Tekil Mesaj gösterimi
  #25 (permalink)  
Alt 11.04.10, 12:03
NoMaD - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
NoMaD
Uzman Baykuş

Kaydolma: 25.07.09
Erkek
Teşekkürler: 283
Üyeye 162 kez teşekkür edildi
Standart Cevap: Şeriat Nedir ?

Nicotinal demiş ki:
- Devleti devlet yapan bağımsızlığı ve bölünmez bütünlüğüdür vatan toprağının kutsallığını hiçe sayan bir millet vatandan önemli olamaz..Milletler hata yapabilir ihanet edebilir ve toprağın kutsallığına karşı durabilirler ama dünden bugüne süregelen kültürleri dışında sahip oldukları tek şey vatanlarıdır.Yine söylüyorum Türk kültüründe vatan toprağının kutsallığı başka hiçbirşeyle kıyaslanmaz ve bu 100-200 yıllık değil binlerce yıllık gelenektir..Topraklar uğruna savaş vermedikte ne için verdik ?? Diğer sayabileceğimiz her etken vatan toprağına denk gelecektir emin ol..Bunun üzerine onlarca kitap okudum genel olarak bağımsızlık mücadelesinin her evresinde bu gerçekler su yüzüne çıkmıştır.İlk insandan biraz önce doğan bir bebeğe kadar herkes kendine bir yurt edinmek istemiştir bunun için herşeylerini feda etmişlerdir.Savaşlar ve barışlar da bunun üzerine inşa edilmiştir.Bağımsızlığımız ve egemenliğimiz bölünmez bütünlükle atalarımızdan miras topraklarla gücünü yineleyecektir.Heleki böyle bir zamanda içerde ve dışarda bu kadar fazla düşman varken mensubu oldğum milletimin vatan toprağından daha kıymetli olması fikri mantıklı değildir.Söylemek istediğim ben bu vatandan daha kıymetli değilim ve bu milletin gerçekten bi parçası olan hiç kimsede kendini bu topraklardan daha üstün göremez.Anadolu dünyanın en fazla kanla sulanan toprağıdır buraları ne almak kolay oldu nede buralarda kalmak kolay..Bunu bilinçaltımıza iyice yerleştirmemiz gerekirken gereksiz hümanizmin pençesine düşmem kusura bakma..
Muhalefet olmak için kendini ne kadar zorluyorsun ya da nasıl konuyu hümanizme kadar bağlıyorsun şaşıyorum doğrusu. Sen şimdi diyorsun ki Anadolu'yu kanla aldık yine kanla veririz. Bir bak bakalım senin gibi düşünen kaç kişi var. Bir bak bakalım çevrendeki kaç insan kapitalizmin büyüsüne kapılmış ve güçlünün yanına geçmeye meyilli?
Şimdi dersin ki "bir kaç kişi dışında hiç yok." Bir de bu durumun 20 yıl boyunca ilerlediğini düşün kapitalizmin, materyalizmin oluşturduğu bir toplum haline geldiğimizi düşün. Sen daha "çık" diyemeden ülkeni 10'a 20'ye bölerler. Yani işin hümanizmle uzaktan yakından alakası yok! İş devletin vatanın meselesi yine. Çok kitap okudum diyorsun, o halde ikiliklerin çıktığı ülkelerin ne kadar kolay sürede yıkıldıklarınıda biliyorsundur.
Onun için: Sen istersen bütün dünyaya hakim ol eğer içinde huzur yoksa iki güne kalmaz tarihe gömülürsün. Ondan sonra gruplar kendi köşelerine çekilip kendi vatanlarını kurarlar genellikle. Ama önce içteki hainleri, bozgunculuk çıkaracakları fln hepsini ayıklarlar çünkü bilirlerki temeli sağlam olmayan vatan uzun ömürlü olamaz.
Hep söylüyorum hala da söylüyorum bir VATANIN temeli toprakla oluşmaz milletle oluşur.
[/COLOR]