü ve optimum vites değişikliğini sağlamaktadır.

Otomatik vites değiştirme modunda (D-modu), şanzıman yedi vitesi otomatik olarak kullanılmakta olan sürüş programının, sürüş durumunun, yol hızının ve gaz pedalının konumunun bir fonksiyonu olarak değiştirmektedir.
Daha Fazla Güvenlik Ve Sürüş Konforu İçin SMG

Yedi ileri vitesli SMG, sürücüye sadece motor sporlarıyla kıyaslanacak düzeyde en yüksek performans standardına erişmek ve bunun tadını çıkarmak konusunda destek olmakla kalmaz. Ayrıca kritik durumlarda, örneğin debriyajı milisaniyeler içinde aktive edip (örneğin kaygan bir yüzeyde vites azaltırken) otomobili dengede tutmak ve lastiklerdeki aşırı motor gücünden kurtarmak gibi birçok güvenlik özelliğine de sahiptir. Daha ileri özel bir fonksiyonsa vites değiştirme noktalarını yokuş ve iniş eğimlerine göre ayarlayan yokuş sezme fonksiyonudur. Yokuş yukarı sürerken viteslerin sürekli artıp azalma olgusunu (sarkaç vites) geride bırakırken, yokuş aşağı sürüş sırasında yokuş sezme modu da motorun fren etkisinden yararlanmak için düşük vitesleri normalden daha uzun süre tutar.

SMG, V10 güç biriminin özel ses efektini de geliştirmektedir. Motordan sorumlu elektronik kontrol birimi vites azaltma sürecinde orta seviyede bir gaz verirken bile gerçekten olağanüstü bir "kükreme"sesi çıkarır.

Maksimum Sürüş Keyfi

V10 güç biriminin yedi ileri vitesli SMG'yle etkileşimi BMW M6 Coupé sürücüsüne en yüksek düzeyde sürüş keyfi yaşatır: 0'dan 100 km/s'e hızlanma 4.6 saniyede gerçekleşirken M6 200 km/s'e 14 saniyede ulaşır. 250 km/s'lik bir hızda elektronik hız yöneticisi otomobilin karşı konulmaz güç dalgasını sonlandırırken, hız göstergesi böyle bir elektronik hız kontrolü olmadan motorun sürücüyü nereye götürebileceği hakkında bir fikir verir: çünkü hız göstergesi
330 km/s'e kadar çıkabiliyor.

Nürburgring'in Kuzey Pisti'ni 8 Dakikada Turlamak

Dünyaca ünlü Nordschleife, yani efsanevi Nürburgring Yarış Pisti'nin Kuzey Pisti, sürüş dinamiklerini ölçmek için mükemmel bir yer. Çünkü burası yani dünyanın en çok ilgi gören yarış pisti, üstün sürüş dinamikleri açısından olağanüstü olanın orta seviyede olandan ayrıldığı bir yer. Başka hiçbir yerde bir otomobilin bütün parçalarının üst sınırlara doğru zorlanırken birbiriyle olan etkileşimini buradaki kadar net görmek mümkün değil. Kuzey Pisti'ni yaklaşık sekiz dakikada turlayan BMW M6 rakiplerini geride bırakarak en safkan spor otomobiller seviyesine kolaylıkla yükselmektedir.
M Süspansiyonu: BMW 6 Serisi'ni Tamamlayan Olağanüstü Unsur

Böyle tur zamanları M6'nın sürüş niteliklerine şahitlik ediyor. BMW 6 Serisinde zaten çarpıcı olan şasi ve süspansiyonun, modern destek sistemleriyle birlikte M6 'ya gerçekten benzersiz M Performansı için özel olarak adapte edilmiş olduğu düşünüldüğünde bu hiç de şaşırtıcı değil. M5'le kıyaslandığında aks aralığı daha kısa ve araca yolda ekstra çeviklik sağlamak için daha düşük bir ağırlık merkezine sahip. Hem şasi donanımı hem de yapısı açısından M6, her anlamda eşsiz bir otomobil.

