Tekil Mesaj gösterimi
  #1 (permalink)  
Alt 21.08.07, 19:30
KuTy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
KuTy
V.I.P.

Kaydolma: 03.09.06
Erkek
Teşekkürler: 18
Üyeye 29 kez teşekkür edildi
Kızgın Erdoğan'dan Hürriyet yazarı Bekir Coşkun'a: Çık vatandaşlıktan !!

Başbakan Erdoğan, bazı kişilerin, cumhurbaşkanı adayı Abdullah Gül’ün, seçildiği taktirde “Benim cumhurbaşkanım olamaz" dediğini belirterek bu görüşte olanların Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığından çıkması gerektiğini söyledi

ANKA

Başbakan Erdoğan, Kanal D’de yayınlana “Arena" programında gazeteci Uğur Dündar’ın sorularını yanıtladı.
Dışişleri Bakanı Abdullah Gül’ün cumhurbaşkanlığına adaylığı konusunda bazı kişilerin yakışıksız yorumlar yaptığını kaydeden Başbakan Erdoğan, Gül’ün cumhurbaşkanı seçildiği taktirde “Benim cumhurbaşkanım olamaz" şeklinde yorumların olduğunu ifade ederek şunları söyledi:
“Bazıları çıkıp benim cumhurbaşkanım olamaz’ gibi ifadelerde bulunabilir. Maalesef edep adap bilmeyenler de var. Onu diyebilen insan önce Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığından çıkması lazım. Bu da benim hakkım. Çünkü bu ülkede cumhurbaşkanı kim olursa olsun hepimizin cumhurbaşkanıdır. Senin değilse o zaman çık buranın vatandaşlığından kimi seçiyorsan oraya git, oradaki cumhurbaşkanı senin cumhurbaşkanın olsun Ama bu ülkede yaşadığın sürece, Türkiye’nin 780 bin kilometre kare sınırı içinde yaşıyorsun. Buranın vatandaşısın. Buranın cumhurbaşkanı senin cumhurbaşkanındır Başbakan’ı da Başbakanındır."

"KENDİ ÇALIP OYNAYANLAR, BENİ İLGİLENDİRMEZ"

Erdoğan, Abdullah Gül’ün Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlılığı konusunda şüphelerin olduğunun hatırlatılması üzerine de şöyle konuştu:
“Benim şu anda gerek Milletvekili arkadaşım, gerek Başbakan Yardımcım ve Dışişleri Bakanım Abdullah Beyin öyle olmadığını kim iddia ediyor veya kim söylüyor? Kendi çalıp kendi oynayanlar varsa beni ilgilendirmez.
Benim tanıdığım bir Abdullah Bey var. Abdullah Bey hakkında birileri böyle söylüyor veya Halk Partisi veya sayın Baykal böyle söylüyor diye bizim bunu kabul etmemiz mümkün değil ki. Abdullah Beyi bugün uzaydan alıp getirmedik ki, Abdullah Bey, 92’den bu yana parlamento çatısı altında bulunan, Avrupa Parlamentosu’nda çalışmalar yapmış, devlet bakanı olmuş, dışişleri bakın olmuş, başbakanlık yapmış başbakan yardımcılığı yapmış bir arkadaşım.
Dünya siyasetinde dünya liderleriyle hukuku olan onlarla sürekli irtibat halinde olan bir arkadaşım. Ehliyet liyakat açısından benim en ufak bir endişe duyamayacağımız bir arkadaşımız. Biz Çankaya’ya yakışanı taşımayacak mıyız? Yakışanı taşıyacağız. Temsil gücü olanı taşıyacağız. Temsil gücü olmayanlarla biz dünyayla mücadele edemeyiz ki."

"DAHA NEYİ ARIYORSUNUZ?"

Başbakan Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt’ın 12 Nisan’da yaptığı basın toplantısındaki açıklamalardan, “Anayasaya uyulması" konusunu anladığını söyledi. Erdoğan, cumhurbaşkanı niteliklerinin anayasada belirlendiğini ifade ederek, “Bizim adayımız Sayın Gül bu niteliklere uyuyor mu, uyuyor. İş bitmiştir. Daha neyi arıyorsunuz" dedi.
Türk Silahlı Kuvvetleri’nin siyasete karıştırılmaması gerektiğini belirten Erdoğan, “Silahlı Kuvvetlerimizi siyasete karıştırmayalım, o yerinde olsun. Çünkü bütün kurumlarımız anayasamızın görevlerle görevlidir. Siyasetin içine onu çekersek o zaman biz burada niye varız. O zaman biz siyaset yapmayalım, biz çekilelim, siyaseti o zaman başka kurumlar yapsın" diye konuştu.
Sponsor