02.02.10, 17:50
|
|
Efendi Baykuş
|
|
Kaydolma: 29.03.08
Erkek
Teşekkürler: 89
Üyeye 253 kez teşekkür edildi
|
|
Cevap: cünüp hakkında sorular
|
_Devilmarcry_ demiş ki: |
|
|
|
|
|
|
|
- Ben kendim için sormuyorum herkez için soruyorum hoop duş aldım geçti diye olmuyor neyle oluyor?
|
|
|
|
|
|
Gusül abdesti alman gerek oda şöyle oluyor:
Ağıza su alıp boğaza kadar çalkalamak,
Buruna su çekip yıkamak
Bütün vücudu(iğne ucu kadar kuru yer bırakmayarak)yıkamak
Bunlar farzlarıydı
Guslün Sünnetleri:
Gusle besmele ile başlamak
Gusle niyet etmek
Bedenin herhangi bir yerinde pislik varsa önceden onları yıkayıp temizlemek
Edep yerlerini yıkamak
Gusle başlamadan önce abdest almak
Abdestten sonra evvela üç defa başa,sonra üç defa sağ omuza,üç defa da sol omuza su dökerek yıkanmak ve suyu her döküşte bedenin her tarafına ulaştırmak
Suyu dökünce bedeni oğmak
Ayağının bulunduğu yere su birikiyorsa,abdest alırken ayaklarını yıkamayı sonraya bırakmak.
Gusül nasıl yapılır?
Gusül yapacak olan bir kimse önce besmele okur ve yıkanmaya niyet eder.Ellerini bileklere kadar yıkadıktan sonra edep yerlerini yıkayıp temizler.Bundan sonra sağ avucu ile ağzına 3 kere su alır ve her defasında boğazına kadar ağzının içini iyice çalkalar.Sonra sağ avucu ile burnuna üç kere su çekip her defasında sol eli ile sümkürür ve burnunu temizler.
Bundan sonra yukarıda anlattığım gibi abdest alır .Abdest bitince evvela üç defa başına,daha sonra üç edfa sağ omuzuna ,üç defa da sol omzuna su dökerek yıkanır.Suyu her döküşte ellerinin erebildiği yere kadar vücudunu oğuşturur.İğne ucu kadar kuru yer bırakmamak üzere vücudun her tarafını üç defa iyice yıkar.
İşte bunlarla oluyor
|