|
Uchihaİtachi demiş ki: |
|
|
|
|
|
|
|
- .Bir ayet derki Allahtan başka yüküm veren biz den degildir.(Böle hatırlıyorum)
.
|
|
|
|
|
|
O zaman şeriat dönemindeki padişahlarla haşa Allah mı oluyor!!!!!???... O dönemde emir verenler yasa çıkaranlar hep padişahlar.
ki şeriat kurallarının bana göre müslümanlıkla alakası yok.
Dinimiz özgür bir dindir.Kimse kimseye zorla döverek aşşağılayarak ibadet ettiremez. Ama bu öyle mi? Tabiki hayır. şeriatla yönetilen ülkelere bir bak. Kadınlar hep eziliyor zorla oruç, namaz kıldırılıyor. Erkekler hep yüceltiliyor. Kadınların dışarı çıkması (zorunlu durumlar hariç) bile yasak.. Padişah istediğe hapis istediğine idam cezası veriyor.Bu nasıl bir din anlayışı. Hangi kitapta bu yazıyor?
Eğitime önem verilmiyor kızlar okula yollanmıyor.!. Düşünün neden bu milletler çok geri kalmış? "İlim için akıtılan mürekkep, şehit kanından daha değerlidir"
"Dinde ikrah (zorlama) yoktur." (Bakara / 256)
"Rabbin dileseydi, yeryüzünde bulunanların hepsi kesinlikle inanırlardı... Durum böyleyken inanmaları için insanları sen mi zorlayacaksın." (Yunus / 199)
"Öğüt ver, çünkü sen ancak bir öğütçüsün. İnsanlar üzerine musallat (rahatsız eden, ısrar eden) değilsin." (Gaşiye / 188)
"Yoksa Allah'tan başka şefaatçılar mı edindiler? De ki; şefaat tümden Allah'ındır." (Zümer / 43, 44)
İslam en güzel laiklikle yaşanır. En mükemmel laiklikle yaşanır. Laiklik kalktı mı münafıklık devreye girer. Adam Müslüman olmadığı halde Müslümanım demeye başlar o zaman. Zor girer artık, zora dayalı bir din anlayışı girer. Yani diyorlar ya sokak baskısı falan denilen bir şey var. Onun gibi bir şey olur o zaman. Laiklik kalktı mı onun anlamı budur. Laiklikte ne olur. Ermeni açık açık Ermeniliğini anlatır, yaşar, gider kilisesinde ibadetini yapar. Yahudi gider Musevi, sinagogta ibadetini yapar. Hristiyan gider kilisede ibadetini yapar. Müslüman da gider camide namazını kılar. Kimse de kimseye müdahale etmez. Herkes birbirine saygılıdır, sevecendir. Dinsiz de ben dinsizim arkadaş der. Haşa, bizim için kabul edilir bir yanı yok tabi ki ama, yani ateist de diyebilir bunu, mesela bir komünist de ben komünistim diyebilir. İşte laiklik de bunu sağlar. Laiklik kalktı mıydı ne olur? komüniste sorarsın sen nesin? Elhamdülillah Müslümanım diyecek. Şimdi bu din mi bu? Bu münafıklık işte, adamı samimiyetsizliğe ve sahtekarlığa itmiş oluyorsun. Adam açık açık söylesin samimi ve dürüst olarak ben komünistim desin. Ateistim desin ve devlet ona şefkat göstersin, korusun, kollasın, birinci sınıf vatandaş olsun bu insan. Yani inancından düşüncesinden dolayı bir insanı aşağılamak olmaz. Yaşam hakkını elinden almak hiç olmaz. Demokratik haklarını elinden almak hiç olmaz. Çünkü adam dürüst. Allah onu öyle yaratmış inancı o. Allah zaten Kuran’da diyor. Müşrikler olacak diyor. Allah’a inanmayanlar olacak diyor. Var diyor bunlar diyor Allah. Bunu yaratan kim, Allah yaratıyor. İstesem hepinizi dindar yapardım diyor Allah. Şeytandan Allah’a sığınırım. Hepinizi Müslüman yapardım diyor. Bir hikmete binaen Allah onları o şekilde yaratıyor. İşte laikliğin faydası herkese hürriyet getirmesidir. Din ile laiklik tam bir uyum halindedir. Osmanlı döneminde de olmuştur bu, bundan sonra da olacaktır