Tekil Mesaj gösterimi
  #1 (permalink)  
Alt 16.07.10, 17:13
Estergon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Estergon
KeLBaYKuŞ

Kaydolma: 07.09.09
Erkek
Teşekkürler: 315
Üyeye 796 kez teşekkür edildi
Talking Artiz Amca :)

Artiz amca 5 yıl sonra konuştu, Artiz amca'nın o röportajı...

Artiz ne arar la bazarda diyerek, insanları kahkayaya boğan artiz amca, ben aslında anladım ama 'matarak' (matrak) olsun diye söyledim diyor. Artiz amca gerçekten anlamışmıydı bilinmez ama artiz amcaya o sözü şöhret kazandırdı. Röportajında her fırsatta Karadeniz çocuğu olduğunu dile getiren Artiz amca, internette yapılan montajlara ateş püskürüyor ama artiz amca Kurtlar Vadisi'nin Polat'ına yapılan montajı ise güzel şeylere ben ne diyeyim diyerek cevap veriyor işte artiz amcanın bazarda videosu ve yeni çekilmiş röportajı...

UyarıGörmek için lütfen buradan üye olunuz.

UyarıGörmek için lütfen buradan üye olunuz.

“Artiz ne arar la bazarda?” sorusu ile internette bir fenomen haline gelen ve bugüne kadar “Artiz dayı” olarak bilinen Katip amcayı Karadeniz Bayrak Gazetesi’nden Ahmet Bayrak buldu. Ahmet Bayrak’ın gülüşmeler içerisinde geçen röportajında Katip amca yani “Artiz dayı”, internette yayılan videosundan şikayetçi olmadığını ancak kendi resminin kullanıldığı fotomontajlara karşı olduğunu belirtiyor. Genel olarak güldürücü ve kendi deyimiyle sevdirici saydırıcı fotomontajlara bir itirazının olmadığını ancak kişilik, şahsiyet ve haysiyetine zarar veren fotomontajları yapanlar hakkında dava açacağını, onların defterlerini düreceğini söylüyor. Ayrıca Katip amca bugüne kadar isminin anılmamasından da şikayetçi. Bu yüzden röportajda birkaç defa kendini açık açık tanıtıyor: “Ordu Uluğbey kazası Sayacabaşı köyünden Osman oğlu Katip Köksal”

Röportajda muhabir Ahmet Bayrak’ın sorusu üzerine Katip amca başlıyor anlatmaya…

“Ordu Televizyonu pazara gelmişti ve “Otomobil alışverişleri nasıl?” diye soruyorlardı. Bana da “Artış var mı?” dediler, ben soruyu anlamıştım aslında ama pazardaki tanıdıklar benim eğlenceli matarak olduğumu tahmin ettiklerinden muhabiri benim yanıma gönderdiler. “Artis, ne artisi soruyorsunuz burada?” diye cevap verdim, kameraman “Artış var mı arabada?” deyince kriz yeni girdiği için artış yok dedim. “Sen nerelisin?” diye sordum Ordulu olduğunu söyledi, ben de “Sen Ordunun çocuğusun da bilmiyor musun buradaki durumu?” dedim. Netice olarak konuştuk onların da hoşuna gitmiş. Daha sonra görüntüler internete düşmüş. Bunlardan eğlenceli ve görüntüsü iyi olanlara ben razıyım ama aykırı suç içerenlerden razı değilim. “

Efsane pazar röportajı ne zaman gerçekleşti?

“Röportaj sırasında 55 yaşındaydım şimdi 61 yaşındayım, bu olaydan 4 sene sonra haberim oldu. Bu görüntüler arasında (photoshop montajı yapılan resimleri kastediyor) kişiliğime şerefime haysiyetime dokunan şeyler var. 61 yaşındayım, 3 sene oldu hacca yazıldım çıkmadı hacca da gideceğim inşallah. Bu yaşımdan sonra yüz kızartıcı şeylere gerek yok, sokakta beni sayanlara sevenlere teşekkür ediyorum ancak suç içeren aykırı şeylere itiraz ediyorum gereken şeyleri siz gazeteci olarak önerge ediyorum size.”

“5 çocuğum var 17 nüfusum oğlumla beraber, ta Avrupa, dünyanın her tarafı izliyor bu görüntüleri. Öyle görüntüler var ki ayıp… (muhabir gülüyor) Gülme! Olur mu ama ayıp böyle şeyler, çelik çocuk görüyor güldürücü sevdirici şeyler olsa razıyım. Sevgiden saygıdan olan şeylere benim bir şey dediğim yok. Bir Karadeniz çocuğu olarak böyle ayıp şeyleri ben tercih etmiyorum.”

