Tekil Mesaj gösterimi
  #66 (permalink)  
Alt 17.01.10, 21:52
NoMaD - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
NoMaD
Uzman Baykuş

Kaydolma: 25.07.09
Erkek
Teşekkürler: 283
Üyeye 162 kez teşekkür edildi
Standart Cevap: İngiliz Komutan Haklıydı

HarektOrdusu demiş ki:
- Camiye gitmek ile kadınların kıyafetleri arasında nasıl bir anlam ilişkisi var çözemedim.. Camiye gitmek ile kasdettiğin din-iman ise tam tersini söylemen gerekir.

Osmanlı'da kullanılan dilin Arapça ve Farsça olması, iyi birşey miydi? Hayır değildi. Biz Türk'tük ve dilimiz Türkçe olmalıydı. Bu hatalı dediğin adam ise bunu yapmıştı. Yeni dile geçişimizde yükselen okuma-yazma oranına dikkat edersen bu yükselişin dışında kalan alimlerin ne kadar "alim" olduğu belli olur.

Bu arada 19 YY'da Osmanlı'da bilim diye birşey kalmış mıydı? Osmanlı tamamen bağnazlıkla yönetilen bir ülke durumuna gelmişti ve o "bilim" dediğin şeyde ise Avrupa ileri gitmişti. Avrupa'nın kullandığı harfleri bilirsin. Latin harfleri derler. Atatürk ise uzun çalışmalar sonucunda daha hızlı ilerleyebilmek için bu harfleri milli harflerimiz yapmıştır.

Bizim fes taktığımız zamanlarda, Avrupa'da medeniyet diye birşey varm ıydı acaba? Adamların Fes'e medeniyet demesi dönemin en güçlü devletinin o zamanlar sarık, fes takmasıydı. Fakat, adeta bir karma Arap-Türk-Fars Devletine dönüşmüş olan Osmanlı'nın yıkılıp yerine milli bir Türk Devleti kurulmasından sonra Fes yerine zamanın en medeni aracı olan şapka kabul edilmiştir..

Bir de bu açıdan düşün
Cami konusu benimle tartışmaya girmeye çalışan bir üyeye karşı yöneltmiş olduğum cevaptı. mesajları incelersen görürsün kime söylediğimi ve neden söylediğimi. ya da ben yine de açıklayayım hava da kalmasın çok camiye giden bir insan dinine de bağlımıdır? peki dine bağlı bir insandan sen kadınların saçına kılığına kıyafetini bakmasını bekler misin?

Evet halkın çok dil kullanmasının kötüydü. Aslında iyiydi ama savaş zamanında o zamanlarda çok kötüydü hemde. tek dil mecburiydi evet onu da kabul ediyorum. ama tekrar tekrar söylüyorum bir gece de yapılması gerekmiyordu. evet artış oldu fazlasıyla ama bu kaç sene de oldu? ya da şunu söyleyeyim ülke adına ne kadar faydalı oldu?

Dediğin gibi güçlü olan kültürünü yayar şapkayı biz Türkler mi keşfettik? Sence bizler kendi medeniyetimizi kendimiz mi yarattık cumhuriyette?