19.01.10, 00:56
|
|
Black.Cat
|
|
Kaydolma: 11.09.09
Kadın
Teşekkürler: 1.312
Üyeye 445 kez teşekkür edildi
|
|
Cevap: Arap karikatürünün İsrail yorumu
|
Joannie demiş ki: |
|
|
|
|
|
|
|
- Tarih.... Tarih.... Tarih....
Adı üstünde tarih. Bunlar hep geçmişte kalmış şeyler.
Gözünü birazcık açan biri gerçek dostunu ve düşmanını görebilir. Ayrıca anlatmaya çalıştığın şey ümmetçilik anlayışıdır.
2. dünya savaşında yıkılmıştır.
Ama en tarihten örnek istiyorsan o zaman Fatih Sultan Mehmet... Yavuz Sultan Selim... Bunlar hep Araplarla dost yaşadı.
|
|
|
|
|
|
|
ZipMaker demiş ki: |
|
|
|
|
|
|
|
- Sen hala Suudi Arabistanı ve Arap halkının tarihini araştırmamaya devam et Ekin. Seninki İslam kökenli bir sempatizanlık.
Burada mesele Türkiye'ye besledikleri dostluk değil. Ortak bir dinimiz ve ortak bir düşmanımız var. O da İsrail. Gerçi Araplar'ın derdi Yahudilerle. Devletle de değil. Yani burada mesele dostluk değil, mesele Musevilik ve İslam.
Tekrar söylüyorum, Mekke ve Medine Suudi Arabistan toprağında diye bu insanların sevileceği anlamı çıkarılmamalı. Peygamberimiz Araptır ancak Araplara karşı savaşmış bir insandır. Araplara güvenilmez ve asla Türk milleti Arap halkıyla müttefik olmaz, olmayacaktır. Çekirge bir sıçrar, iki sıçrar. Tarihi iyi araştırın, Hz. Muhammed neden Arabistan'a gönderildi, Arabistan'da neden demokrasi yok, 2010'da bile neden her şey kralın elinde? Kadınların hakları neden kısıtlı?
Bence biraz gözünü açmalısın artık. Sağ ve Arabistan'a 4 günde gitmiş olan büyük deden varsa onla konuş. Tarih ortada, tarihin şahitleri ortada. Kim bu milleti sever?
Wikipedi gibi büyük bir internet ansiklopedisinde her madde için kaynak gösterilmek zorunlu olduğunu hatırlatarak, bu karikatürün Suudi Arabistan'da çizildiğini kanıtlamanı istiyorum.
|
|
|
|
|
|
|
jjjensen demiş ki: |
|
|
|
|
|
|
|
- cnm bak sende haklısın bu konuda.insan sevgisi ve başka bir ırk sevgisi açısından seni takdir ettim. ama iş çıkar işine siyasete gelince herkesin maskesi düşer.bu araplarda öledir bir başkasındada.insan olarak sev ama iş çıkar ilişkisine gelince biraz düşün.arap karikatürü böle yaparak bize sevgisini göstermemiştir israil e düşmanlığını göstermiştir. birde bu yönden düşün. çünkü her yönüyle düşünmen gerek.
|
|
|
|
|
|
jjjensen e katılıyorum çıkar konusunda .. evet iş çıkar işi oldu mu , hep derler babana bile güvenme diye ... ama Araplar dosttur düşmandır konusunda yorum yapmayacağım....ancak tarih dediğinizin içinde yalanlar da vardır doğrular da ... o kitapların tamamı doğru mu sizce ? aynı olayı onca kişi anlatmış ayrı dilden ... e hepsi aynı mı anlatmış ki? hangisi doğru ? bilemezsiniz , ancak istediğinize inanırsınız ... şöyle de birşey var ki millet olarak aldığınızda bir genelleme yapmış olursunuz ki bu da o genellemenin içinden istisnalar çıkacağı gerçeğini köreltmez.millet olarak bizi sevmiyorlar diyelim .. bir iki tane ya da 10 - 20 tanesi seviyor olamaz mı ?
her neyse , sadece bunlar benim düşüncelerim ... okuyanlara teşekkür ederim..öte yandan hak verenlere de , vermeyenlere de .
|