M Değişken Diferansiyel Kilidi

Değişken, hız algılayıcı M Diferansiyel Kilidi M6'ya süper sürüş dengesi ve özellikle virajda hızlanırken optimum çekiş sağlamaktadır. Çok dikkat gerektiren sürüş durumlarında bile diferansiyel çekiş anlamında önemli avantajlar sunmaktadır. (Örneğin, bir dizi farklı sürtünme katsayısıyla birçok farklı yüzeyde giden lastiklerde). Başka bir avantajı ise lastikler arasında oluşabilecek hız farkını gidermek için gerektiğinde anında harekete geçen kilit fonksiyonu. Sonuçta her an pürüzsüz ve güçlü sürüş kuvveti sağlanmaktadır.

DSC ve İsteğe Göre 2 Dinamik Sürüş Programı

BMW M6 yepyeni nesil DSC (Dinamik Denge Kontrolü) ile gurur duyuyor. Maksimum sürüş güvenliği için tasarlanan DSC'nin ilk aşaması olan M Dinamik modu, M5'te olduğu gibi sportif sürücülere göre hazırlandı. Vites kolunda bulunan bir düğmeye basarak sürücü istediği zaman DSC'yi kapatabilmektedir.

EDC: Sıkı Ve Gerginden, Rahat Ve Ekstra Akıcıya

BMW M6'daki EDC (Elektronik Süspansiyon Kontrolü), sürücüye isteğe göre bulunan üç program seçeneği sunmaktadır: Konfor, Normal, ve Sportif. Bunların yanında otomobilin şasisi ve süspansiyonu sportif ve sıkıdan, rahat ve akıcıya giden bütün yolu da içermektedir. Sürücü EDC'yi direksiyondaki M sürüş düğmesiyle ya da SMG selektör kolunun yanındaki düğmeye basarak harekete geçirebilmektedir.


Özel Motor Niteliklerini İsteğe Göre Harekete Geçiren Güç Düğmesi

Kimi durumlarda örneğin şehir trafiğinde sürücü, BMW M6'nın bütün gücüne ve çevikliğine gerek duymayabilir. Bu yüzden sürücü motoru çalıştırdığında BMW M6 otomatik olarak 400 bg'lik motor çıkışıyla konfora yönelik P400 performansında yola çıkar. Sonra sürücünün üstün on silindirin bütün kas ve dinamik performansını kullanmak için tek yapması gereken vites kolundaki güç düğmesine basmaktır. Bu ayrıca motorun tepkisini de değiştirerek daha kesin ve uyumlu hale getirir, hem P400 programı hem de daha dinamik P500 sportif programı motor spor performansı için sürücüye dilediği gibi davranma özgürlüğü verir.

Motor Sporlarında Kullanılan Yüksek Performanslı Frenler

Etkileyici gücünü ve performansını yollara yansıtan BMW M6 daha da hafifletilmiş fren diskleriyle tamamlanan ekstra büyük ve yüksek performanslı karma frenlere sahip. Alüminyum alaşımdan yapılan çift-pistonlu kaliperler hem ağırlık hem de sağlamlık açısından optimize edilmiş olup, durma mesafesini şimdiye kadarki en kısa seviyeye indiriyor: 100 km/s'lik bir hızda frene basmaya başlayan BMW M6 sürücüsü 36 metre sonra hemen durabiliyor. 200 km/s'lik hızda durabilmek için ise 140 metreden daha az mesafe gerekiyor.

Güzel Bir Gövdede Yüksek Performans Atleti

BMW 6 Serisi'nin çarpıcı bir güzelliğe sahip olduğu zaten kabul edilmiş bir gerçekken, M6 bu izlenimi daha da yüksek bir standarda taşıyor. Eşsiz tasarım özellikleri bu Coupé'yi çok daha güçlü ve dinamik gösterirken, aynı zamanda benzersiz ve alçak gönüllü olmayı sürdürüyor. M6'nın en göze çarpan özelliği ön hava girişleri. Bir BMW M otomobilinde bulunan tüm tasarım özellikleri gibi bu özel unsur da kendine has fonksiyonu üzerine odaklanmış durumda: V10 güç birimi, BMW 645 Ci'deki V8'in gerektirdiğinin nerdeyse iki katı soğuk hava gerektirmektedir. Bu yüzden ön hava girişlerinin sağında ve solunda bulunan iki giriş ağzı M6 motoruna soluyacak daha çok hava ve aynı zamanda frenleri soğutacak serin hava veriyor. Özel tasarımları sayesinde bu hava girişleri, otomobilin sportif karakterini öne çıkarıyor.

Hafif Yapı Mühendisliğinin Ve Güzel Tasarımın Mükemmel Uyumu

Kapıların altında aerodinamik nedenlerle şekillendirilmiş eşikler yine bu sportif Coupé'nin dinamik görünümünü öne çıkarıyor. Bu eşikler BMW M6'yı daha düzgün bir görünüm için uzun gösterirken, aynı zamanda daha alçak ve daha dinamik bir şekle de sokuyor.
19 inçlik alüminyum lastikler, özellikle M6 için geliştirilmiş ve beş telli çift parmaklarıyla oldukça hafif ve büyük fren disklerinin iyi görünmesini sağlıyor. Diğer lastiklerle kıyaslandığında ağırlık tasarrufu lastik başına tam 1.8 kilo.

Yandaki dekoratif kanallar üzerinde bulunan M model logosu işin uzmanına anında bu otomobilin BMW M ailesindeki çarpıcı atletlerden biri olduğunu anlatıyor. Ve bütün M Modellerinde olduğu gibi dış aynalar kendilerine has, sportif görünüme sahipler.

Arka hava çıkış seti karakteristik difüzör çıkışıyla yine aerodinamik bir fonksiyon sağlıyor. Aynı zamanda difüzörün özel tasarımı döşemenin altındaki hava akımını geliştirmesi ve kaldırma gücünü azaltmasıyla araca daha sportif bir görünüm veriyor. İki parçalı egzoz sisteminin iki tarafta da ikili halde konumlandırılmış dört egzoz çıkışı BMW M otomobilinin tipik özelliği olan üstünlüğünün işaretlerinden yalnızca biri.


Seride İlk Karbon Tavan

Karbondan yapılmış bir tavana sahip ilk otomobil BMW M3 CSL'ydi. Şimdi, bu küçük, kısıtlı seride üretilen özel modelin izinde olan BMW M GmbH, M6 Coupé'de de karbondan bir tavan sunarak, bu hafif teknolojiyi seri üretiminde yeni bir boyuta taşıyor.

Çelik tavanla aynı sağlamlığı ve kaza güvenliğini sağlayan motor sporlarından alınmış bu karbon materyal, çelik bir yana, alüminyumdan bile çok daha hafif. Sonuç ise aracın ağırlığında ve kütlesinde ağırlık merkezini azaltan ve hızlanma ya da durma için daha az kuvvet gerektiren bir düşüş.

Dışı kadar içine de önem verilen M6, hayranlarına "temel" modellerde üç farklı renk seçeneği bulunan Merino deri döşemesi sunuyor. Opsiyonel tam deri döşeme ise geriye arzu edilecek pek bir şey bırakmıyor.

Günlük Sürüş İçin Spor Bir Otomobil

Nefes kesen performansına rağmen BMW M6, uygun genişlik ve en yüksek standartta aktif ve pasif güvenlik konusunda emsalsiz. Sürüş konforunun seviyesi bile "normal" modeldekiyle hemen hemen aynı. İş, hem yakıt tüketimine hem de çevreyle uyuma geldiğinde M6 yine bütün BMW'lerin örnek standardında.
UyarıGörmek için lütfen buradan üye olunuz.
Alıntı ile Cevapla
  #3 (permalink)  
Alt 16.02.07, 10:33
ZipMaker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
İlk KeLBaYKuŞ!
 
