Tekil Mesaj gösterimi
  #157 (permalink)  
Alt 15.06.10, 18:23
karahanli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
karahanli
Yavru Baykuş

Kaydolma: 10.06.10
Erkek
Teşekkürler: 0
Üyeye 8 kez teşekkür edildi
Standart Cevap: !!::..EwRiM TeOrİsİ..::!!

Karakutu demiş ki:
- şöyle bi bakıyorum her maddede bir sürü soru var yine ben de cevap yazarsam konu iyice çığırından çıkacak. her cevap yeni sorular doğuruyor. konu da sapacak. en iyisi din konusunu bırakmak ama evrime buradan devam edebiliriz.

dawkins konusunu merak ettim ondan başlayabiliriz mesela
Bir insanın hele hele bir bilim adamının ben ateistim demesi tamamen bir paradoktur ve bilimden uzaktır. Çünkü bir şeye inanan biri önce onu ıspat etmeli. Tüm ateistleri bir araya toplasan Allah'ın olmadığına dair tek bir ispat tek bir delil ortaya koyamazlar. Çünkü teknik olarakta imkansız bir şeydir. Bir şeyin olmadığını asla ıspat edemezsin. Ispat denilen kavramın bizatihi kendisi varlık üzerine kuruludur. Buna rağmen bu bilim adamları(!) ateistim demeye devam ederler. Bunun bir parodoks olduğunun farkına varan daha zeki ve uyanıkları ise agnostik olduklarını söyler. O yüzden biri ateistm diyorsa ne felsefeden anlıyordur ne de bilimden. Zira felsefe aslında bir bakıma tüm bilimlerin çıkış noktasıdır. Ateistim ya da Allah yoktur cümlesi bilimsel açıdan kurulamayacak bir cümledir. Çünkü ispatı yoktur. Bu nedenle Agnostik olduğunu söyleyen biriyle konusulabilir tartısılabilir ancak atesitim diyen biriyle konusmak komiktir

Bu afrada ben çıkmak zorundayım malesef arkadaslar gelıp benı alacak
Teşekkür Edenler: