Cevap: İsrail'in Bu Vahşetine Karşılık Türkiye'nin Yapması Gerekenler?
ne yazık ki üç kıtaya hükmümüz bir zamanlarda kaldı diğer ülkeler üzerinde pek fazla yaptırımımız da yok artık gelişen teknolojiyle inancın da bir önemi kalmadı ki şu gemileri karadan yürütelim. şu an izlenilen politika gayet iyi bence sakin bir şekilde (uluslararası kamuoyunu israile karşı kışkırtmak) gemide diğer uluslardan da insanların olması biraz daha kolaylaştıracaktır bunu. sinirlenip heyecan yapıp da zararla oturmak var bir de.
amerikanın inceleme sonucunu bekliyorum. amerikanın inceleme dediği şeyi taraf seçme süreci diye tanımlayabilirim. amerika, müttefikinin yaptıklarına bir bahane bulamadığı takdirde diğer ülkeleri karşısına almak istemeyecektir. diğer yandan israil de böyle bir şeyi yaparken tedbir almadan bodoslama dalacak bir ülke değil. amerikayı beklemekten başka çaremiz yok gibi görünüyor.
tam olarak hareket alanımızın ne olduğunu bilmediğimden bunları söylüyorum. israile karşı askeri hamle yapacak kadar güçlü olduğumuzu pek sanmıyorum (siyasi açıdan yani. yoksa o donanımla bi yük gemisine 252323489 saatte çıkabilen heriflerle mücadele edemeyecek değiliz) askeri hamleye giden yol siyasetten geçiyo diğer ülkelerin desteğini almadan hiçbir şey yapamayız. malesef bizim siyasetçilerde de (ayrım yapmadan hepsini kastediyorum) iş yok.
|