Tekil Mesaj gösterimi
  #22 (permalink)  
Alt 07.06.10, 20:25
Caroline - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Caroline
Genç Baykuş
 
Kaydolma: 21.03.10
Kadın - 33
Mesajlar: 175
Teşekkürler: 12
Üyeye 40 kez teşekkür edildi
Standart Cevap: SBS ye girecek arkadaşlar baksın maksat geyik :D

HalloweeN demiş ki:
- aslında bununla alakası yok..sahzen diyelim tutturdum bn olsam saglık meslek isterdim ek puan veriliyor..anadolunun bence en büyük avantajı dil ki bende kursa giderek dil de öğrenebilirsin...=)
kesinlikle hiçbir şekilde TEKNİK ve MESLEK lisesini istemeyin. hayatınızın en büyük hatasını yapmış olursunuz.

direkt 2 yıllıklara geçiş var, ya da ek puan geliyor dalgasına aldanmayın. Meslek liseleri sizi üniversiteye hazırlamaz, ara eleman olarak yetiştirir sizi. Okumak istiyorsanız ya düz liseye yada anadolu yada ondan daha yükseği neyse artık öğretmen lisesi vs. vs.

herhangi bir teknik veya meslek lisesine gittiniz diyelim hemde çok isteyerek gittiniz diyelim. bu öğretmenlerin olsun veyahut okulun olsun inan bana zaman geçtikçe farklı şeyler insanı etkileyecek birden ben ne yaptım diyeceksiniz belki olmayabilir ancak oldu diyelim, fikriniz tamemen değişecek bölümünüzü okumak istemeyceksiniz. teknik ve meslek lisesinde adam gibi ne FEN (Fizik,Kimya,Biyoloji) ne matematik, ne geometri vs. vs. kültür derslerinden hiç bişi öğretmeyecekler tamamı alan dersi olacak. Üniversite sınavına geldiğinde sana Edebiyat, Matematik, Sosyal ve Fen soracaklar ancak siz o dersleri yalnızca 9. sınıfta görmüş olucaksınız 10-11 ve 12. sınıflarda ise seçmeli ders olarak belki. hadi 1 sene dershaneye gittinizde öğrendiniz, asla onunla avutmayın kendizi 1 senelik matematik 1 senelik fizik 1 senelik geometri bilgisiyle adam akıllı birşey öğrenilmez. gidin düz liseye kendinizi kurtarın, okumazsanız bile okumayın herkez okumak zorunda değil. ancak teknik liseye giderek kendinizi yıpratmayın. haa diyelim kendi bölümünüzü okuyacaksınız ozaman gidin.

bende Teknik lisede okuyorum ve bu son yılım, okulumdan ve bölümümden nefret ediyorum Bilgisayar bölümü - Web Programcılığı okuyorum ancak ne kadar büyük hata yaptığımı bu senemde anladım, keşke düz liseye gitseymişim. yada 20 puan daha fazla alsaymışımda Anadolu Lisesine gitseymişim. şimdi bölümümü değiştirdim ve üniversite sınavına deli gibi hazırlanıyorum. adam gibi bir bilgim yok çünkü. ne yapın ne edin meslek lisesi konusunu tekrar bir düşünün derim, hayatınız söz konusu çünkü.
Alıntı ile Cevapla