Tekil Mesaj gösterimi
  #29 (permalink)  
Alt 11.04.10, 23:29
Nicotinal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Nicotinal
Ergen Baykuş

Kaydolma: 16.12.09
Erkek
Teşekkürler: 49
Üyeye 43 kez teşekkür edildi
Standart Cevap: Şeriat Nedir ?

NoMaD demiş ki:
- Peki kardeşim,
"..tarih boyunca en çok ikilik çıkartılan içten bölünmeye çalışılan kamplaştırılan devlet bizizdir buna rağmen 800 yıldır bu topraklardayız ve bizi kimse 2 günde yokedemedi.."
Evet bu sözüne katılıyorum Anadolu topraklarında kendi kimliğimizi koruyabilmeyi başardık. Bir de doğudaki Türk dediğimiz kardeşlerimize bakalım: Mesela Azerbaycan.
Neredeyse tamamen Ruslaşmış, kimliklerinden vazgeçmiş, kapitalist para düşkünü bir halkı vardır.
Sadece onlar değil Kıbrıstakiler, Kazaklar,...vb.
Bunlar hala bizler Türk soyundan geliyoruz diyorlar değil mi? Evet.
Şimdi Macaristan'ı düşün. Zamanında ne çok Türk vardı değil mi oralarda. Ama sonra ne oldu? Bir şekilde hristiyanlığı benimseyip yarım asır içinde kendi kimliklerini kaybettiler. Zaten bunu biliyorsundur.
Bunlar kadar yer yöre kaybettik ve sebebi de millet.
Hadi varsay Kurtuluş savaşını kaybetmiştik diyelim. Ne diyeecektik? İktidarı mı suçlayacaktık yine?
Neyse kardeşim anlaşılan ikimizde fikirlerimizden dönmeye niyetli değiliz. Kalbini kıracak laf ettiysem af ola.
Macaristanda hatırı sayılır bi Türk nüfusu var fakat bunlar hristiyanlaşmış ordaki topluma adapte olmuş insanlar o yüzden onlar üzerinden bişey söylemek zor ama gagavuz Türklerinin 1. Dünya savaşında osmanlıya yardım ettiği ile ilgili bi makale okumuştum hristiyanda olsa Türk Türktür..Aslına bakarsan farklı şeyler söylemiyoruz bu topraklarda bu insanlarda biziz aslında arada fark yok ama sıkıntılı bi anda hangisinin daha önemli olacağını konuşmak lazım..Fikir alışverişinde kalp kırılmaz yinede nezaket buyurup sormuşsun teşşekkür ederim..
Teşekkür Edenler: