|
jjjensen demiş ki: |
|
|
|
|
|
|
|
- .sü zaten benden daha fazla camiye gitmiş olsaydın bayanların saçını açmasını, mini etek giymesini istemezdin.
4.sü senin o fes, kavuk diye eziklediğin şeyler zamanında avrupada medeniyetti. tabi sen Atatürk'ün her yaptığını "kesin doğrudur! Atatürk herşeyi doğru yapmıştır!" diye bağnaz bir tabirle yaklaştığın için anlayabilmeni beklemiyorum. şapka avrupa ürünüdür arkadaşım!
Atatürk'ün de hataları olmuştu. Örneğin; Harf devrimi bir gecelik olaydı. Bir gecede alim olan kişi Yeni Türkçe'yi bilmediğinden cahil olmuştu. Bilim dili Türkçe değildi çünkü.
ii de şapka hariç nersesi doğru. ii de ne kötülük var bayanlar saçını açsa mini etek giyse. onları taşıyamayanlara konuşmalısın. harf devriminin nersi kötü arkadaşım. daha iiyi bir ülkede insanca yaşadığımız için mi.Atatürk ün yalnızca hatasını görüyorsun.bunun neden ne.doğrularını görmek seni korkuttuğu için mi.,
ayrıca avrupa medeniyeti bizden öğrendi orasını sana söleyim.
|
|
|
|
|
|
ben kötü dedim mi açmalarına? arkadaş ben senden daha çok gittim camiye dedi sence çok camiye giden biri (hala da giden biri) ve dini bu kadar
önemseyen! biri bunları ister mi? ben kötü bir devrim demedim ki harf devrimine ayrıca. hatalı dedim. bir gecede yapılması gerekmiyordu. yavaş yavaş değiştirilse hiç olmazsa az çok bilgin insanımız olurdu. hatırlatırım bu devrimlerden sonra batı hariç doğudaki neredeyse çoğu yerde cehalet diz boyuydu. tabi savaşlarda ölen bir sürü okumuş insanımız da vardı da gerçi geride kalanlar ne oldu? Atatürk'ün de sadece kusurlarını görmüyorum. Olaylara objektif ve somut bakıyorum hala bakamayanlara inat!
ayrıca medeniyeti bizden öğrendiklerini söylemiştim arkadaşım iyi okursan orada var