17.01.10, 21:38
|
|
Profesör Baykuş
|
|
Kaydolma: 14.11.09
Erkek
- 15
Teşekkürler: 376
Üyeye 306 kez teşekkür edildi
|
|
Cevap: İngiliz Komutan Haklıydı
|
NoMaD demiş ki: |
|
|
|
|
|
|
|
- 1.si sana ne komunist dedim ne de başka birşey
2.si sen daha 10 kat daha tarih bilgim var benimle boy yarıştırma
3.sü zaten benden daha fazla camiye gitmiş olsaydın bayanların saçını açmasını, mini etek giymesini istemezdin.
4.sü senin o fes, kavuk diye eziklediğin şeyler zamanında avrupada medeniyetti. tabi sen Atatürk'ün her yaptığını "kesin doğrudur! Atatürk herşeyi doğru yapmıştır!" diye bağnaz bir tabirle yaklaştığın için anlayabilmeni beklemiyorum. şapka avrupa ürünüdür arkadaşım!
Atatürk'ün de hataları olmuştu. Örneğin; Harf devrimi bir gecelik olaydı. Bir gecede alim olan kişi Yeni Türkçe'yi bilmediğinden cahil olmuştu. Bilim dili Türkçe değildi çünkü.
Eğer millet olarak olaylara somut yaklaşmazsak sürekli duyguları ön plana alır "hayır benim dediğim doğru bu yanlıştır" dersek daha çooook 12 eylül ya da benzeri darbeler görürüz.
Yanlış bir laf ettiysem afola. Ayrıca sözlerimden Atatürk düşmanı tabiri çıkartmayın Atatürk'ü seviyorum.
|
|
|
|
|
|
Camiye gitmek ile kadınların kıyafetleri arasında nasıl bir anlam ilişkisi var çözemedim.. Camiye gitmek ile kasdettiğin din-iman ise tam tersini söylemen gerekir.
Osmanlı'da kullanılan dilin Arapça ve Farsça olması, iyi birşey miydi? Hayır değildi. Biz Türk'tük ve dilimiz Türkçe olmalıydı. Bu hatalı dediğin adam ise bunu yapmıştı. Yeni dile geçişimizde yükselen okuma-yazma oranına dikkat edersen bu yükselişin dışında kalan alimlerin ne kadar "alim" olduğu belli olur.
Bu arada 19 YY'da Osmanlı'da bilim diye birşey kalmış mıydı? Osmanlı tamamen bağnazlıkla yönetilen bir ülke durumuna gelmişti ve o "bilim" dediğin şeyde ise Avrupa ileri gitmişti. Avrupa'nın kullandığı harfleri bilirsin. Latin harfleri derler. Atatürk ise uzun çalışmalar sonucunda daha hızlı ilerleyebilmek için bu harfleri milli harflerimiz yapmıştır.
Bizim fes taktığımız zamanlarda, Avrupa'da medeniyet diye birşey varm ıydı acaba? Adamların Fes'e medeniyet demesi dönemin en güçlü devletinin o zamanlar sarık, fes takmasıydı. Fakat, adeta bir karma Arap-Türk-Fars Devletine dönüşmüş olan Osmanlı'nın yıkılıp yerine milli bir Türk Devleti kurulmasından sonra Fes yerine zamanın en medeni aracı olan şapka kabul edilmiştir..
Bir de bu açıdan düşün
|