Konu
:
İngiliz Komutan Haklıydı
Tekil Mesaj gösterimi
#
67
(
permalink
)
17.01.10, 22:01
HarektOrdusu
Profesör Baykuş
Kaydolma: 14.11.09
Erkek - 15
Teşekkürler: 376
Üyeye 306 kez teşekkür edildi
Cevap: İngiliz Komutan Haklıydı
NoMaD
demiş ki:
- Cami konusu benimle tartışmaya girmeye çalışan bir üyeye karşı yöneltmiş olduğum cevaptı. mesajları incelersen görürsün kime söylediğimi ve neden söylediğimi. ya da ben yine de açıklayayım hava da kalmasın
çok camiye giden bir insan dinine de bağlımıdır? peki dine bağlı bir insandan sen kadınların saçına kılığına kıyafetini bakmasını bekler misin?
Evet halkın çok dil kullanmasının kötüydü. Aslında iyiydi ama savaş zamanında o zamanlarda çok kötüydü hemde. tek dil mecburiydi evet onu da kabul ediyorum. ama tekrar tekrar söylüyorum bir gece de yapılması gerekmiyordu. evet artış oldu fazlasıyla ama bu kaç sene de oldu? ya da şunu söyleyeyim ülke adına ne kadar faydalı oldu?
Arkadaşım uzun süreye yapılsın diyorsun ama vakit mi vardı bunlar için? Dünya'nın en hareketli olduğu yıllardan bahsediyorsun. Yeni Türkiye'nin binbir türlü derdi var. Musul sorunu var, borçlar var, Hatay var, 2. Dünya Savaşı, bağıra bağıra "ben geliyorum" diyor, bunun yanında millet cahil, dakika da bir ayaklanma çıkıyor, milletimiz hala daha din kavaramının etkisi altında böyle binbir türlü tilkinin içinde 1 yıl dediğin zaman dilimi oldukça lüks kaçıyor. Bak tarih bilgim yüksek diyorsun. Eğer gerçekten öyleyse (zaten aksini düşünmüyorum) lütfen Mustafa Kemal'in bulunduğu zamanın şartlarını da düşün. Yurdun düşmandan temizlenmiş olması önemli değil. Atatürk'ün sözü var. Yurt düşmandan temizlendikten sonra "Asıl savaş şimdi başladı." diyor.. Ve haklı da..
Dediğin gibi güçlü olan kültürünü yayar
şapkayı biz Türkler mi keşfettik? Sence bizler kendi medeniyetimizi kendimiz mi yarattık?
Peki fes'i Türkler mi keşfetti?
HarektOrdusu
Profil bilgileri
Özel mesaj gönder
Yazdıklarını göster