sevgili jjjensen hitlerin konuşmalarını dinlediğin için bunun üzerinden bir örnek vereyim konuşmasının etkileyici olmasına iki farklı açıdan bakılabilir. duygusal açıdan bakıldığında şeytanın sesi çok tatlıdır sözü uygundur ama diğer açıdan hitlerin hitabet yeteneğini keşfedebilirsiniz.
ateizm konusuna gelince forumda ateist arkadaşlar dahil ateizm konusunda kelimelerdeki küçük yanlışlarla büyük anlam sorunları yaratılıyor.
ilk olarak şunu söyleyeyim ateizm bir din veya bir inanış biçimi değildir. ateizm tanrının yokluğuna İNANMAK değildir. ateizm bilmektir. richard dawkinsin bu konuda şöyle bir terimi var: "(tanrının yokluğuna)içten inanan bir inançsız" bu cümlede mantıksızlığı daha net görebilirsiniz. ateistler inanmaktan ziyade bilmek fiilini kullanırlar.
ateizmin net olarak bi fikir öncüsünün var olduğunu pek sanmıyorum ama david hume kabul ediliyor sanırım. kendisi 18. yüzyılda yaşamış bi filozoftur. basın açıklaması olayı pek inandırıcı gelmiyor. haberle ilgili bir referans gösterirsen araştırabilirim. aynı şekilde cerndeki araştırmada da ordaki ateistlerin allaha inanmaya başladıklarını zannetmiyorum.
deney şu ana kadar gayet yolunda gidiyor. benim bilgime göre ilk çarpışmalar gerçekleşti ve gayet olumlu sonuçlar alındı. internette bu gibi şeylerle çok fazla karşılaşıyorz zaten. allah diyen karga, aslan, inek, tosba gibi hayvanlar sahada ölen futbolcular. müslümanlara anlam veremiyorum aslında
-dua ettim kabul oldu demek ki allah var
-dua ettim kabul olmadı demek ki allahın bir bildiği var
-kıbleye kıçını döndü amcasının oğlu sınıfta kaldı.
örnekler çoğaltılabilir. böyle şeyler artık müslümanların kendilerine de inandırıcı gelmiyor açıkçası. bence tüm bunlardan çıkartılabilecek tek sonuç şu:
aynı şeye bakıyoruz, farklı şeyler görüyoruz.
saygılar