çözüme kavuşamayan konu
Çözümlenemeyen bu Büyük Piramid'in Mısır kübit'ine göre alınmış bazı ölçüleri yerküre hakkında dünyanın güneş sistemindeki yeri hakkında sonradan unutulup modern çağda yeniden keşfedilmiş bir hayli bilginin var olduğunu göstermektedir. Bu bilgiler ancak matematik olarak ifade edilebilmektedir. Piramidin çevresi bir yıl içindeki gün sayısını (365.24) göstermektedir. Bu çevrenin iki katı Ekvator'da bir boylam derecesinin bir dakikasına eşittir. Eğik kenar üzerinden tabandan doruğa 'kadar olan uzunluk. bir paralel derecesinin altıyüzde biridir. Çevreyi yüksekliğin iki katına böldüğümüz zaman (pi) sayısı olan 3.1416'yı bulmaktayız (Bu rakam eski Yunanlılann bulduğu pi sayısından yani 3.1428'den çok daha gerçektir)
Piramidin ağırlığı 10 üzeri 15‘le çarpıldığında dünyanın yaklaşık ağırlığını vermektedir. Dünyanın kutup ekseni doğrultusunu günden güne değiştirmekte ve böylelikle her 2200 yılda güneşin arkasına yeni bir burcun gelmesine olanak vermektedir. ilk durumuna ancak 25.827 yıl sonra varmaktadır. Bu sayı da 25.826.6 olarak piramidde ortaya çıkmaktadır. Bu sayıyı veren taban köşegenlerinin toplamıdır. Büyük piramidin içinde Firavun odasının boyutlan iki temel Pisagor üçgeninin eşidir: 2.5:3. ve 3.4.5. Oysa piramit Pisagor'dan binlerce yıl önce yapılmıştır. Bu verilen ölçülerin piramidin ölçü rastlantılarından yalnızca küçük bir kısmıdır.Yapımında sadece 4000 kişi çalışmıştır.
ŞİMDİ SORUYORUM BU KADAR BÜYÜK BİR OLAYI ŞİMDİKİ TEKNOLOJİYLE GERCEKLEŞTİREMİYORSAK BUNU NASIL YAPTILAR?????????
bide şu var
Keops Piramidi'nin 30 yılda yapıldığı düşünülmektedir. Her biri yaklaşık 2 ile 10 ton arasında değişen yaklaşık 3 milyon adet taş bloktan yapılmıştır. bu nasil yorumlana bilir acaba???
|