10.04.10, 08:25
|
|
V.I.P.
|
|
Kaydolma: 28.01.10
Erkek
Teşekkürler: 69
Üyeye 493 kez teşekkür edildi
|
|
Cevap: Şeriat Nedir ?
|
NoMaD demiş ki: |
|
|
|
|
|
|
|
-
Başörtüsü yasağı ne oluyor peki? Hem müslüman hem çağdaş ol demek kızların başının zorla açılması mıdır?
Laik devlet anlayışı dinde özgürlükse buradaki özgürlük nerede?
Fransa konusunu açacağını bekliyordum zaten. Hatırlatırım Fransa daha 1 sene öncesine kadar başörtüsü ya da diğer bütün dini sembollere izin hakkı tanıyordu. Zaten değiştirmelerinin sebebi de başörtüsü yanlılarının sürekli aynı devleti örnek göstermesidir.
Atatürk boşuna mı din derslerini okullarda zorunlu ders olarak ekletti? Bilmiyor muydu sanki din derslerini koymasa milletin elbet bir şekilde tarikat okullarına çocuklarını yollayacağını.
İşte bütün bunları bilenler, neyin ne amaçla yapıldığını bilenler sırf vatana ihanet ve şahsi menfaatleri uğruna bu ülkeyi böldüler hem de Atatürk'ü, dini ve laikliği kullanarak. Herkes diyor ki benim dediğim doğru. Herkes der oldu ki bu kişi benim liderimdir ebediyette kadar tek önderim olacaktır. Yazık.
Ortada vatandan bile daha mühim eriyip yok olan birşey varsa o da milletimizdir!
Şucu bucu değil Devletçi bir zihniyet gerekli bu millete ama bu gidişle bırakın devleti daha kendi kendini kurtaramayan bir millet haline geliriz bu gidişle.
|
|
|
|
|
|
Başörtü yasağına bende karşıyım fakat;
Sana dediğim gibi Türkiyede laiklik inkılabı yerine oturmamıştır. Tam laik ülkelere bakarsan başörtünün yasak olmadığını görürsün.
Çağdaşlık başörtüsü açmak değil... Çağdaşlık çağa ayak uydurmaktır. Bunu başörtüsünü çıkarmadan da yapabilirsin bkz. Türkiye'de başörtüsünü çıkarmadan yaşayan birsürü kadın var. Floryada ben bunu görebiliyorum
Laik Din ile devlet işlerinin ayrıldığı bir inkılap... Yani insanın dinine kendini bilmiş müslüman sanan başbakanların yozlaşmasını engellemk için atılmış bir önlem.
bu konu hakkında mesaj yazmıştım ordan bakarsan daha iyi olur.
|