Tekil Mesaj gösterimi
  #152 (permalink)  
Alt 15.06.10, 15:46
karahanli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
karahanli
Yavru Baykuş

Kaydolma: 10.06.10
Erkek
Teşekkürler: 0
Üyeye 8 kez teşekkür edildi
Standart Cevap: !!::..EwRiM TeOrİsİ..::!!

Karakutu demiş ki:
- elmalılı hamdinin çevirisinden bi kuran var hala elimde kitaplarda veya internette gördüğüm ayetleri önce ordan kontrol ederim. fem dersanesinde öğrenim gördüğümden din muhabbetlerinde de baya bulunmuşluğum var.

şunu söyleyeyim dinle ilgili muhabbetlere genellikle girmeye çalışırım ama bilim işin içinde olmayacak ki tartışmadan dinleyeyim. sonra araştırmaya bakarım. karşıt düşünceleri dinlemeye çalışırım. olabiliyor muyum bilmyorum ama kesin sonuca varana kadar tarafsız olmaya çalışırım.

tüm bunların nedeni kuranı okumuş olmam. cehennem ve allahtan nasıl bahsediliyor bilirsiniz. tüm bunlara karşı gelmek ne derece kolaydır bi düşünün derim benim açımdan. allahın varlığına inanmak isterim hatta ahiret olsun ki yanayım. var olmanın tadını hangi acı bastırır? böyle bişeye sırt çevirmek hiç akıllıca değildir. size karşı haklı olup olmamam önemli değil. kendime karşı haklı olmam lazım önce. bu yüzden beni dogma olmakla suçlamanızı anlamıyorum.
sizce özeleştiriye çok mu kapalı bu yazdıklarım

Konusmaya bu şekilde başlamadığın için seni yanlış tanımış ve yanlış algılamışım. Zira ilk cevabında bence hakaret olan bir ifade olunca ortam gereksiz yere gerildi.Şu an anlıyorum ki aslında niyetin hakaret etmek değilmiş maksadı aşan bir ifade kullanmışsın. Seni kırdıysam sen de kusuruma bakma. Kim olursa olsun sebepsiz yere kırmak tarzım değildir hatta hak etmiş olsa bile karşımdakini kırmış olmak beni rahatsız eder.

Şu yazdıklarından sonra özeleştiri yapabileceğine inandımç Peki o zaman müsadenle sana bir şey soracağım. Belki benim düşünemediğim göremediğim bir şeyi görmüşsündür. Sana inandığımız şeylerin yanlış olduğunu düşündürten şey ya da şeyler nedir. Madde madde ifade eder misin lütfen. Belki senin cevabını bulamadığın şeylerin cevabını ben biliyorumdur. Belki de benim de cevap veremeyeceğim ve fikrimi değiştirtecek farklı şeyleri bulmuşsundur
Teşekkür Edenler: