17.10.10, 22:31
|
|
Efendi Baykuş
|
|
Kaydolma: 27.11.09
Erkek
Teşekkürler: 22
Üyeye 62 kez teşekkür edildi
|
|
A.q.. Ne demek
a q nedir?
Forumların, MSN görüşmelerinin vazgeçilmezi a q yanlış kullanılan harf kombinasyonları Listesinde birinci.
Yanlış anlaşılma sonucu "a q"nun itibari sarsılmıştır. Bu konuya açıklık getirmek için bu iki harfin buluşmasını biraz inceleyelim.
...a q ne demek?
a q`nun açılımı "anti-quote" dir. Bir mesajdan alıntı yaptığınızda mesaj kodunda beliren "Quote" kelimesi alıntı anlamına geliyor. Yani anti-quote = alıntı yapılamaz!
a q ne gibi durumlarda kullanılır?
a q, diğer bir üyenin alıntı yapmasını istemediğiniz mesajların genelde sonuna eklenir. Mesela:
Paylaşımların için teşekkürler a q
Açıklaması: O kadar alçak gönüllüyüm ki, mesajımı alıntı yapıp bana mesaj yazarak konuya ilgi gösterdiğim ve yorum yaptığım için teşekkür etmene gerek yok.
Başım ağrıyor a q
Açıklaması: Şimdi kesin sen bunu alıntı yapıp geçmiş olsun diye mesaj atacaksın. Peki sen geçmiş olsun diyince geçmiş mı oluyor?`Hayır. Onun için mesajımı alıntı yapmanı istemiyorum (=a q)
Beşiktaş Galatasaraydan iyi a q
Açıklaması: Ben bu konuda o kadar eminimki, senin alıntı yapıp bana aksini savunman için hiç bir neden yok, hiç zahmet edip alıntı yapma istemiyorum!
Bu konu o kadar çok insanı rahatsız ediyor ki, Mesajlarının alıntı yapılmasından hoşlanmayan gruplara rastlamak mümkün. Bu grupların geneline "a q çocukları" deniliyor.
|