|
Karakutu demiş ki: |
|
|
|
|
|
|
|
- @karahanlı en fazla 3 yorum diyorm. 3 yorum sonra allah senin kalbini mühürlemiş. gerçekleri göremiyorsun falan gibi cümleler kurmaya başlayacaksın.
ben bile hemen hemen her cümlemde eyvallah, inşallah, maşallah, subhanallah, hamdolsun, allahtan, allaha şükür gibi şeyler kullanıyorum. yetiştiğim toplumdan olabilir mi? yoksa allah kafamın içinde de o mu söyletiyor? allaha inanmayanlar canı yandığında hemen allah diye bağırırmış doğru mu?
insanlara, kadere inanmadığını başka türlü anlatamıyorsan. tanrı zar atmaz deyip kafalarının bastığı yönden girersin. bak farklı bi anlam yükledim cümleye.
not: einstein ateisttir demiyorum.
@pilaki
-inançlı adamın tanrıyı sorgulamaya hakkı yoktur. şüpheye düşmek imanı zedeler. islam mantık dini diye bişey paradoksun allahının, allahıdır. sübhanekeişşallaayareppi dinimiz amin.
-bilim bölümünde yaşamın başarı öyküsü diye konu açtım evren abla oraya bakabilirsin. yanlış olduğunu düşündüğün veya sormak istediğin biyer olursa ben hep burdayım plakam yerli.
@Noviembre harbi malsın sen.
gelecek yazımda yunan mitolojisinden uzaya çıkma tarihimizin önceden bildirilmesi ,izafiyet teorisinin yunan mitolojisinde olduğunu, zeus diyen formula 1 aracı motoru mucizesini paylaşacağım.
esen kalın
|
|
|
|
|
|
Bence senin kalbn değil zihnin mühürlenmiş. Böylesine edepten ve adaptan yoksun konuşmanın sebebi başka ne olabilir ki! Aslında su an tırmalanman kendi kendine yırtınman sakin olamamam ve agresif davranman bile bir çok şeyi ortaya koyuyor. Senin psikanalizini yapmak gerekirse aslında bal gibi bir yaratıcının olduğunu için için biliyorsun ama o karanlık içinde yanlız kalmamak için çırpınıyor kendine yoldaş bulmaya çabalıyorsun. Senin gibi birçok insanın fıtratında bu vardır. Uçurumdan düşerken bile yanlız düşmek istemezler. İlla yanlarına birilerini çekmek ve yanlış olduğunu bile bile o şeyi birlikte yapmak isterler. Mesela okulu kıracak bir öğrencinin maksimum öğrenciyi de okulu kırmaya ikna etmeye çalışması da buna başka bir örnektir.
Peki şimdi diyelim ki bir yaratıcı yok ve ben yaratıcının olmadığına inanıyorum. Gerçekten olmadığına inansam kimin neye inandığı ya da inanmadığı zerre kadar umrumda olur mu? Madem 60-70 sene sonrası yokluk yok oluş var bu durumda birilerinin ne düşündüğü umrumda olmaz. Bu nedenle hiç bir mücadeleye tartışmaya da girmem. Bırak tartışmaya girmeyi tenezzül edipte ağzımı açıp tek kelime söylemem. Zira birileri inansa da inanmasa da sonuçta hiç bir şey değişmeyecek ve herkes bir ceza ya da mükafat almadan yok olacaktır. Yani ben ne yaparsam yapayım denklemın sonucunda etkisiz eleman olacağım. Bu nedenle yapacağım tek şey kimin ne halt ettiğine aldırış etmeden yaşamın her saniyesinden maksimum zevkı almak olur mutlu olmaya çalışmak olur. Sen şimdi ben insanların iyiliğini istiyorum bu nedenle inanmamalarına çalışıyorum ki gerçekleri görsünler falan diye sakın zırvalama. Çünkü bunu psikoloji bilen birine yutturamazsın. Bir insan serçe parmağını bile sebepsiz hareketettirmez.
Sana son olarak şunu söyleyeceğim seninle konuşmamız mahalle kahvesinde yapılan kavgalardan öteye sayende gecemeyecek bu anlaşıldı. Zamanıma yazık. Söylesene kaç yaşındasın sen???? Sen önce hele bir büyü olgunlaş ondan sonra yanıma gel. Belki hakaret etmeden konusmayı öğrenmıs olursun da adam gibi oturup bir şeyleri konusabılırız. Bu sana son yazım. Hadi hoşçakal