|
Karakutu demiş ki: |
|
|
|
|
|
|
|
- aslında saymakla bitmez
-yaratılışla evrimin tutarsızlığı ilk sırada yer alıyor tabi
-evrenin insana değil, insanın evrene uyum sağlaması
-kuran mucizeleri, arkasına dua fonu koyularak oluşturulan ibretlik videolar, allah diyen karga, kurbanlık, aslan, tosba vb. canlılar.
-dinin ve tanrının kendi içinde çelişkileri. öldürmenin yasak olması ve din savaşlarında ölen insanlar mesela.
-harun yahya(adnan oktar) ve peşinden koşturanlar
-sınıf ayrılıkları. kadın haklarını öne sürmeyeceğim. eş cinsel bir kavmin(lut sanırım) helak edilmesine akıl erdiremedim.
-dawkinsin kargokültler örneği de etkilidir
saymakla bitmez siz niçin inanıyorsunuz desem muhtemelen en az benim kadar çok nedeniniz vardır.
|
|
|
|
|
|
_Yazdığım rapor nedeniyle ancak şimdi cevap yazabiliyorum. Beklettim kusura bakma.
1)Yaratılışla evrimin tutarsızlığı gerçekten var mı acaba? Evet bilim adamlarının bir kısmı evrim vardır derken bir kısmı da yoktur diyor. Bu durum da neden vardır diyenlerinkini kabul ediyorsun ki? Evrim konusunu bilimsel olrak konusmaya varım. Göreceksin ki hç de öyle denildiği gibi ıspatlanmış yer çekimi kanunu gibi kabul edilmiş bir şey değil.
2)İnsan tabiki evrene uyum sağlayacak bunda garip olan ne var ki? Yani evrenin insana uyum sağlamasını beklemenin bilimsellikle bir alakası mı var anlayamadım. Gerek evrende gerekse dünyada ki değişimleri insanın belirleyememesi aslında insanın iradesinin ve insiyatifinin ne denli önemsiz olduğunu olduğunu ortaya koyaraken bundan inanmama sonucunu çıkartmak mı yoksa tam tersi acziyeti görüp daha üstün bir gücün kozmosu idare ettiğini görmek mi lazım?
3)Birilerinin yaptığı saçma sapan videoları niçin bu denli ciddiye alıp o videolar üzerinden analize girişiyorsun ki? Şimdi üç beş tane adam saçma sapan videolar ile dünyanın yuvarlak olduğunu izah etmeye çalışssa biz bunlara bakarak dünya yuvarlak değildir mi demeliyiz? Eleştirilecek kaynaklar ciddiye alınması gereken kaynaklar olmalı.
4)İslam dini bir insanın HAKSIZ yere öldürülmesini tüm insanlığın öldürülmesi olarak kabul eder. Bu hükümde öldürülenin dini, dili, ırkı önemli değildir. Ancak zaruriyetler vardır. Sana vatanına ailene öldürmek için saldıran ve mecburen karşı koymak zorunda olduğun insanları öldürmen çok mu adaletsiz ve mantıksız? İslamda bir insanın hangi zaruri durumlarda (o da başka seçenek yoksa) öldürülebileceği açıktır. Asla keyfi savaş keyfi adam öldürmeyi kabul etmez. El Kaide ye veya benzeri örgüt ya da insanlara bakıp İslam budur diyemezsin ki.
5)Şu harun yahya ve benzeri sahtekarları ölçü alıp geri kalanları aynı kefeye koyman çok mu adil? Şimdi üç beş tane evrimi savunan densiz ortaya çıksa onları kıstas alarak sen de böylesin demem ne kadar adilane olur?
6)İslamn da sınıf ayrılığı yoktur. Hatta Hz. Muhammet bir nevi vasiyeti olan veda hutbesinde özellikle bu konuyu konuşmutur. Arabın aceme, acemin raba üstünlüğü yoktur. Hiç Kimse diğerinden üstün değildir. Üstünlük sadece takva ve iamnla olur onu da sadece Allah bilir diyen bir dinin sınıf ayrımı yaptığını düşündürten şey ne anlayamadım. Öyle olsa 1400 yıllık süreç içerisinde en azından bir islam toplumunda kast sistemi olmaz mıydı. İslamın gerçek anlamda uygulandığı dönemlerde koyun çobanlarının bile süreç içerisinde hükümdar olduğunu görebilirsin. İslamın en büyük devlet başkanlarından biri olmuş olan Selahattin Eyyübi hangi sınıfın hangi zümrenin önde geleniydi mesela??
7)Evet eş cinsellik İslama göre çok büyük bir günah ve büyük bir suçtur. Lakin burada bile nüanslar vardır. Mesela lezbiyenliğin hükmü gayliğin hükmüne göre daha yumuşaktır. Çünkü lezbiyen ilişkiye giren kadınların erkeklerin yetersizliğinden olabileceği ve tatmin olabilmek için böyle bir yola tevessül etmiş olabileceği kabul edilir. Oysa bir erkeğin her halükarda mübah yollarla kendini tatmin edebileceği düşünülür. Çünkü sayısı belli şartlar yerine geldiğinde (yani keyfi olarak değil) erkeğin yetersiz eşini boşamaması ve onu boşamak yerine ilk eşinin rızasıyla ikinci bir bayan alarak cinsel tatmine ulaşması ve sapkınlığa gitmemesi tavsiye edilir. Şunu unutma İslamdaki kuraların toplumsal hayatı korumaya yönelik yönü vardır. Bir toplumu pasifize etmek yok etmek istiyorsan eş cinselliği o topluma sokman ve evlilik müessesini aileyi ortadan kaldırman yeterli. Sıfır maliyetle zafere ulaşmıs olursun. İslam bunun farkındadır ve bu yüzden şiddetle buna karşı çıkar.
8)Richard Dawkins ateist bir bilim adamı midir? Bu doruya iyice düşün ve öyle cevap ver. Çünkü akabinde sana başka birsoru soracağım
|
Karakutu demiş ki: |
|
|
|
|
|
|
|
- aslında saymakla bitmez
-yaratılışla evrimin tutarsızlığı ilk sırada yer alıyor tabi
-evrenin insana değil, insanın evrene uyum sağlaması
-kuran mucizeleri, arkasına dua fonu koyularak oluşturulan ibretlik videolar, allah diyen karga, kurbanlık, aslan, tosba vb. canlılar.
-dinin ve tanrının kendi içinde çelişkileri. öldürmenin yasak olması ve din savaşlarında ölen insanlar mesela.
-harun yahya(adnan oktar) ve peşinden koşturanlar
-sınıf ayrılıkları. kadın haklarını öne sürmeyeceğim. eş cinsel bir kavmin(lut sanırım) helak edilmesine akıl erdiremedim.
-dawkinsin kargokültler örneği de etkilidir
saymakla bitmez siz niçin inanıyorsunuz desem muhtemelen en az benim kadar çok nedeniniz vardır.
|
|
|
|
|
|
Çıştığım için her zaman forumda bulunamayabilirim. zira teftiş için şehir dışına çıkmam da gerekecek. Bu yüzden istersen
kaankarahanli@hotmail.com adresinden bana ulaşabilirsin.