Cevap: Adem, Havva, Yaratılış ve Cennet, Cehennem
Ben yaratılışla ilgili bu anlatımları saçma buluyorum..
Yani Adem ve Havvanın birbirine ilgi duyması nedeniyle
cezalandırılmaları hiç te mantıklı değil.
ahzab37. Hani sen Allah’ın kendisine nimet verdiği, senin de (azat etmek suretiyle) iyilikte bulunduğun kimseye, “Eşini nikahında tut (onu boşama) ve Allah’tan sakın” diyordun. İçinde, Allah’ın ortaya çıkaracağı bir şeyi gizliyor ve insanlardan çekiniyordun. Oysa kendisinden çekinmene Allah daha layıktı. Zeyd eşinden yana isteğini yerine getirince (eşini boşayınca), onu seninle evlendirdik ki, eşlerinden yana isteklerini yerine getirdiklerinde (onları boşadıklarında), evlatlıklarının eşleriyle evlenmeleri konusunda mü’minlere bir zorluk olmasın. Allah’ın emri mutlaka yerine getirilmiştir.
Ahzab suresinde. Hz.Muhammedin Evlatlığı zeyd'in karısına duyduğu ilgi nedeniyle
Hz.Muhammed'in kendi evlatlığının karısıyla evlenmesini hoşgören hatta evlenmesi için
ayet indiren Allahın .Hz.Adem'e karşı bu kadar katı olabileceğini sanmıyorum.
Cinsel olarak herhangi bir yasakçı tutum olsaydı Allahta..
Yine Ahzab 50 de
Ey Peygamber! Biz sana mehirlerini verdiğin eşlerini, Allah’ın sana ganimet olarak verdiklerinden elinin altında bulunan kadınları; seninle beraber hicret eden, amcanın kızlarını, halalarının kızlarını, dayının kızlarını ve teyzelerinin kızlarını sana helal kıldık. Ayrıca, diğer mü’minlere değil de, sana has olmak üzere, mehirsiz olarak kendini Peygamber’e bağışlayan, Peygamber’in de kendisini nikahlamak istediği herhangi bir mü’min kadını da (sana helal kıldık.) Mü’minlere eşleri ve sahip oldukları cariyeleri hakkında farz kıldığımız şeyleri elbette bilmekteyiz. Bütün bunlar, sana herhangi bir zorluk olmaması içindir. Allah çok bağışlayıcıdır, çok merhamet edicidir.
Dediği ayetle Hz.Muhammede kadınlar konusunda tüm sınırları kaldırmazdı..
o nedenle Yaratılışda anlatılan Adem;havva olayı bana pek inandırıcı gelmiyor..
|