“Videodaki görüntüleri bir şey dediğim yok, benim güzel konuşmalarımı yayınlamışlar. Yalnız kimse bilmiyor benim kimin nesi olduğumu, gelen sokağa bir taş atmış giden de sokağa bir taş atmış. Hanım da diyor ki mahkemeye ver bunları. Benim ismim kendi şahsiyetim olmadan bunları kim çıkarttıysa a’dan z’ye 29 harfin peşindeyim. Kardeşim bir sorulur ismin ne cismin ne, dağda bulsan insan inceliyor. İsim yok cisim yok, yolda bulmuşsun herkes tetiğe herkes yetiye (?!) Sevilen bir kişiyim ben sıradan biri değilim, sağda solda Türkiye’nin Avrupa’nın hep gezen kişisiyim, cemiyet adamıyım. 61 yaşında Ordu Uluğbey kazası Sayacabaşı köyünden Osman oğlu Katip Köksal’ım. Dozu aşıldı mı insanın sabrı taşıyor.”

Bu konu ile ilgili Ulusal televizyon kanallarında açıklama yapmak ister misiniz?

“Ulusal bir televizyon kanalın da konuşmak isterim, ilerisine kadar giderim. Güldürücü eğlendirici şeylere varım ama abur cubur şeyleri yapmam, rahatsız edecek şeylere yokum. Güzel şeylerle meşgul olalım abur cubur işlerle niye meşgul olalım Karadeniz insanının ihtiyacı var güzel şeylere. Menajerim Karadeniz Bayrak Gazetesinde Ahmet Bayrak’tır, seninle (Ahmet Bayrak’ı kastediyor) irtibata geçsinler. Ben bu güzel şeylerin olması için İstanbul Ankara her yere gidebilirim. Almanya’da da var Hollan’da da var, dünyanın dört bir yanında var benim çekimlerim.”

Dünya benim hayranım!

Fotoğraf çekilirken toplanan çocukları kastederek “Bak bu kadar hayranın var” diyen muhabir Ahmet Bayrak’a Katip amca şöyle cevap veriyor: “Deli misin, çocuklar benim hayranım, bütün Türkiye, dünya benim hayranım.”

Röportajdan sonra pazarda işler nasıl? Pazara gidiyor musunuz?

“Gidiyoruz, Pazar günleri araba pazarı var. Fiyatlar kriz olduğundan dolayı düşük. Bana artis soruyorlar. (gülüyor) Pazarda artis olur mu, pazarda artış soracaksın bana. Ben de dedim ki artış öldü karadenizde fındık olmadı mı alışveriş de öldü hayatta öldü. Bostan salatalığı 500 lira olsa yine alamıyok. Para nerde, fındık indi 3 milyona. Karadeniz’e artis nereden gelir, benim yanıma gelebilmesi için 8 jandarmayla gelecek ki artis bulacak (?). Bu işler beni pazara gitmeden soğuttu. Kriz gelince ikinci el araba alan mı var?”

Her adamın işi değil bu işler

Okan Bayülgen’in televizyon programında kendi taklidini yapmasını izledikten sonra “Bunu başaramadın, bunu başarmak için ordulu katibi bulacan. Her adamın işi değil bu işler. Güldürücü şeylere bir şey demiyorum karı kız şeyleri neyse abur cuburlara lafım.”

Film teklifleri gelirse ne dersiniz, ne tür rollerde yer almak istersiniz?

"İyi şeyler olursa kabullenirim, tabi ki ücret karşılığı. Ama kötü abur cubur işlere girmem. Güldürücü, manzaralı şeylerde rol almak isterim. Keman Sunal rollerinin devamını canlandırmak isterim. "

Sevdiğiniz siyasetçi var mı?

Siyasetçilerin hepsini severim de bize faydalı olanları daha çok severim. Artiste ihtiyacımız yok ama paraya ihtiyacımız var. Sağlıktan sonra para olmamış hiçbir şeyin karşılığı olmuyor.

Artis değil satılacak fındıkların artışını istiyoruz

Katip amca röportajı şöyle sonlandırıyor: “Pazarda artis de yok, artış da yok, kriz var. (gülüyor) Bana pazarda artistten bahsetmeyin fındığın artışını sorun. Fındık fiyatları artsın ki bizim de değerimiz cebimizdeki paralarımız görüksün. Biz pazarda artis değil satılacak fındıkların artışını istiyoruz.”
Teşekkür Edenler:
Sponsor