Cevap: Şeriat Nedir ?
[QUOTE=ZooM12;255776][B][I]Başörtü yasağına bende karşıyım fakat;
Sana dediğim gibi Türkiyede laiklik inkılabı yerine oturmamıştır. Tam laik ülkelere bakarsan başörtünün yasak olmadığını görürsün.
Çağdaşlık başörtüsü açmak değil... Çağdaşlık çağa ayak uydurmaktır. Bunu başörtüsünü çıkarmadan da yapabilirsin bkz. Türkiye'de başörtüsünü çıkarmadan yaşayan birsürü kadın var. Floryada ben bunu görebiliyorum
Laik Din ile devlet işlerinin ayrıldığı bir inkılap... Yani insanın dinine kendini bilmiş müslüman sanan başbakanların yozlaşmasını engellemk için atılmış bir önlem.
burası Türkiye ve bundan bahsedemezsin.bu bizdeki baş örtüsü meselesi şeriat rejimine giden basmakalardan bir tanesi.sonra diğer basamaklar olarak Kur-an ın dayattıklarından bahsedecekler?....ki cahil halk kesimi çok fazla. sonra bakacaksın ki kadınlar 22 den sonra dışarı çıkamayacaklar bırak memur olarak çalışmayı.başörtüsünü çıkarmadan çağdaş olabilirsin belki ama büyük bir çelişki içinde olmaktan da kurtulamazsın.
şeriat a gelince. öyle çok fazla bir bilgim yok ama kıssasa kıssas bir rejimin ifadesi.örnek; çalan el kesilir.yakın tarihte de türk bir berberin Allah a küfür etti diye(tabi bunun gerçek olunduğu bilinmiyor.) idam edilmesinin gündeme gelmesi... kelime anlamının ne olduğu beni bağlamaz kusura bakmayın.ama günümüz şeriat örnekleri islam ve emirlerinden çok uzakta. daha doğrusu akılcılıktan çok uzakta.
şeriat ın kelime anlamına bakarak iyi olduğunu savunan ve başörtsüyle de çağdaş olunabilir diyen arkiler bence bir daha düşünün diyorum.
|