17.06.10, 21:41
|
|
Profesör Baykuş
|
|
Kaydolma: 14.11.09
Erkek
- 15
Teşekkürler: 376
Üyeye 306 kez teşekkür edildi
|
|
Cevap: !!::..EwRiM TeOrİsİ..::!!
|
Karakutu demiş ki: |
|
|
|
|
|
|
|
- bu kadar yazıyı sadece benim kişiliğim hakkında yazmışsın. iki yorumuma bakıp kendini insan sarrafı sanmak mı çok bilmişlik benim yaptığım mı
tutturmuşsun ateistler büyük bi paradoks içinde diye. olmayan bişey hakkında nasıl bi kanıt istiyosun onu harbiden anlayamadım bak. ben allahın varlığını kanıtlarım diyosun halbuki hiçbişekilde kanıtlayamazsın. kendi düştüğün paradoksa bak önce. tanrı kanıtlanabilir olsa niye inanç diye bişey olsun. biri kanıtlar herkes cennete gider o zaman. tabi kanıtın kitap indi tanrı var, dua ettim kabul oldu demek ki tanrı var, dua ettim kabul olmadı tanrının bi bildiği var gibi bişeyse onu bilmem. google'a paradoks yazdım. bak tek saçmalayan teistler değil.
•Tanrı'nın kendi kendini yok etmeye gücü yeter mi?
•Tanrı'nın ikinci bir Tanrı'yı yaratmaya gücü yeter mi?
•Tanrı'nın birden fazla olmaya gücü yeter mi?
•Tanrı'nın kaldıramayacağı bir taşı yaratmaya gücü yeter mi?
•Tanrı'nın gücü yetmeyecek bir şeyi yaratmaya gücü yeter mi?
•Tanrı her şeye kadir olmamaya da kadir midir?
•Tanrı, herhangi bir sıfatına (Tanrı'nın 99 ismi olan esma-ül hüsna’da geçen tüm isimleri birer sıfatına karşılık olduğuna göre) aykırı şekilde davranabilir mi? Davranabilirse, ve davranırsa, o zaman bu sıfatı nasıl hak eder?
•Tanrı mantık ilkelerinin üzerinde midir? Aynı anda hem doğru olan hem de yanlış olan bir şey yaratabilir mi örneğin? Ya da daire şeklinde bir kare?
•Tanrı evreni yaratmadan önce neredeydi? Ne yapıyordu?
•Tanrı geleceği hem bilir, hem de değiştirebilir mi? (Değiştirirse eski bilgisi yanlış olur).
•Tanrı düşünebilir mi? (Düşünme geleceğe ve geçmişe dairdir. Tanrı geleceği ve geçmişi bildiği için düşünememelidir. Düşünmeye kalktığında kendini yalanlar. Bu yüzden Tanrı gelecek de kurgulayamaz. Kurgularsa geleceği bilmiyordur).
paradoksla falan ateizmin mantıksızlığını kanıtlayamazsın. o kadar ateist bilim adamı yanılıyor ben doğru söylüyorum diyen adama gülerim tabi. tanrı zar atmaz lafından adamı dindar yapan adama söyleyecek tek lafım sağlam bi hayal gücün var burdan bu sonucu çıkardığına göre.
“Benim dini inançlarımla ilgili okudukların tabii ki de yalandı, sistematik olarak tekrarlanan bir yalan. Herhangi bir tanrıya inanmıyorum ve bunu hiç inkar etmedim, açıkça söyledim. Eğer içimde dini denilebilecek her hangi birşey varsa, o şimdiye dek bilimin ortaya koyabildiği kadarıyla dünyanın yapısına karşı duyulan sınırsız bir hayranlıktır.” (Albert Einstein: The Human Side)
“Bireyin ölümsüzlüğüne inanmıyorum, ve ahlakı da ardında hiçbir insanüstü otorite olmadan, tamamen insan işi olarak görüyorum.” (The Human Side)
|
|
|
|
|
|
İnsana verilen aklın ve iradenin cüzi olduğunu unutma lütfen...
|