Kaydolma: 28.08.06
Erkek
Mesajlar: 12.101
Teşekkürler: 516
Üyeye 12.629 kez teşekkür edildi
Standart Porsche Carrera GT

Teknik özellikleri
4.55 m uzunluğundaki Carrera GT'nin genişliği 1915 mm ve yüksekliği de 1192 mm. 2700 mm'lik dingil mesafesi, arka dingilin hemen önüne yerleştirilen motoru ve 90 litrelik yakıt deposu aracın dengeli olmasını sağlıyor.

5.5 litre hacmindeki V10 motor 558 beygir gücünde. Motor devri 8200 d/d'ye kadar çıkıyor. En yüksek tork ise 600 Nm.

Arkada 120 km/s'den sonra yukarı kalkarak arka bölümün yere daha iyi yapışmasını sağlayan hareketli bir kanatçık bulunuyor.

Porsche Carrera GT'nin son hızı 330 km/s'tir. Carrera GT, sıfırdan 100 km/s hıza 4 saniyenin altında bir sürede ulaşabiliyor. 0-200 km/s hızlanma süresi ise 10 saniyenin altında. Porsche'nin en hızlı 2.modelidir.

Üretici marka: Porsche
Model Adı: Carrera GT
Üretim yılı: 2004-2006
Motor tipi: 5.5 litre , V10 motor
Motor gücü: 558 HP 8200 d/d
Tork: 600 Nm
Max. Hız: 330 km/s
0-100 km/s: 4 sn
Uzunluk: 4550 mm
Genişlik: 1915 mm
Yükseklik: 1192 mm
Yakıt deposu: 90 litre

UyarıGörmek için lütfen buradan üye olunuz.
Alıntı ile Cevapla
  #4 (permalink)  
Alt 16.02.07, 10:37
ZipMaker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
İlk KeLBaYKuŞ!
 
Kaydolma: 28.08.06
Erkek
Mesajlar: 12.101
Teşekkürler: 516
Üyeye 12.629 kez teşekkür edildi
Standart Ferrari Enzo

Ferrari Enzo: sadece 3.65 saniyede sıfırdan 100 km/sa hızına ulaşabilen ve saatte 350 km.nin üzerinde maksimum hıza sahip olan otomobil, Ferrari'nin kurucusu ile aynı adı taşıyor. 660 beygir gücünde olan ve 2002 yılında piyasaya sunulan Ferrari Enzo, Formula One teknolojisini binek otomobiline taşımış, “extreme sportiness" konseptini temsil etmiştir.

UyarıGörmek için lütfen buradan üye olunuz.
Alıntı ile Cevapla
  #5 (permalink)  
Alt 16.02.07, 10:42
ZipMaker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
İlk KeLBaYKuŞ!
 
Kaydolma: 28.08.06
Erkek
Mesajlar: 12.101
Teşekkürler: 516
Üyeye 12.629 kez teşekkür edildi
Standart Diablo

söze gerek yok, herkes bilio ne olduğunu

UyarıGörmek için lütfen buradan üye olunuz.

Bu mesaj; ZipMaker tarafından '11.09.07 - 23:31' tarihinde değiştirildi.
Alıntı ile Cevapla
  #6 (permalink)  
Alt 16.02.07, 10:44
ZipMaker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
İlk KeLBaYKuŞ!
 
