|
PeSSiMiST demiş ki: |
|
|
|
|
|
|
|
- bak orda asla insanlar maymundan türemiş die bi cümle yoktur bu 1 orda yasan insanla maymunun atasının ortak olduğudur anne karnındaki bir çocuğun dna sı %98 maymuna %76 da köpeğe benzerlik gösterir zaten bu bir teoridir ama yasalaşması lasım.....
|
|
|
|
|
|
ben de bi ara bunu anlatmaya çalışıyodum ama anlatamayınca pes ettim.
google'a evrim teorisi yazdığımda ilk sayfada harunyahya.org çıktıktığını gördükten sonra ümitlerimi tamamen yitirdim.
kimseye niçin araştırmıyosunuz diye birşey söylemeye hakkım yok çünkü daha çocukken etrafımıza duvar örmeye başlıyolar. harun yahya(nam-ı diğer adnan oktar) gibi yardımsever insanlar okullarda "aptal darwin amca" temalı boyama kitapları ve bunun yanında içeriğinde evrimin çürütülmeye çalışıldığı "yaratılış atlası"nı dağıtıyor. çalışıldığı ifadesini kullanmamın sebebi, atlasta bulunan iddiaların tamamının ingiliz bilim adamı richard dawkins tarafından kanıtlarla çürütülmüş olması.
(youtube'ta, "richard dawkins adnan oktar saçmalıklarını cevaplıyor" başlığında 4 parçalık bir video bulabilir veya internetten konuşmanın tamamını indirebilirsiniz. emin olun çok güleceksiniz.)
@ReiSs
bu kadar net konuştuğuna göre yazıyı baştan sona okudun ya da bu konu hakkında derin bilgiye sahipsin.
zırvalık dediğin şey avrupa toplumunun çoğunluğu tarafından gerçeklik olarak kabul ediliyor. ayrıca amerikada da gitgide yaygınlaşmakta.
bilim adamlarının da çoğu evrimi gerçeklik olarak kabul eder. evrim darwinden günümüze kadar olan zamanda gerek laboratuvarlarda gerek doğada defalarca gözlemlenmiştir. biraz araştırırsan günümüzde de evrim geçirmekte olan canlıların olduğunu görebilirsin. bi düşünceye zırvalık diyebilmen için mantıken yaklaşman lazım eğer inançlarınla yaklaşıyorsan başına "bence" kelimesi getirip diğer insanların düşüncelerine saygılı olacaksın. mantıken baktığımızda "dünyanın 6 günde yaratılması" mı yoksa "delillerle açıklanmış bir gerçeklik" mi kulağa daha mantıklı gelir. insanlar tanrıya kızdıkları veya ona düşman oldukları için ateist olmuyor. bi ateist din düşmanı olabilir ama bu aynı zamanda insanlığa düşman olduğunu göstermez. yazıyı yazan kişi düşüncesini bizimle paylaşmış. kimin neye inanacağı-inanmayacağı yine kendine bağlı.
inanç yine senin inancın istersen krem peynire tap ama diğer insanların düşüncelerine saygılı ol
hz. muhammed "ilim çinde de olsa gidip alınız"