Japon bilimadamları, ölümcül hastalıklara daha kolay çözüm bulmak için şefaf bir kurbağa üretti.
Japon bilim adamları, bilimsel deneylerde "diri açımı" yapılmasına gerek kalmayacak şekilde iç organları dışarıdan görülebilen saydam kurbağa geliştirdiler.
Hiroşima Üniversitesi Amfibyen Biyoloji Enstitüsü'nde yapılan araştırmanın başındaki Profesör Masayuki Sumida, hayvanın derisinden organların gelişiminin izlenebildiğini veya bir kanserin başlangıcı ve yayılmasının görülebildiğini belirtti.
Sumida, denek kurbağayı incelemek üzere kesip biçmeye gerek kalmadan yaşamı boyunca organlarını gözlemleme olanağı sağlayan bu teknik sayesinde araştırmacıların aynı zamanda toksinlerin kemikleri, karaciğeri ve diğer organları nasıl etkilediğini kolayca inceleyebileceklerini kaydetti.
Japon bilim adamları, şeffaf kurbağayı, normalde toprak rengi olan esmer Japon kurbağasının çok ender görülen akşın türünün üzerindeki genetik değişikliklerle geliştirdiler. Bu genetik değişikliğe uğramış amfibyenler normal biçimde çoğalabiliyorlar.
Yavruları, ana-babalarının saydamlığını kalıtsal olarak alabilirken, bunların yavruları henüz bilinmeyen bir nedenle çok kısa süre yaşıyorlar. Japon genetik mühendisleri, şimdi de vücutlarında bir kanser oluşumu başladığında ışıyan kurbağalar geliştirmeyi planlıyorlar.