Konu
:
İngiliz Komutan Haklıydı
Tekil Mesaj gösterimi
#
68
(
permalink
)
17.01.10, 22:12
NoMaD
Uzman Baykuş
Kaydolma: 25.07.09
Erkek
Teşekkürler: 283
Üyeye 162 kez teşekkür edildi
Cevap: İngiliz Komutan Haklıydı
HarektOrdusu
demiş ki:
-
Arkadaşım uzun süreye yapılsın diyorsun ama vakit mi vardı bunlar için? Dünya'nın en hareketli olduğu yıllardan bahsediyorsun. Yeni Türkiye'nin binbir türlü derdi var. Musul sorunu var, borçlar var, Hatay var, 2. Dünya Savaşı, bağıra bağıra "ben geliyorum" diyor, bunun yanında millet cahil, dakika da bir ayaklanma çıkıyor, milletimiz hala daha din kavaramının etkisi altında böyle binbir türlü tilkinin içinde 1 yıl dediğin zaman dilimi oldukça lüks kaçıyor. Bak tarih bilgim yüksek diyorsun. Eğer gerçekten öyleyse (zaten aksini düşünmüyorum) lütfen Mustafa Kemal'in bulunduğu zamanın şartlarını da düşün. Yurdun düşmandan temizlenmiş olması önemli değil. Atatürk'ün sözü var. Yurt düşmandan temizlendikten sonra "Asıl savaş şimdi başladı." diyor.. Ve haklı da..
Peki fes'i Türkler mi keşfetti?
harf devrimiyle borçlar, musul sorunu ve 2. dünya savaşının bağlantısını anlayamadım açıkçası. bu devrimin çok acil yapılması gerekiyor muydu sence? evet ülkede çok kargaşa vardı. özellikle halifeliğin kaldırılması felan herkesin ilgisini toplamıştı. Ama Atatürk bunları göze almıştı. Çünkü artık bunların yapılması gerekliydi. Ancak bunlar harf devriminin önünde bir engel değillerdi. isyan çıkaran bütün halk değildi ki. Sadece belli guruplar çıkartıyordu ve onlarda bastırılıyordu sürekli (zorlanarak olsa). Ama heryere önceden öğretmenler gönderilip yavaş yavaş bir yıl içinde öğretim yapılsa o Arapça ve Farsça terimler Yeni Türkçe'ye çevrilip öğretilseydi belki de eğitim seviyesi biraz daha yüksek olurdu. Belki de şu anda daha yüksek teknoloji ve sanayiye sahip olurduk.
Fes'i biz keşfetmedik ama onu biz medeniyet olarak da almadık. ONU MEDENİYET YAPTIK
NoMaD
Profil bilgileri
Özel mesaj gönder
Yazdıklarını göster