|
Joannie demiş ki: |
|
|
|
|
|
|
|
- Tarih.... Tarih.... Tarih....
Adı üstünde tarih. Bunlar hep geçmişte kalmış şeyler.
Gözünü birazcık açan biri gerçek dostunu ve düşmanını görebilir. Ayrıca anlatmaya çalıştığın şey ümmetçilik anlayışıdır.
2. dünya savaşında yıkılmıştır.
Ama en tarihten örnek istiyorsan o zaman Fatih Sultan Mehmet... Yavuz Sultan Selim... Bunlar hep Araplarla dost yaşadı.
|
|
|
|
|
|
Ekin kusura bakma da, bu ülke bölünse, Coniler, Franklar, Hanslar bu ülkeye geldiğinde sen Araplar'ın askeri disiplinden uzak ordusunu bize yollayacağını falan mı sanıyorsun? Araplar senin bahsettiğin padişahlık döneminden çok uzaktalar. Araplarda petrol var, Araplarda para var, Araplar tarihteki muhtaç Araplar değil artık. Biraz aç gözünü, diplomasi ve din birbirinden çok farklı şeylerdir. Uygur Türkleri katledilirken kim bir adım attı? Bu işler kınamayla, nota vermekle olmuyor. Bu iş mertlik işidir. Araplar namerttir, Araplar nankördür. Kedileri bilir misin? Kedi bin dağdan bin hayvanın etini getirse bile asla insanoğlunun gözündeki kediler nankördür anlayışından kurtulamaz.
Tarih diyorsun da. Atatürk de bir tarih, İslam da bir tarih. Biz bunları sevmekten vazgeçiyor muyuz? Senin bu düşüncelerini benim Araplar tarafından katledilen büyükdedemin babası okusa emin ol sana karşılığını verirdi. Ancak benim terbiyem müsade etmiyor. Biraz tarihini öğren, diyorum ya sana git dedelerine sor diye. Benim dedemin babası haysiyetsiz şerefsizler tarafından nasıl katledilmiş anlatsınlar sana.