Kaydolma: 28.08.06
Erkek
Mesajlar: 12.101
Teşekkürler: 516
Üyeye 12.629 kez teşekkür edildi
Standart Viper

Dodge’un Türkiye pazarına sunacağı ürünlerinden Dodge Viper SRT10, özel sipariş üzerine Türkiye’ye getiriliyor.
8.3 litre hacmindeki V10 motoru ile ürettiği 510 Hp gücü 6 ileri manuel şanzıman ile yola aktaran Dodge Viper SRT10, 0-100 Km/s hızlanmasını 4 saniyenin altında bir sürede tamamlıyor ve 314 Km/s son sürate ulaşabiliyor. Gerçek sürüş keyfi yaşatmak için ESP, TCS gibi elektronik destek sistemlerinden arındırılmış olan Dodge Viper SRT10, safkan bir spor otomobil olarak öne çıkıyor.
Dodge Viper SRT10’un stili Dodge’un arması olan artı şeklindeki ön ızgara tasarımı, derin kesimli yan girintiler, geriye doğru uzayan çamurluklar ve alçaltılmış kaput çizgileriyle orijinal Viper R/T 10’dan esintiler taşıyor.
Reaktif enjeksiyon kalıplama (RIM) ve hazır kalıp (SMC) paneller gibi gelişmiş malzemelerin; ön ve arka göğüste, bagaj kapağında, arka panellerde, kapılarda, ön çamurluklarda, üst panelde ve ön cam çerçevesinde yoğun olarak kullanıldığı görülüyor. Viper SRT10’un sürücü kabini, motor kaputunun altındakileri harekete geçirmek için yarış arabalarındakine benzer kırmızı düğmesiyle dikkat çekiyor.
Dodge Viper SRT10 DaimlerChrysler’in Detroit’teki Conner Avenue Montaj Fabrikasında Assembly Plant’te üretiliyor.

UyarıGörmek için lütfen buradan üye olunuz.
Alıntı ile Cevapla
  #7 (permalink)  
Alt 16.02.07, 10:45
ZipMaker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
İlk KeLBaYKuŞ!
 
Kaydolma: 28.08.06
Erkek
Mesajlar: 12.101
Teşekkürler: 516
Üyeye 12.629 kez teşekkür edildi
Standart Slr

hehe hiç bişey yazmıcammm bilen çok iyi bilir arkadaşı

UyarıGörmek için lütfen buradan üye olunuz.
Alıntı ile Cevapla
  #8 (permalink)  
Alt 16.02.07, 10:47
ZipMaker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
İlk KeLBaYKuŞ!
 
Kaydolma: 28.08.06
Erkek
Mesajlar: 12.101
Teşekkürler: 516
Üyeye 12.629 kez teşekkür edildi
Standart Ford GT

1960 ‘lardaki meşhur GT40 üretiminden beri Ford bu modeli yeniden yaratmaya çalışıyor. 1990’lı yıllarda bir sürü yanlış hamleler yüzünde proje tamamlanamamıştı. Fakat aynen orijinal GT40’da olduğu gibi Ford GT’nin yaratılması, dünyanın en iyi yarış aracı olan Ferrari‘yi kendi oyun kuralları içinde yenme hedefiyle gerçekleşti.
O zamanlar oyun 24 saatlik Le Mans yarışını kazanmaktı. Henry Ford bunu ispatlamaya çalıştı ve sonunda 1966 yılında Ferrari’nin liderliğini yenmeyi başardı. GT40 bu yarışları 1967, 1968 ve 1969 yıllarında kazanmaya devam etti. Çabuk geçen 40 yıldan sonra Ferrari’nin liderliği yine gündemde.
El yapımı, tamamı alüminyumdan üretilmiş, 5.4 litrelik V8 motor Ford GT ‘nin güç kaynağı. Lysholm supercharger ve iç soğutmasıyla motoru, 6500 devirde 550 beygir gücü kuvvet yaratıyor. Torku ise 3750 devirde 500 pound-feet. Arka tekerlere giden güç altı hızlı Ricardo manuel transmisyon ile sağlanıyor. Bu araçta otomatik veya yarı otomatik transmisyon seçeneği bulunmuyorl. Tüm bu aksam, aracı sıfırdan 100 km/s’a 3.5 saniyede çıkarıyor.
Güvenlik

Kilitlenmeyen frenler standart, fakat denge kontrol, yan hava yastıkları ve traksiyon kontrol Ford GT’de yer almıyor.

