Konu: Model uçak
Tekil Mesaj gösterimi
  #6 (permalink)  
Alt 20.02.07, 14:10
ZipMaker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
ZipMaker
İlk KeLBaYKuŞ!
 
Kaydolma: 28.08.06
Erkek
Mesajlar: 12.101
Teşekkürler: 516
Üyeye 12.629 kez teşekkür edildi
Standart Kitler ve ARF’ler:

Kitler ve ARF’ler:

Bu güne kadar uçak modelleri kit formunda geliyorlardı, (kit=içinde bir çok parça, kullanım kılavuzu, plan ve gerekli bazı hırdavatla dolu olan bir kutu) Modeli uçurmaktan ziyade bir çok insan için parçaları bir araya getirerek model uçağı ortaya çıkarmak hala çok heyecan vericidir. Bu imalat bir iki hafta veya aylar sürebilir ve birçok hobi el aleti gerektirir.

Birçok nedenden dolayı modelciler ARF dediğimiz yapılmış modelleri tercih etmeye başlamışlardır. Bu sebeplerden biri de zamandır. İnsanlar radyo kumanda modelciliğine ayırabildikleri zamanı inşaat yaparak değil, uçarak harcamak istemektedirler.Gerçekten ARF ler yeni başlayanlar için çok uygundur. Çünkü modeller fabrikada hazırlanmıştır ve bir çok kit'te olduğu gibi kaliteli malzeme kullanılarak doğru yapılmışlardır ve siz bunu bilirsiniz. Modeli yaparken yüreğinizi ve ruhunuzu ortaya koymadığınız için uçarken diğerleri gibi gergin ve huzursuz olmazsınız. Ve model uçak kullanmayı öğrenmeye çok daha kolay odaklanırsınız. Ve model imalatı için gerekli olan bir çok yeni yetenek geliştirmek için vakit harcamak zorunda kalmazsınız



Aşağıda yapım derecelerine göre adlandırılmış modellerle ilgili bilgi bulacaksınız.



A.R.F. Almost-Ready-to Fly:

Bir çoğu 16-20 saat gibi bir montaj işçiliği zamanında uçabilir hale gelir. Ana birleşenleri kanat parçaları, gövde, kuyruk kanadı ve kuyruk dikmesi tamamen yapılmış ve kaplanmıştır. Siz kanatları birleştirip motor iniş takımı ve radyo ekipmanının montajını yaparsınız.





A.R.C. Almost-Ready-to Cover:

ARF’ler gibi yapılmış ana parçalardan oluşur. Fakat bu tarz kitlerde siz tahtadan yapılmış parçaları görürsünüz. Zevkinize göre kaplamak artik sizin işiniz, uçağınız tamamen sizin seçtiğiniz renklerden oluşan bir görünüme sahip olacaktır. Yeni başlayanlar için dezavantajı kaplamak için harcanacak ekstra zaman olacaktır.





R.T.F. Ready -To-Fly:

Uçmaya hazır kitler. Kutuyu açtıktan yarım saat sonra uçabilecek kadar ileri düzeyde imal edilmiş bir model uçak istiyorsanız bu tarz kitlerden almanız gerekiyor. Hala yapılacak birkaç şey vardır fakat bir ARF için harcadığınız zamandan çok daha kısa bir sürede uçuş pistine gidebilirsiniz. Bazı kitlerde radyo kumanda cihazı bile kitin içindedir.



Uçağınızın Büyüklüğünü Seçerken:

Genellikle bir uçağın büyüklük ölçüsü, uçağı başarıyla uçurabilecek motorun kübik inch olarak hacmiyle belirlenir.



En popüler boylar

20 lik (0.20-0.36 kübik inch hacim gerektiren model uçaklar)

40 lik (0.40-0.46 kübik inch hacim gerektiren model uçaklar)

60 lik (0.60-0.75 kübik inch hacim gerektiren model uçaklar) gibidir. Fakat 0.049 gibi çok küçük veya dev diye adlandırdığımız büyük ölçekli uçaklarda çok miktarda bulunur. Eğitim uçakları genellikle 40 lık diye adlandırdığımız kategorinin içindedir. 40 lik uçaklar yeteri kadar kararlı uçabilir, çok iyi olmayan havalarda bile kullanılabilir ve yeni başlayan modelciler için de fiyatları da uygundur. 60 lık eğitim uçakları da vardır. Daha kararlı ve kolay uçarlar ve havada daha kolay görülmeleri gibi avantajları vardır. Büyük olmaları ise taşıma açısından dezavantajdır.
Alıntı ile Cevapla