Tekil Mesaj gösterimi
  #1 (permalink)  
Alt 08.03.10, 19:08
ViCToR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
ViCToR
Haber Müdürü
 
Kaydolma: 24.01.10
Erkek
Mesajlar: 1.712
Teşekkürler: 83
Üyeye 493 kez teşekkür edildi
Yeni Bir gecede 500 kişiyi kestiler

UyarıGörmek için lütfen buradan üye olunuz.

Nijerya'nın Plateau eyaletinde bir grubun silahlarla ve palalarla üç köye düzenlediği saldırıda yüzlerce kişinin hayatını kaybettiği bildiriliyor. Nijerya devlet başkanı, olaylar nedeniyle güvenlik güçlerini harekete geçirdi.

Nijerya'daki etnik gerilim dün şiddet olaylarına dönüştü. Reuters haber ajansı başkent Jos'un güneyindeki Dogo Nahawa'ya düzenlenen saldırıda, saldırganların sabaha karşı köyleri basarak ilk önce havaya ateş açtıklarını, daha sonra da evlere girerek çoğunluğu kadın ve çocuk yüzlerce kişiyi palalarla keserek öldürdüklerini bildirdi.

AFP ajansı da görgü tanıklarına dayandırdığı haberinde, saldırıdan kaçmak isteyenlerin köylerin etrafına konulan kapanlar ve ağlara takıldıklarını söyledi. Saldırganların, kapanlara ve ağlara takılan köylüleri öldürdükleri belirtildi.

Resmi açıklamaya göre, olaylarda en az 500 kişi hayatını kaybetti. Yardım kuruluşlarının yetkilileri ise ölü sayısının şu ana kadar 200-250 civarında olduğunu söyledi.

Jos kenti yakınlarında bulunan Rotsot ve Zat köylerinde saldırganlar ayrıca onlarca evi de ateşe verdiler.

Nijerya'da bir süredir Müslüman ve Hıristiyan gruplar arasında tansiyon yükseliyordu. Hıristiyan Berom grubunu hedef alan saldırıyı Müslümanların düzenlediğinden düzenlediğinden şüpheleniliyor. Ocak ayındaki seçimlerden sonra yaşanan şiddet olaylarında da yüzlerce kişi hayatını kaybetmişti.

Kasım 2008'de yine aynı bölgede Müslümanlar ile Hıristiyanların arasındaki çatışmalarda 1,000'e yakın kişinin hayatını kaybetmesi üzerine devlet başkanı bölgeye asker göndermek zorunda kalmıştı.
Alıntı ile Cevapla
Sponsor