İç Tasarım

Ýç tasarım, gelişmiş parçalar ile eski tasarımın bir karışımı. Metal vites kolu ve geniş düğmeler 40 yıllık tarihi canlandırıyor. Fakat magnesyum ön konsol ile klima futuristik görümü canlandırıyor. Büyük kırmızı düğme ise 550 g motoru ateşlemek için kullanılıyor.

Sürüş

Araca giriş ve çıkış ile aracın arkasını görme egzotik bir hava yaratmakla beraber, GT’nin yoldaki performansı, sürüş ve kullanım kolaylığı bakımından tipik bir spor coupe araca çok yakın. Debriyaj ve vites çok iyi bir uyum içinde. Direksiyon gereksiz bir ağırlaşma yaratmadan mükemmel bir hakimiyet sağlıyor.





Yavaş ilerleyen trafikte motoru hissetmiyorsunuz bile. Fakat hem pistte ve hem de açık ya da yarış arabası gibi kullanmaya başladığınızda, 2006 Ford GT diğer exotic araçların sahip olmadığı bir çeşit denge ve güven sağlıyor.





UyarıGörmek için lütfen buradan üye olunuz.
Alıntı ile Cevapla
  #9 (permalink)  
Alt 18.02.07, 10:57
zebani - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
V.I.P.
 
Kaydolma: 29.08.06
Erkek
Mesajlar: 8.365
Teşekkürler: 45
Üyeye 137 kez teşekkür edildi
Standart

AlpeR demiş ki:
- Teknik özellikleri
4.55 m uzunluğundaki Carrera GT'nin genişliği 1915 mm ve yüksekliği de 1192 mm. 2700 mm'lik dingil mesafesi, arka dingilin hemen önüne yerleştirilen motoru ve 90 litrelik yakıt deposu aracın dengeli olmasını sağlıyor.

5.5 litre hacmindeki V10 motor 558 beygir gücünde. Motor devri 8200 d/d'ye kadar çıkıyor. En yüksek tork ise 600 Nm.

Arkada 120 km/s'den sonra yukarı kalkarak arka bölümün yere daha iyi yapışmasını sağlayan hareketli bir kanatçık bulunuyor.

Porsche Carrera GT'nin son hızı 330 km/s'tir. Carrera GT, sıfırdan 100 km/s hıza 4 saniyenin altında bir sürede ulaşabiliyor. 0-200 km/s hızlanma süresi ise 10 saniyenin altında. Porsche'nin en hızlı 2.modelidir.

Üretici marka: Porsche
Model Adı: Carrera GT
Üretim yılı: 2004-2006
Motor tipi: 5.5 litre , V10 motor
Motor gücü: 558 HP 8200 d/d
Tork: 600 Nm
Max. Hız: 330 km/s
0-100 km/s: 4 sn
Uzunluk: 4550 mm
Genişlik: 1915 mm
Yükseklik: 1192 mm
Yakıt deposu: 90 litre

UyarıGörmek için lütfen buradan üye olunuz.
bn bu arabayı seçerdim herlade bmw ile arasında kaldım ama bu daha şık
Alıntı ile Cevapla
  #10 (permalink)  
Alt 18.02.07, 14:32
zebani - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
V.I.P.
 
Kaydolma: 29.08.06
Erkek
Mesajlar: 8.365
Teşekkürler: 45
Üyeye 137 kez teşekkür edildi
Standart

enzoo!!! ama bubrdakler ıcındee...bn mazda rx-8 hastasıyım
Alıntı ile Cevapla
Cevapla






© 2013 KeLBaYKuŞ Forum | AtEsH
Telif Hakları vBulletin v3.8.4 - ©2000-2024 - Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0'e Aittir.
Açılış Tarihi: 29.08.2006