Konu
:
Şeriat Nedir ?
Tekil Mesaj gösterimi
#
26
(
permalink
)
11.04.10, 16:47
Nicotinal
Ergen Baykuş
Kaydolma: 16.12.09
Erkek
Teşekkürler: 49
Üyeye 43 kez teşekkür edildi
Cevap: Şeriat Nedir ?
NoMaD
demiş ki:
-
Muhalefet olmak için kendini ne kadar zorluyorsun ya da nasıl konuyu hümanizme kadar bağlıyorsun şaşıyorum doğrusu. Sen şimdi diyorsun ki Anadolu'yu kanla aldık yine kanla veririz. Bir bak bakalım senin gibi düşünen kaç kişi var. Bir bak bakalım çevrendeki kaç insan kapitalizmin büyüsüne kapılmış ve güçlünün yanına geçmeye meyilli?
Şimdi dersin ki "bir kaç kişi dışında hiç yok." Bir de bu durumun 20 yıl boyunca ilerlediğini düşün kapitalizmin, materyalizmin oluşturduğu bir toplum haline geldiğimizi düşün. Sen daha "çık" diyemeden ülkeni 10'a 20'ye bölerler. Yani işin hümanizmle uzaktan yakından alakası yok! İş devletin vatanın meselesi yine. Çok kitap okudum diyorsun, o halde ikiliklerin çıktığı ülkelerin ne kadar kolay sürede yıkıldıklarınıda biliyorsundur.
Onun için: Sen istersen bütün dünyaya hakim ol eğer içinde huzur yoksa iki güne kalmaz tarihe gömülürsün. Ondan sonra gruplar kendi köşelerine çekilip kendi vatanlarını kurarlar genellikle. Ama önce içteki hainleri, bozgunculuk çıkaracakları fln hepsini ayıklarlar çünkü bilirlerki temeli sağlam olmayan vatan uzun ömürlü olamaz.
Hep söylüyorum hala da söylüyorum bir
VATANIN
temeli toprakla oluşmaz milletle oluşur.
[/COLOR]
Kardeş kendimi zorlamıyorum zorlayacak bişey de göremiyorum sadece fikirlerimi söylemeye çalışıyorum.Çok kitap okuyorum falan demedim konu ile ilintili çok kitap okudum dedim..Sonra kapitalizmin materyalizmin oluşturdğu bir toplum olsak demişsin ki böyle bir şey mümkün değildir en azından bu ülkede mümkün değildir.Maddecilik dinimizle taban tabana zıt bir felsefi teoridir ve vuku bulabileceği son ülkelerden biri biziz bunun sebebide yüzde 98'i müslüman bir toplumda materyalizmden bahsetmek heralde hayalcilik olur.."o halde ikiliklerin çıktığı ülkelerin ne kadar kolay sürede yıkıldıklarınıda biliyorsundur.
Onun için: Sen istersen bütün dünyaya hakim ol eğer içinde huzur yoksa iki güne kalmaz tarihe gömülürsün." Demişsin fakat tarih boyunca en çok ikilik çıkartılan içten bölünmeye çalışılan kamplaştırılan devlet bizizdir buna rağmen 800 yıldır bu topraklardayız ve bizi kimse 2 günde yokedemedi..Millet önemsizdir diyemem önce insan önce millet derdim tabi amerikan vatandaşı olsaydım.Oysa ben bir Türk evladıyım ve atalarımdan emanet vatanımdan daha önemli hiç bir şey göremiyorum bu benim fikrim..Katılırsan veya katılmazsın sana kalmış herkes aynı şeyi düşüncek diye bişey yok ayrıca anadoluyu kanla aldık kalnla veririz falanda demedim bu söz çok sevdiğim bir yazara ait bu topraklar dünyanın en çok kanla sulanan toprakları..Aksini mi iddia ediyosun anlamadım fakat bi kaç kişi değil bu ülkede 80 milyon insan da senin gibi düşünse benim fikrimi değiştiremez..Benim yanımda güçlünün yanına geçmeye çalışan kimse yok güçlü olmaya çalışan bunu da ülkeleri için isteyen insanlar var.Senin çevrendekiler öyleyse dilerim bunu düzeltebilirsin..İşte bu yüzden önce vatan diyorum millet hata yapabilir hepsi şahsi menfaatleri için seni sırtından vurabilir.Dün kazma kürekle savaşan bir milletimiz vardı bugün bi torba kömüre oy veriyorlar bu yüzden halkçı değil vatancı bir ideolojim var..
Nicotinal
Profil bilgileri
Özel mesaj gönder
Yazdıklarını göster