Konu
:
Şeriat Nedir ?
Tekil Mesaj gösterimi
#
23
(
permalink
)
11.04.10, 03:10
Nicotinal
Ergen Baykuş
Kaydolma: 16.12.09
Erkek
Teşekkürler: 49
Üyeye 43 kez teşekkür edildi
Cevap: Şeriat Nedir ?
NoMaD
demiş ki:
-
Yazdığımı tam okumuyorsun galiba. Devleti devlet yapan bulunduğu kara parçası değildir devleti devlet yapan millettir. Söylediğini anlıyorum ama hepsinin temelinde millet yatar. Eğer sırf topraklar uğruna savaş verseydik sömürgeci devletlerden bir farkımız kalmazdı. Anladın mı?
Yani anlatmak istediğim şu: Bütün avrupayı himayemiz altına aldığımızı hayal et. Herkesten daha fazla toprağın var. Birçokta düşmanın var. Ama senin onlarla savaşacak cesaretli tek bir askerin yok. Halkın eğlenceye rahata dalmış dünyadan bir haber. Şimdi bir bu yönden tekrar bak bakalım senin için hala devlet mi önemli millet mi?
Devleti devlet yapan bağımsızlığı ve bölünmez bütünlüğüdür vatan toprağının kutsallığını hiçe sayan bir millet vatandan önemli olamaz..Milletler hata yapabilir ihanet edebilir ve toprağın kutsallığına karşı durabilirler ama dünden bugüne süregelen kültürleri dışında sahip oldukları tek şey vatanlarıdır.Yine söylüyorum Türk kültüründe vatan toprağının kutsallığı başka hiçbirşeyle kıyaslanmaz ve bu 100-200 yıllık değil binlerce yıllık gelenektir..Topraklar uğruna savaş vermedikte ne için verdik ?? Diğer sayabileceğimiz her etken vatan toprağına denk gelecektir emin ol..Bunun üzerine onlarca kitap okudum genel olarak bağımsızlık mücadelesinin her evresinde bu gerçekler su yüzüne çıkmıştır.İlk insandan biraz önce doğan bir bebeğe kadar herkes kendine bir yurt edinmek istemiştir bunun için herşeylerini feda etmişlerdir.Savaşlar ve barışlar da bunun üzerine inşa edilmiştir.Bağımsızlığımız ve egemenliğimiz bölünmez bütünlükle atalarımızdan miras topraklarla gücünü yineleyecektir.Heleki böyle bir zamanda içerde ve dışarda bu kadar fazla düşman varken mensubu oldğum milletimin vatan toprağından daha kıymetli olması fikri mantıklı değildir.Söylemek istediğim ben bu vatandan daha kıymetli değilim ve bu milletin gerçekten bi parçası olan hiç kimsede kendini bu topraklardan daha üstün göremez.Anadolu dünyanın en fazla kanla sulanan toprağıdır buraları ne almak kolay oldu nede buralarda kalmak kolay..Bunu bilinçaltımıza iyice yerleştirmemiz gerekirken gereksiz hümanizmin pençesine düşmem kusura bakma..
Nicotinal
Profil bilgileri
Özel mesaj gönder
Yazdıklarını göster