Tekil Mesaj gösterimi
  #1 (permalink)  
Alt 09.04.10, 13:05
-KaRaNT!Na- - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
-KaRaNT!Na-
V.I.P.
 
Kaydolma: 28.01.10
Erkek
Mesajlar: 1.666
Teşekkürler: 69
Üyeye 493 kez teşekkür edildi
Thumbs up 'İlk milli tank Altay'

Radikal, milli imkânlarla üretilecek ilk milli tank Altay'ın temsili çizimine ulaştı.

UyarıGörmek için lütfen buradan üye olunuz.


Projenin imza töreni 30 Temmuz 2008'de Başbakan Tayyip Erdoğan'ın da katılımıyla gerçekleştirilmişti. Altay ismini, Kurtuluş Savaşı'nda İzmir'e giren birliklerin başındaki Tümgeneral Fahrettin Altay'dan aldı.

OTOKAR'ın ana yükleniciliğindeki projede; ASELSAN, Volkan-2 atış kontrol ve komuta kontrol, muhabere sistemlerini; Güney Koreli Rotem firması bazı alt sistemleri; Makine Kimya Endüstrisi Kurumu (MKEK) M60 T tanklarına da takılan 120 milimetre 55 kalibre ana silah sistemini; Roketsan ise modüler zırh paketi uygulamasını gerçekleştirecek.

HEDEF 2015
Savunma Sanayi Müsteşarlığı (SSM), bu projenin gerçekleşmesi ve 2015 yılına kadar ortaya bir tank prototipinin çıkması için 500 milyon dolar bütçe ayırdı. Proje sonunda yeni bir ihale açılacak ve seri üretimi bu ihaleyi kazanan kurum ya da kuruluş gerçekleştirecek. İlk etapta 250 adet tank üretilmesi planlanıyor. Bu rakam Türk Silahlı Kuvvetleri'nin ihtiyaçları doğrultusunda artabilecek.

FİKRİ HAKLAR TÜRKİYE'NİN
'Altay'ın tasarım, geliştirme, entegrasyon, test ve üretimine ilişkin tüm bilgi ve dokümanları içeren ve tankın seri üretimine temel teşkil edecek bir teknik veri paketi hiçbir kısıtlama olmaksızın ve tüm hakları ile Türkiye'ye ait olacak.
(Radikal)
Alıntı ile Cevapla
Teşekkür Edenler:
Sponsor