Tekil Mesaj gösterimi
  #23 (permalink)  
Alt 30.12.09, 22:10
HarektOrdusu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
HarektOrdusu
Profesör Baykuş

Kaydolma: 14.11.09
Erkek - 15
Teşekkürler: 376
Üyeye 306 kez teşekkür edildi
Post Cevap: Diyabakırda Okulda Namaz

Tamam da ibadetin yeri ayrıdır. Eğitimin yeri ayrı. Sen okulunda eğitimini gördükten sonra git camide de ibadetini yap. Bişe kaybetmessin. Kazasını sonradan da kılabilirsin çünkü. Benim birçok arkadaşım öyle yapıyor.

Estergon demiş ki:
- Bu oku lafsını çok farklı anlamlara çekebilirsiniz.
Sizin kullandığınız metod ise yıllardır Hac-ı Bektaş-i nin yaptığı ileri sürülen olayla bağlantılı.

Ayetin devamına bakarsanız:
15-19 Hayir, hayir! Eger vazgeçmezse, derhal onu alnindan (perçeminden), o yalanci, günahkâr alindan (perçemden) yakalariz (cehenneme atariz). O, hemen gidip meclisini (kendi taraftarlarini) çagirsin. Biz de zebânîleri çagiracagiz. Hayir! Ona uyma! Allah'a secde et ve (yalnizca O'na) yaklas!

Ne yazıyor ?
"Allah'a secde et..." Demek ki bir sorun yok.
Okumak gereklidir ancak ibadet etmek farzdır.Bunu da değerlendirme yaparken aklımızda bulundurmak gerekir.

Ben devamını değil, başını hatırlattım. Ayrıca "Okumak" gayet açık bir kelime ve Peygamberimiz bu soruya "ben okuma bilmem" diye cevap vermiştir.. Tersi olsa "ben ibadet yapmayı bilmem" demesi gerekir...

kepezgangsta demiş ki:
- Bence bu çok garpsenicek bişey değil ayrıca okulda içki içip facebook a koyana kızmamız lazım eğer okul öğrencilerinden bir istek gelirse her okulda böyle bi yer yapılabılır
O kadar camiyi boşuna mı yapıyolar. O zaman medrese sistemine geçelim. Din tabanlı eğitim de görelim hatta.
Bu arada sana kim "okulda içki içip, bunu da facebook'a koyanlara" kızmadığımızı söyledi. Yanlış anlama eğer birisi söylediyse forum yönetimine şikayette buluncam da.

Bu mesaj; HarektOrdusu tarafından '30.12.09 - 22:16' tarihinde değiştirildi. Sebep: Üst üste birden fazla mesaj yazamazsınız.
Teşekkür Edenler: