Tekil Mesaj gösterimi
  #5 (permalink)  
Alt 14.02.07, 11:03
ZipMaker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
ZipMaker
İlk KeLBaYKuŞ!
 
Kaydolma: 28.08.06
Erkek
Mesajlar: 12.101
Teşekkürler: 516
Üyeye 12.629 kez teşekkür edildi
Standart Özgeçmiş çeşitleri

KRONOLOJİK ÖZGEÇMİŞ

DİKKAT ETMENİZ GEREKENLER...

En son işinizden başlamak üzere geriye doğru işlerinizi sıralayınız. En son işinize en çok yeri verdiğinizden emin olun
Sadece son on yıllık veya son üç veya dört pozisyonu detaylı olarak açıklayın. Daha önce çalıştığınız pozisyonlar, başvurulan pozisyonla doğrudan ilgili ise özgeçmişinizde yer verin.
Gün ve ayı belirtmektense sadece çalışılan yıl aralığını belirtin. Bu tip detayları mülakat sırasında belirtebilirsiniz.
Uzun süre çalıştığınız fırmadaki değiştirdiğiniz her pozisyonu belirtmek zorunda değilsiniz.
Bulunduğunuz değişik pozisyonlarda aynı fonksiyonları yerine getirdiyseniz, bu fonksiyonları tekrar tekrar yazmak yerine son pozisyonlarınızda gösterin.
Pozisyon açıklamalarında sadece kısa ve öz bilgilere yer verin.
Başvurduğunuz pozisyonun belirlenmiş olan niteliklerine uygun bilgileri özellikle son pozisyonunuzu da detaylı olarak belirtin.
Eğer eğitiminiz (üniversite mezuniyetiniz, son beş sene içerisinde ise) en üstte yer verebilirsiniz. Tecrübenizin daha ön planda olması gerekiyorsa, eğitiminiz ile ilgili bölüme özgeçmişinizin sonunda yer vermelisiniz.

FONKSİYONEL ÖZGEÇMİŞ

DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

Uzman olduğunuz alanı belirleyen ve kısaca tanımlayan üç veya dört paragraf oluşturun.
Bu paragrafları önem ve öncelik sırasına göre sıralayın.
Her fonksiyonel alan için başarılarınızı veya projelerinizi sıralayın.
Uzmanlık alanınızla ilişkilendirilebilecek profesyonel olmayan iş dışı niteliklerinizi de belirleyin ve önem sırasına göre belirtin.
Eğer son beş sene içersinde üniversiteden mezun olduysanız en üste, aksi taktirde özgeçmişinizin en altında eğitim durumunuza yer verin.
Çalıştığınız iş yerlerini, firma ismi, yer ve pozisyonu ihmal etmeden kısaca belirtin.

HEDEFE YÖNELİK ÖZGEÇMİŞ

DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

Hedefe yönelik özgeçmiş oluşturabilmek için kesinlikle profesyonel bır iş ve kariyer hedeflerinizin var olması gerekir. Aksi taktirde, bu tip bir özgeçmiş formatı size yarardan çok zarar getirecektir.
Nitelikleriniz ve başarılarınız kesinlikle iş hedefıniz ile doğru orantılı ve destekleyici boyutta olmalı, başarı ve nitelikleriniz kısa ve amaca yönelik olmalıdır. Yedi veya sekiz paragraf yeterli olabilir.
Belirlenmiş nitelikleriniz "Ne yapabileceğiniz sorusuna tam olarak karşılık verebilmelidir." Başarılarınız ise şimdiye kadar ne yaptığınız sorusuna sağlıklı ve bütünleyici cevap verebilmelidir.
Profesyonel tecrübeniz ve eğitiminiz kesinlikle arka planda yer almalıdır. Bunun için özgeçmişinizin en alt kısmını kullanmalısınız.
Özgeçmiş Tek Sayfa kuralına uymalıdır.
Yeni mezunların, nitelikleriniz ve başarılarınız kısmına, stajlarında elde ettikleri tecrübelerini yazmaları yeterlidir.
Alıntı ile Cevapla