Tekil Mesaj gösterimi
  #18 (permalink)  
Alt 10.04.10, 14:03
NoMaD - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
NoMaD
Uzman Baykuş

Kaydolma: 25.07.09
Erkek
Teşekkürler: 283
Üyeye 162 kez teşekkür edildi
Standart Cevap: Şeriat Nedir ?

Nicotinal demiş ki:
- Kardeş muhabbetinize karışmak istemiyorum ama bu fikrine katılmadğımı belirtmek isterim millet nası vatan'dan daha önemli olabilir ?? Vatansız bir millet sana ne ifade ediyor acaba ?? Bizim kültürümüzde böyle bir şey yoktur Türkler binlerce yıllık geleneklerinde hep önceliği vatanlarına vermişlerdir göçtüğü her yer kutsaldır ve onun yurt edindiği yerin kutsallığı bir insanın veya bir milletin kutsallığıyla karşılaştırılamaz bile..
Vatan her türlü şekilde elde edilebilir kardeşim. Mandayla, birilerinin himayesinde olarak...vb. Hiç bir zaman geçmişteki atalarımız vatanı milletin önüne koymamıştır. Eğer öyle birşey olsaydı göç de etmezlerdi zaten. Oğuz Kağan'ın "Türklük Duası"na bak en iyi örnek olarak. Hep milletine seslenir hep milleti için dua eder. Vatan toprağı için savaşsın ama önce kendi içinde barışı sağlasın der.
Sen millet olarak bir sıfatın olmazsa isterse koca ortadoğu senin olsun iki güne bölünürsün. Onun için söyledim.

ZooM12 demiş ki:
- Başörtü yasağına bende karşıyım fakat;

Sana dediğim gibi Türkiyede laiklik inkılabı yerine oturmamıştır. Tam laik ülkelere bakarsan başörtünün yasak olmadığını görürsün.
Çağdaşlık başörtüsü açmak değil... Çağdaşlık çağa ayak uydurmaktır. Bunu başörtüsünü çıkarmadan da yapabilirsin bkz. Türkiye'de başörtüsünü çıkarmadan yaşayan birsürü kadın var. Floryada ben bunu görebiliyorum

Laik Din ile devlet işlerinin ayrıldığı bir inkılap... Yani insanın dinine kendini bilmiş müslüman sanan başbakanların yozlaşmasını engellemk için atılmış bir önlem.

UyarıGörmek için lütfen buradan üye olunuz.

bu konu hakkında mesaj yazmıştım ordan bakarsan daha iyi olur.
Hah. İşte laikliği dinde özgürlük olarak ele alınırsa zaten sorun yok.
İki üç cahil cüvela çıkıp "din elden gidiyor" diye bağırınca halk arasında zaten kaybolurlar böyle bir durumda. Ama iki üç kalpazan çıkıp "Türkiye laiktir laik kalacak" deyip kız öğrencilerin başını açıyorsa işte bölünme o zaman başlar. Kimse göremiyor ki nasıl insanımızın oyuna geldiğini. Arkadan kemalist diye geçinenlere ver gazı; köydeki dindarım diye geçinen cahil dar kafalılara ver gazı iki taraf birbirini yesin ondan sonra bu halk neden ilerlemiyor?
Açın gözünüzü bir bakın arakadaşlar. Sağdamısınız, solda mı? Yoksa arada kalan halkın arasında mı?