Ankara'da 2010 yılının ilk flaş transferi medya dünyasında yankı buldu. Türkiye Gençlik Kulübü Federasyonu Genel Başkanı ve aynı zamanda AK Parti Çankaya'dan aday adayı olan Gökçek medyaya girdi.
Önceki gün toplanan SES TV yönetim kurulu izlenme oranlarını yukarı çekmek amacıyla alınan ani karar ile Gökçek'i Genel Müdür olarak atadı. Gökçek'in bu transferi Başkent siyasetini ve medya dünyasını etkileyecek önemli bir gelişme olarak yorumlandı.
Ali Sabit Aksoy başkanlığı'nda toplanan yönetim kurulu görevlendirdiği Gökçek'e Genel Müdürlük görevini resmi yazı ile Pazartesi günü verecek.
Öte yandan Gökçek'e bu görevin Ocak ayında teklif edildiği öğrenildi. Ocak ayından bu yana kendisine teklif edilen transferi düşünen Gökçek kararı hafta başında verdiği yakınları ile paylaştığı ifade edildi.
Ses TV’de sessiz bekleyiş
Gökçek'in göreve gelmesiyle SES Televizyonun flaş transferler yapılacağı konuşuluyor. Konuyla ilgili soruları cevaplayan Gökçek, 'SES TV'nin baştan aşağı bir değişikliğe ihtiyacı olduğuna inanıyorum. Yalnız bu değişiklik personel noktasında olmayacaktır. Tartışma, eğlence, yarışmalar, kültür sanat gibi konularda çok ciddi atılımların olduğunu değerli izleyiciler kısa zamanda farkedecektir.' dedi. Bu arada bu gelişmenin duyulmasıyla birlikte SES TV çalışanlarında sessiz bir bekleyiş başladı. Ankara medyasında 'flas' transfer olarak konuşulan Gökçek’in, SES TV çalışanları ile önümüzdeki hafta bir toplantı yapacağı öğrenildi.